Saturday, August 6, 2011

aku dan kasut bertutup..

sesapa yang kenal aku..mesti tau ke'pantang'an aku memakai kasut bertutup camni..
aku nyer kaki memang jenis tak tahan..kalo pakai kasut camni memang cepat sangat melecet..sungguh!tu yang kekadang selamba jela pakai kasut heels yang open tu..padahal jari2 kaki bengkang bengkok ..hehe..
tapi..
tapi masa aku g jaya jusco aritu..terpandanglah akan kasut ini..
kebetulannya masa tu tengah mood2 anniversary ni kan
aku saja amik kasut ni buat try2..tapi selesanyaaaa..so, aku pun tak fikir panjang terus tanya saiz kat SA tu..
mujur la ada..aku ni badan je besar tapi saiz kaki 6..tapi untuk kasut jenis gini..salunya aku amik saiz 7 la nak selesa sket..



tara....dah pakai pun..tapi sila abaikan keburukan kaki tu ye..hehe..



ada kisah lain sebenarnya ..
teringat masa aku nak amik test lesen keta dengan JPJ dulu..sket nyer susah hati aku masa tu..
sebabnya kan kita kena pakai kasut bertutup masa test JPJ tu..
nak tak nak terpaksa gak la aku pakai..
tapi sementara tunggu turn..sket nyer lama..dah la panas..melecet la jawabnya kaki aku..biler turn aku sampai..dapat tester lelaki..
tapi nasib baik la..sebelum start tu aku dah kabo..kaki aku sakit..melecet sebab pakai kasut tu..
dia tak cakap apa..tapi sepanjang jalan asyik la mati enjin..aku rasa dah gagal dah ni..muka hampaa..
tapi takk..masa nak korner patah balik tempat start..encik JPJ kata camni "huh..tanggal jela kasut tu..10x mati enjin" ore kelate la pulokk..
aku tak tanggal pun..disiplin kena jaga..mana tau dia saja nak test je nengok aku buka ke tak kan..
sampai2 je tempat bertolak tu..dia bagi markah "huh..ni kawe bagi markah cukup2 makan je..elok bawok tapi mati enjin salu.."
waaaaaahhh..mekasih2..

short story..walaupun aku dan kasut bertutup mungkin tiada 'chemistry' namun..kasut bertutup telah memberikan berita baik untuk aku..ngehhhh


No comments: