Friday, May 13, 2011

adehh..sakitnyaa

Aku geram benornya ni..aritu dh taip punyala panjang2 tp tetiba blogspot wat hal..xleh publish…awatnya ntah..haihh
Bengang tul aku dibuatnya… Ni sbnrnya nk citer..sabtu lps blk kg..
Dr umah aku nk masuk hway ok lg..

Tetiba dh menghala ke bentong dh start kepala aku pusing2..mcm naik roller coaster..

Pastu rasa loya2..nk muntah..tpaksa aku tanggal tudung bg kena angin sket..yela..ingkan kepala panaihh ke..

Smpai kg mcm magik..elok pulak..maybe sbb mak mtua aku msk laksa kot…katanya favorite food kan…wpun pening ke apa…ttp masuk mulut gak..sedar x sedar 2 pggan gak aku bedal..buruk lantak..hehe

Masuk mgrib aku dh start rasa perut memulas..rasa angina penuh dlm perut..biler dtg..zuppp..bdesup masuk toilet..x cukup bwh kuar..mulut pun dok uwek2 lg

Aku dh pk lain dh..mabuk ke ni..awat teruk sgt kan..

Pas mgrib mmg xleh bgn sgguh..tpaksa tdo membongkok..sbb skt kt perut tu dtg menekan2..adehh..xleh nk bgn..nk ckp..dokla tekan perut tu smbil baring..

Sesekali dtg mmg mengalir gak air mata ni menahannya..

Pastu hubby aku x sggup la ngk kan

Diajaknya g klinik..memula bkeras gak xmo..tp dh abg long n k.long, mak mtua aku pujuk2..fine..kita g jela..

Ha…ni la jd kisahnya sbnrnya yg pnjg lebar mukadimah tu..huhu

Masuk blk doc ..

Doctor : assalammualaikum..sakit apa

Aku : *xleh ckp ..tunjuk je perut*

Doctor : *ckp kt hubby* akak ke ni?.....*smbil tunjuk kt aku*

Hubby : eh..tak2 ni wife sy..

Doctor : ooo..maaf. sy ngk dlm pc ni status “single”..tu ingtkan akak..

Hubby : dh tersengih2..*suka la tu kan..*

Dlm hati aku tuhan je tau..siap kuar dialog cmni..tp dlm ati jela

“ooo..ko kata aku x cantik ya..xpe..blk nnt aku pakai bedak cantik2 pastu aku pinang anak ko ya pak..”

Hahah…sekali kuar dialog ahmad nisfu pulak kan

Pas kuar blk doctor punyala x abs citer hubby aku..fine..sbb aku x mekap la kan (eleh..mcm la suka or salu mekap pun..hehe)

Or sbb aku lg ‘besar’ dr hubby aku?

Ooo…xpe..nnt aku kuruihkan bdn blk br ko tau ..huhu

Xpuas ati gak kan..xleh terima hakikat..haha

Xpe2..sblm ni penah je aku naik taxi n org tu tanya aku blaja kt mana..hehe..tu tandanya masa tu aku mcm bdk sekola lg kot kan..tandanya nmpk muda lg kan..heheh

Xmo kalah..xpe2,aku maafkan doctor tu..bkn slh dia…slh staff dia key in status aku..kalo dia sj2 mmg la dia cr nahas..xde la pasni aku nk g klinik dia lg..hehe

Kesimpulannya..aku kena 1 injection hari tu..doctor kata gastric..huhu..

No comments: