Monday, August 29, 2011

cembeng ke cengeng?


kalo orang yang senang menangis..korang panggil apa?
cembeng ke cengeng?
aku pun confuse..sebab kekadang aku sebut cembeng..kekadang pulak aku sebut cengeng..tapi banyaknya aku sebut cengeng laa

sebenarnya nak citer..pasal diri sendiri..
aku memang kureng citer pasal orang lain..baik buruk pun baiklah kutuk diri sendiri je..huhu

aku ni kalo orang tak kenal..mesti sahih kata aku sombong or kerek..or hati keras or apa2lah..
kalo orang dah kenal aku lama2 mesti tau sebenarnya aku ni cengeng orangnya..
kekadang macam terlampau sangat pulak..
yela..nengok drama sedih ke..mesti air mata dah bergenang..
kalo nengok hindustan jangan cakap la..bukan bergenang lagi..siap mengalir pun..
salu gak la kalo tengah nengok tv tu..mycintaku tu bukan nengok tv..tapi nengok mata aku..saja nak sahkan aku nangis ke tak..sabar jela kan..

orang kata kan..kalo jiwa sensitif ni salunya orang seni..haha..seni la sangat aku ni
tapi dulu2 yela..aku kan dancer dulu..cehhh..ala..dulu la..masa zaman belum obesiti dulu..heheh
pastu dari zaman sekolah aku aktif masuk pertandingan pantun la..menulis sajak la..sayembara la..apa2la..
tapi dah lama benti..ingat nak start menulis novel pulak la..saja nak test market..kalo laku..leh aku jadi macam kak NB ni..huhu

aku memang mudah terasa/menangis la..orang kata kuat sentap..
tapi ngan orang2 tertentu la..macam adik beradik aku ke..or mycintaku ke..ngan ipar duai ke..ngan kekawan ke..ngan jiran2 ke..ngan pacik2 aku ke..
tapi..tapi..ikut tafsiran nama aku..memang la aku cepat sentap..tapi aku juga cepat cool as ice..eheheh
means tak la lama sangat aku menyimpan rasa sedih itu..
satg mesti aku back to normal balik..huhahuha balik..

tu la..orang kata perangai tak sepadan ngan rupa..nengok rupa macam kental..tapi sebenarnya macam bantal..leh diempuk2kan lagi..hehe
normal ke ek aku camtu..
kekadang macam sesak dada la..asal nengok drama sedih nak nangis..dengar lagu sedih nak berlinang air mata..
howw...tell me hoowwww

2 comments:

~ JD said...

cembeng pon pakai. cengeng pon pakai gak. tp selalunye mmg pakai cengeng la. eheheheh

BHMB said...

apa2pun blh la ek JD...yg penting maksud nyer sampai..heheh