Thursday, March 31, 2011

last holiday..

sapa ngk citer ni aritu? kt tv2..x silap aku ari rabu malam aritu.. aku masa tu xde citer apa nk layan.. pastu ngk sinopsis dlm paper psl citer ni..so, ngk pelakon pun Queen Latifah kan..aku suka gak ngk dia ni blakon..jdnya..setia la melekat dpn tv ngk citer ni smpai abs.. aku xde la ngk dr mula.. tp rasanya aku start ngk pas 20min citer ni start..gitu laa tp still leh fhm la jln citer.. citer nyer bkn citer 0 la..citer ada isi..means..ada pengajaran la.. kisah seorg ppuan yg asyk masyuk ngan keje..or kata lain workaholic gitu.. xde kisah psl org lain..dok la cr duit manjang smpai la 1 hari dia menjalani diagnosis ..dan dr situ dia dikesan yg dia ada penyakit berbahaya..yg ada masa dlm bbrp mggu je utk idup.. jd dia ni ada byk sgt impian dlm idup yg masih blum tcapai.. makanya, dia terus decided utk benti keje n pegi ke 1 tmpat idaman dia..dan buat suma benda yg dia rasa sgt diimpikan utk dia buat.. dia pegi kt tmpat tu..dia spend all the money yg dia ada..smpaikan suma org ingt dia kaya n somebody sbb tmpat dia stay tu..mmg tmpat tu khas utk ahli politik je yg salu lepak situ.. last2 kan..suma org2 kenamaan tu jd bestfren dia..hehe..smpai la diorg dpt tau dia ni sbnrnya org biasa je..cuma dia nk abskan masa dia utk capai segala impian dia.. dan finally...dlm kecoh2 ..sbnrnya doctor yg mengesahkan dia sakit n idup x lama..tsalah diagnosis..sbb mesin tu mmg prob..jd dia dh fax kt ppuan tu mengatakan yg dia x sakit apapun.. cumanya fax tu tjatuh dan pekeje receptionist x perasan yg fax tu masuk..huhu.. masa tu mmg kritikal..hehe..tp at last diorg jmpa fax tu n inform dia.. yg dia lak pas dh tau mmg dia xde penyakit..dia kan dh benti keje..jd dia tunaikan hasrat dia utk bukak restoran mcm dia impikan.. best kan?cuma aku je x brp pandai nk wat review filem..hehe pengajarannya..smntara kita masih idup n sihat ni..buatla apa yg kita nk..sbb masa tu singkat je..jgn la tggu smpai dh sakit n dh x leh idup lama br nk kejar impian kita..masa tu dh terlambat la kan..

No comments: