Wednesday, June 22, 2011

perempuan VS boros

rasanya jika ditanya persoalan siapakah diantara lelaki dan ppuan, yg mana kah yg lbh boros?
kalo tanya pd lelaki..mst la diorg ckp ppuan yg lbh boros kan..tp kalo tanya kt ppuan, sure mereka akan mengaku bahawasanya kaum ppuan yg lbh boros compared to lelaki..
dan aku rasa pun mmg ppuan yg lbh boros..bkn ckp org lain..diri aku ni ha yg sgt layak dijadikan cth..sgt sesuwaiiii..hehe
cuba kalo hari gaji dtg..dr rumah dh siap list brg2 nk dibeli..brg dapur la salunya..tp biler smpai dlm pasaraya tu..aku sure la 50% dr brg2 dlm troli tu brg2 yg xde dlm list...haha
pastu kekdg tu majoritinya brg2 mknan je pun..haihhh
tp aku bab boros ni btempat..ada sesetgh hal jelah..cthnya kalo banje mkn ke..beli brg utk org yg tersyg ke..
bknla jns pantang dpt duit beli brg2 yg bkn2 tu..
aku rasa mostly aku boros utk org lain la..jarang2 utk diri sndiri..pastu boros aku kebykkannya psl benda mkn..or bkaitan ngan makan..hehehhe..agaknya sbb tu la aku 'mmbesar' bagai johan kot..huhu
sbb kalo aku ada brg..cthnya la sandal..aku akan pakai smpai la dh rosak or dh tcabut..hhaha..tp xde la bmakna aku ada 1 sandal je...ada la utk kt umh 1, kt ofis 1..utk naik ofis org2 bsr tu spesel la sket..tp maksud aku tu..xde la aku beli tiap2 bln..gitu laaa
mcm handbag pun aku pakai utk g majlis2 tertentu je..kalo g keje..hahahharunn..mmg dh lama bkurun aku x bwk hbag g keje..sbbnya aku bwk beg sandang..mklumlah..aku kan pembonceng motosikal tegar..heheh
wpun aku x abiskan duit kpd brg2 yg btemakan keperempuanan..aku rasa x nyesal pun..sbb aku br perasan aku ni sbnrnya bknla kedekut utk cantik or bgaya..tp aku rasa aku lbh ke arah sederhana..zuhud la sgt kann..tp kalo itu yg menuju kebaikan apa slhnya ye tak..
adehh..aku rasa aku leh wat mini novel la blog aku ni..tetiba dh pnjg..cmn tu ha?hehe
nk tulis novel mcm kak NB mcm x berani lg..takut x sehebat novel yg beliau tulis..
haihh..cita2 yg x kesampaian la katakan..hehe
apapun..x kisahla korg nk boros ke..sbb tu bkn duit aku pun..duit korg kan..i'm only concern about my money only..ahahahaha..


No comments: