Monday, July 18, 2011

bahana perpisahan itu..

aku sedang sakit gigi ni..

aku tak tau la sakit gigi or rahang..tapi memang sakit la..nyut..nyut rasa..

ni dah makan pil sakit gigi..cap burung merah berpasangan..ntah..lantak la..tu aku translate dalam BM tu..dalam BI nyer double red birds brand...tak rasa effect pun..

kalau ubat sakit gigi cap kaki tiga tu cepat je ilang nyer..ni tak rasa apapun lagi..

ke lambat sket effect sebab aku minum ngan teh o instead of air kosong?ala..aku dah kena bebel ngan mycinta semalam sebab aku minum air manis..aku cakap balik..

"orang kan tak minum air kosong..ni air kaler la.."

melawan..melawan..kan dah sakit balik..semalam ada ubat import dari felda tementi (dikyang balik kampung, mycinta suh bawak balik ubat sakit gigi dari sana..ubatnya ialah ubi apa ntah..mak mertua aku dh siap2 tumbuk..tinggal tepek kt tempat sakit je..)

dasar nak bermanja kan..dulu penah gak sakit gini tapi mycinta amik minyak panas..gosok2kan kt rahang tu..ajaib..terus elok esok harinya..aku dah bagi hint dah semalam suh tolong sapukan..tapi peliknya semalam tak sakit pulak..jadi aku kata la tak payah..dah ok..

tup2 hari ni sakit nyut2 balik..haihh..saja kan..

aku suspek sakit ni datang sebab perpisahan kami yang pertama..selama 5 tahun berkawin tak penah 1 hari pun aku berpisah dengan dia..(tolak la time keje tu..)..what i mean adalah.kami tak penah lagi pisah tempat tido..

dia aritu jumaat petang sampai sabtu malam baru balik sebab gi teambuilding department dia kat PD...huhu...ofis dia kemutu (tau maksud?kalo tak tau sila tanya..:P)..tak bagi bawak spouse..

masa department aku buat teambuilding tahun lepas kat PD gak..depa kasi bawak family apa..huhu


aku dah bagitau siap2 kat bos aku..yang aku nak MC esok..bukan saja2..aku kalo tak sakit sungguh2 takde nyer aku nak amik MC..ni dah nyut2 sakit..dari aku bekerja dan marah suma orang..baiklah aku cuti sakit dan dok rehat kat umah diam2..


lagipun mycinta kata dia nak cuti esok teman aku (cuti dia banyak lagi..ada 15 hari..aku tinggal 13hari..sebab dia awal2 tahun aritu MC, aku cuti jaga dia..)..so, leh la bayar balik time pisah 1 hari setengah hari tu kan..heheh *gelak nakal*


balik ni aku terus g klinik la..wat muka sakit..lagipun aku memang dah bertampal sana sini koyok kat pipi ni ha..ada bukti la kiranya..


** perasan tak apa bezanya entry aku hari ini?aku taipan (??) perkataan full la..hahaha..aku nyer azam baru tu..salunya banyak shortform2 kan?tapi kalo pergi = gi..aku kekalkan camtu..korang faham kan? adeh..deh..sakit nyut2 balik la..end dulu..:)

No comments: