Wednesday, March 9, 2011

romantika de amor.

aku sbnrnya kalo blh nk elak citer psl personal ..haha..personal bg aku yg kisah rumahtangga aku tu la..bkn rumah n tangga ye..umah sekrg x bertangga..eh..silap2..ada tp aku x naik tgga nk smpai umah..alamak..ayat dh start belit2..abaikan..
maksud aku yg buruk2..tu mmg xkan la aku citer dlm blog..giler ke..x baik pulak tu..
eh..tu bg aku la..sbb ni blog aku..so, aku ada pendirian aku sndiri..kalo org lain nk tulis..tu ikut diorg la..maybe diorg suka..sapa lak kita nk menghalang ye x..

utk sesapa yg dh tau..aku n my cinta (suami) mmg 1 ofis..kalo yg x tau pun..sila take note..
kitorg dibezakan ngan tingkat je..dia tgkat 11..aku up lg..tgkat 13..haha..jgn kata aku pijak kepala dia lak eh..sbb sah2 xde nyer aku pijak ..sbb dia kt blok B..aku blok A..aku pijak kepala org lain la..hehe..

ni aku nk citer..ada la bebdk 1 ofis aku..tanya kt aku..
"ita...ko kan..dtg keje sama2 ..bfas sama..lunch pun kekdg sama2..mlm jmpa kt umah lg...x bosan kah?"
haha..meh aku nk explain sket..
biler korg dh suka/sayang/cinta kpd seseorg tu..perlu ke ada perkataan BOSAN dlm kamus idup korg?x kan..

pastu diorg tanya lg.."what is so special about ur husband smpai xde langsung kebosanan ngk muka dia tiap2 masa"
ohohohohoho...ni soalan mencabar ok..tp xpe..ni kira mencabar minda n keikhlasan hati nk jwb kan...so...tarik nafas...hembus..tarik lg..tahannnnnnn..n jawab..
kalo aku citer apa specialnya suami aku..nnt byk pulak org yg tertarik nk dkt2 ngan dia..hahaha..maybe not la kan..tp korg suka x kalo...:-

1. keje korg kt umah tu just msk2..iron baju..basuh n jemur baju..lipat baju..layan dia mkn..dan keje2 lain mcm mengemas umah, siang ikan/ayam utk masak, mop umh, alih2 perabot (korg just bg idea je nk boh memana)..

2. faham diri korg xnk mkn nasi..hari2 tanya nk mkn apa...dia tlg belikan..or blk sggup sggah semata2 nk korg mkn gak mlm tu..

3. rajin nk carikan uban or rambut gatai..haha..(serius sgt best org belai2 rambut ok..terutama suami sndiri..:P)

4. kalo korg kata sakit sket..nnt dandan dia tlg cr ubat / minyak panas n tlg urutkan..

5. sggup psg ekon kt umah n kt kg semata2 tau wife dia x tahan panas..:P (ye..yg ni sgt mengada2..haha)

6. kalo ngk korg x watpe kt dlm blk..tlg bukakan dvd ni ...bg korg ngk..x bg korg boring sbnrnya ..x perlu nk suarakan..dia dh fhm sndiri..bknkah sgt sweet??

7. weekend..biarkan wife tdo puas2 sbb tau hari2 keje wife dia kena bgn pg utk wat bfas..:)

8. kalo mkn kt kedai...apa2 yg susah nk mkn..mcm ketam, kerang, udang..dia tlg kopekkan kulit/cengkerang..wife dia tukang mkn je..

9. dia x penah complaint about my weight at all..accept u as u are..padahal..dh mcm tong dram pun rasanya ni..:P

10. wpun dh kawin more than 4 years n still no baby..x penah ckp apapun psl tu..or nk paksa korg2 g berubat ke..or paling teruk letakkan suma kesilapan kt diri korg je..never!

so..camana?apa reaksi korg?perlukah ada rasa bosan kalo dpt suami yg berciri2 10 kriteria di atas?bg aku..dia x perlu menjadi romantik or menjadi org lain semata2 nk happykan diri aku..
biar je dia jd diri sndiri n ikhlas menjadi suami aku..tu dh cukup

aku x perlu bunga kalo biler tiba anniversary/birthday..kalo dia wish je pun dh rasa berbunga2 dh aku rasa..terawang2an je..hehe

p.s: tetiba mcm emosi pulak wat entry ni..arghhh...tetiba sgt menggunung n membukuit (mcm zizan ckp..ahah) rasa cinta kt dia...:)

2 comments:

AdanyaKauUntukku said...

ita...be urself all the time ok

suami kite lebih memahami kite dari orgl ain

anggap je langau2 berkeliaran di sekeliling kite yang tak suka tgk kite gembira dan bahagia...

ila sentiasa doakan yang terbaik untuk ita

BHMB said...

tq ila..really appreciated it..tp aku xde la emo2 pun..tp yela..penat gak nk menjawab soalan2 cmtu kan..hehe