Monday, May 30, 2011

sgt meluatkannya pun..

aku xde entry bgambo arini..
agenda mkn2 bkn xde..tp mls nk snap..hohoh
sbnrnya ada benda lain nk citer
korg penah x dpt call dari org yg promo apa2..mcm kad kredit ke..jual saham ke..or whatever la..x kira la dr kalangan org2 bank komersil or kekwn korg
kalo ada..korg mst rasa meluat kan?

meluat tu 1 hal..tp bab nk tahan telinga tu 1 hal..kalo org kita x kenal..blhla kita ckp cmni
"eh..sori ye..i tgh miting ni..blh x u ols call i satg?"
walopun korg sbnrnya BUKAN didlm miting..hehe..
satg kalo depa kol blk..mst korg dh cam nombor kan?ignore je..aku salu buat yg ni..opss

penah sekali..aku dpt kol..x pasan nombor sapa..aku g angkat..berlaku la perbualan spt di bawah ini:-

aku : eloo..
si tut : elo puan *****ita..sy kol dr ******. camni ye puan..pihak kami telah mendpti puan ialah pelanggan yang sangat tidak bermasalah dari segi pembayaran ye..oleh itu, nama puan telah dipilih untuk mendpt 1 kad kredit yang baru dilancarkan..blablabla
aku : alamakk...kad kdt ke?xnk la..sori..xnk2..
si tut : belum ckp apa2 dh ckp xnk2..*ngan nada yg sinis dan terus meletak gagang*..
aku :$^()()%)+_JT%^()(_=-

terkedu aku..ptt aku ke yg kena mrh dia or dia yg kena mrh aku?

allo...customer is always right ok..kalo dh customer say NO, korg just ckp la gini ke,
"xpe puan..kami faham. jika lain kali puan berminat, sila berhubung dengan company kami ye. terima kasih..."
haii...kalo korg ckp gini..sejuk la hati org yg mendengar nyer..silap2 boleh jd berminat pulak..

sgt meluatkan..x fhm la org gini..nk cr customer..tp nk paksa2 org pulak..
tu mst dia nyer gaji/komisen based on brp ramai customer dia dpt..
terdesak ke dik oii..
aku pas kena cmtu terus aku emel kt company dia..lantak la..org cmtu mmg kena blaja sivik lbh sket..blaja hormatkan org ..

ada lg 1..ada sorg kwn aku..pun aritu kena tempias gak..
dh la lama x contact aku..tetiba dia contact just b'cos nk promo 1 brg..
haihhh..aku sound tepat je..bkn nk tanya kabar member ke..perkembangan terkini ke..
ni nk promo brg..kalo bkn sbb tu jgn2 xingt langsung nk contact member kannn..
aku ni kalo mrh dpn2..aku x kira org...ko kwn baik aku ke..jiran ke..apa ke..ttp la aku mrh gak..sbb aku xnk smpan2..kang merana jiwa aku dok menahan marah itu..sgt seksa..

jdnya..kesimpulannya..sesiapa nk jual brg apa2 ngan aku...promo kad kdt ke apa..sila la menyesal dulu ..hoho..sbb mmg xkan berjaya..
so far suma promo2 kad kdt aku bjaya bertahan dr terpikat..insya allah ..harap2 iman aku kuat la nk menahan godaan kad kredit tu smpai biler2..haha

No comments: