Saturday, March 5, 2011

rupanya sy


**image ehsan google

seorang pemalu..
percaya ke?eh..tak ke?
sbnrnya aku pun br je sedar..haha..
btul la..x pcaya ?meh ngk apa yg mmbuktikan aku mmg seorg PEMALU!!

1. kalo nk g umh org..cth la..kalo ada kekwn aku wat mkn2 ke..x kisah la kt dept or kt umah..selagi blh aku mcm elakkan diri nk pegi..bkn xnk bersosial..tp mcm alamak..nnt g situ kena dok lama sket..mkn2..pastu borak..jmpa org..segan nyer...hahahah..gitu laa..
2. biler nk mulakan borak..kata la dlm lif..jmpa sesapa yg aku kenal..kekdg mulut mcm berat je nk tegur..tp dlm ati dh start dialog..eh..cmn tu kan..ntahla..tp terasa mcm panas je pipi biler nk tegur2 org..kalo org tu mmg dh biasa tegur xpe pulak..huhu..x fhm
3. biler ada kekwn/sedara/adik beradik ajak g memana...suh naik keta diorg..alamak..ni lg 1 benda yg aku kalo blh nk elakkan..bkn x sudi..tp rasa mcm nyusahkan org sgt2..x tau la org lain..tp aku mmg selagi daya bg alasan la..
4. biler g cos ke tgh miting ke..seboleh2 aku xnk participate..haha..kata la org tanya soalan..then korg kena jwb..aku kalo blh xnk..tp kalo tpaksa..jwb jela..tp terasa gak suara or tgn tu gigil / geletar..heheh..same goes to kalo kena present apa2 dpn org ramai..sekian la jwbnya..
5. biler ari raya..kena g beraya kt umah2 org kan?aku lg suka org dtg umah aku..haha..ntahla..buruk pangai kan?bkn aku sj2..tp terasa mcm kalo aku g umah org..nnt aku mcm wat benda x semenggah..kata la tgh mkn..pastu mkn pulak benda bkuah..nnt kuah tu tumpah2 ke..ha..cmtu la..aku ni pk jauh orgnya..haha
tu je kot..so, tu malu ke apa ek?malu gak la kan..
tp ok sbnrnya ada perasaan malu ni..
bak kata sohaimi mior hassan.."kerana malu itu..perisai org beriman..."
p.s: alfatihah buat arwah mak tua (nenek) aku..dh genap 12thn meninggalkan dunia ini..5.3.1999-5.3.2011..

No comments: