Monday, April 25, 2011

obsesiku

*pics ehsan dr google




aku mmg obses ngan mimpi..


x kisah la mimpi buruk or baik..bg aku kekdg mimpi mmg ada makna..tp salunya mainan tdo la pun..kalo korg letih sgt..minda pun serabut..tu yg kekdg mimpi pun jd bukan2..


tp aku ada pengetahuan sket la psl mmpi..dan ada juga yg bertanya aku psl maksud mimpi diorg..


dulu aku tafsirkan mmpi diorg pakai pengetahuan yg aku ada je..


now aku dh up sket..aku surf internet kt web ni => klik


tp kekdg sakit ati sbb dia gunakan bahasa indon..ssh sket nk faham kan


jd...aku order buku ni kt MPH..tp gambo buku aku x snap..aku search kt google je..tp sama la bukunya..ENSIKLOPEDIA TAFSIR MIMPI..






yg rajin bertanya aku psl mimpi2 ni si intan, diella, ejon..


bebdk ofis pun ada gak..aku sejak pndah umah baru..sgt jarang dpt mimpi..hehe..tdo lena barangkali..keletihan..ngehhh


lunch time selalu kitorg borak2..aku kelako dgr citer Lat..


lat : aku penah mimpi tau ta..aku mimpi aku jd ikan..


aku : *wat muka pelik..pastu gelak smpai hampir tgolek*..hahah..biar betul ko ni..cmn ko tau ko adalah seekor ikan?


lat : tu la..lawak kan..aku tau sbb dlm mimpi aku tu..aku berjln2..aku tetiba nmpk cermin..n aku nmpk diri aku dlm cermin smbil berkata "eh..aku ikan"..blh?


aku : *gelak x henti2..kejang perut*..


lawak x?korg mmpi dan jadi benda lain..nsb la ikan..kalo jd kerusi ke..tiang ke..handphone ke..haihhh..mcm2


3 mimpi aku yg wat aku masih teringat smpai sekrg..


1st - mimpi ni terjadi masa aku form 4..aku mmpi aku g joging ngan kekwn..kt blkg spital ampang puteri (masa dulu sekolah blkg hotel flamingo)..ada laluan pejalan kaki tu..aku joging ..tetiba ada antu kejar..kitorg panik..berterabur lari..aku masuk je laluan pejalan kaki tu..aku terus ckp..LAILAHAILLAHMUHAMMADARASULULLAH..tetiba..magik x..antu2 tu x dpt masuk laluan tu..dan masa yg sama aku terasa nyaman..sejuk..ngk2 kt atas mcm ada pokok2 menjalar kat palang atas..tp disalut ngan kalimah yg aku sebut tu..bbtul membentuk kalimah tu..biler terjaga..terasa di alam nyata kesejukan tu..unik sgt mmpi tu..x pasti apa maksudnya..


2nd - ni masa aku tgh tggu result SPM..aku mimpi aku pergi ke sungai..masa tu sorg2 je..aku x nmpk lak muka sesapa..pastu air sungai tu jernih sgt..bestnya..tp aku x mandi..aku sauk ikan..byk..sbb air jernih n cantik..aku sng jela sauk ikan2 tu..pakai tgn ok..xyh nk jala ke apa..yg ni..maknanya aku tau bermaksud baik..x lama pastu result spm kuar..aku dpt result yg bagus walau x brp cemerlang..utk org yg x rajin blaja mcm aku..kira bagusla..hehe


3rd - ni pulak masa arwah mak aku meninggal..x lama pastu la kiranya..aku mimpi arwah mak dtg..tp pakai telekung..muka berseri2 dan senyum..dtg dkt aku..masa tu dia pimpin adik aku, acu..x berckp2..dia ltk tgn acu kt tgn aku..suh aku pgg..hmm..bgn tdo aku nangis..aku tau..maksudnya suh aku jaga adik aku..sedih..tp yg tu la aku ingt smpai arini..


korg ada mimpi yg best2?share la..aku mmg obses ngan mimpi..ingt nk blaja la psl tafsiran mimpi..haha..ada x?

3 comments:

AdanyaKauUntukku said...

kalau mimpi jadi cantik cam siti nurhaliza..how? huhuhu

Mya said...

aku tak suka kalau mimpi hantu. tapi selalu mimpi. nyampah.

mimpi yg aku selalu dapat ialah mimpi berada kat tempat tinggi.
atas bangunan, atas pokok, atas helikopter. huhu..

BHMB said...

mya...mimpi berada di atas bangunan or atas2 ni mimpi yg elok..kekdg maknanya cita2/apa yg kita idamkan insya allah akan tcapai..

ila..mimpi artis terkenal pun sama..apa yg ko impikan..akan dpt..or dipmudahkan jln..