Tuesday, July 19, 2011

sian dia...masa dh time...

dak nafis dah genap 60hari..bersamaan 2 bulan ..
ni latest gambo mak nyer MMS kat aku..
aku tanya la..

"pinjam serkup nenek ke nafis..?heheh"

pandai nafis taip mesej ye...dia jawab lak gini..

"ishhh..mak lang ni..ni kita punya la..kat umah ada 2 lagi tau serkup camni.."
hahhaha

ni gambo masa dia g cucuk kat klinik aritu..berat baru 4.3kg...memang nampak kecik tak besar2 je dia...
anak kak ngah aku si damia bam2 tu...dah 5 bulan berat dia now dah 9.3kg..dah obes pun doctor cakap..ni maybe sebab lelaki kot...berat tulang..hehe

aku sebenarnya nak relate ngan tajuk kat atas tu..
biler nafis dah masuk 60 hari..bermakna mama dia pun dah start keje balik la..heheh
orang keje private..gitu la..dapat cuti 60 hari je...

kami dah dapat 90hari..bestnya..tapi biler time nak merasa cuti tu je ntah biler..
haihh..bagaikan pungguk rindukan bulan.....................

2 comments:

eimma's said...

insyaAllah nnt dpt peluang tu..

errr...90hari tu untuk bape orang anak ble dpt cuti 3 bulan

yummymummy

BHMB said...

hai eimma..
tq for ur comment here
kami kat sini dapat 300hari utk cuti bsalin sepnjg berkhidmat kt sini..so kalo leh amik 90hari utk 2anak la lbh kurang kan..