Wednesday, August 24, 2011

buka posa 20 ramadhan @ klang

ni kisah sabtu lepas..
sepatutnya plan berbuka posa ni antara aku dan sepupu sepapat belah abah aku..
iye2 depa dok gebang dalam FB..tapi last2 nan ado sorang menjawab
sudahnya aku malas nak organise untuk depa..aku organise untuk adik beradik aku bersama abah aku je..
perjalanan bermula pas zohor ..bertolak dari umah aku menuju ke Bukit Gasing, PJ..amik abah aku..pastu terus berdesup ke Kapar, Klang
tempat yang sepatutnya kami berbuka ialah di Jeram..tapi tempat awal2 dah fully booked..hmm..hampa..kitorang lagi prefer kat jeram or pantai remis kot..malas nak g port klang..tempat dah famous..sahih ramai orang ..pastu mesti depa caj mahal..
baik g tempat pedalaman gitu..murah dan sedap lagi..


botak kecik main hp aku..


ni gambo pas hp dirampas..


tengah diskas2 nak naik keta sapa..berapa keta nak pool..jumpa kat mana


kami dapat kat pondok..(sebenarnya dah kol booking dulu..hehe)..menu terawal sampai..ikan siakap kukus dan sambal udang petai n nasi putih..eh..ada sambal belacan n ulam timun juga..


tomyam campur n ikan siakap 3 rasa..


lauk dah hampir complete..kelihatan abg yazid tengah sabar menanti azan..heheh..air kami amik fresh oren 3 jag, teh o 1 jag


abah n iwan


sotong goreng tepung


pinggan aku..nasi sket..lauk penuh..hehe..kelihatan juga 2 ketoi karipap..inti sardin n kentang+telo rebus..sedapp


abg yazid+adam+uyin..tengah baca doa..dah azan


alin & abg bob


nafis tengah lena..dia tak bangun pun time orang makan..bagus..tiada gangguan..


iwan+abah+am+acu..


kanan sekali ialah mycintaku


botak kecik main kat penjuru sambil makan timun..ntah apa2


nasib baik dapat makan kat pondok..sesapa yang makan kat bawah/luar..ujan pulak tetiba..abis basah depa...kesian..sepatutnya pihak kedai kenalah sediakan payung besar untuk pelanggan..berguna untuk situasi2 kecemasan camtu..ni takde..diorang la rugi sebab pelanggan lari..apara..


total kena bayar aritu ialah RM400..


nasib kami tong2..memula terkujat aku..yela..dari umah aku dah siap2 collect sorang rm50..kecuali iwan..dia bagi rm100..tapi biler bayar..diorang bagitau semua sekali rm400..mau tak terkejut..hehe


tapi takpela..sesekali makan busat..lagipun berbaloi2..korang pun nengok berapa banyak kitorang order kan..so, tak jadi la nak terkejut..masa makan tak hengat2 kan..hehe

No comments: