Sunday, February 6, 2011

cuti pnjang masa CNY..

dimulakan dgn gambo deco2 CNY kt dept aku...mcm biasala..ni keje aku la ni..
thn ni simple je..xde masa sbnrnya..aku makin bz sekrg ngan keje2 aku yg rasmi tu..
asal ada jela..lgpun kt ofis aku ada 2 org je staff bangsa cina..jd laa..wat syarat je org ckp..

ni la dia..deco kt dept aku..
suma org tau ada cuti pnjg kan sbb hari wilayah jatuh pd 1 feb n 3 &4 feb lak CNY...so, aku awal2 amik cuti utk 31 jan n 2 feb tu..1st reason of cos la nk kms umah sbb br pndah sabtu 29jan tu..
sbb ke2..sbb nk blk kg gak..dh sebln setgh kitorg x blk..last blk pun masa dpt gj dec aritu..18 dec..lama dh kan?..tp bkn sengaja pun..x blk pun sbb uruskan umah n hal2 nk pndah tu..
jdnya pg2 masa cuti CNY tu..kitorg pun gerak la blk kg..smpai tmloh kitorg g spital dulu..akak ipar aku menunggu hari..jd dia dh kena warded sbb baby dijangka besar..lgpun high risk kalo dia dok kg..sbb perjalanan dr umah kg ke spital mkn masa dlm 1 jam gak..takut baby lemas dlm perut la nnt..jdnya, doc tahan jela dia kt wad tu..
smpat mkn kt tepi sungai pahang..kitorg lunch kul 3 ye..uhuhu..temankan akak ipar smpai abs waktu melawat..sian kt dia sorg2 kt wad tu..

dr dkt..alamak..separuh je nmpk muka aku..

ha..br la nmpk muka aku..tp sket gelap la..

menghala ke bera..umh kg mtua aku..

dh cuti pnjg...mls nyer rasa nk start keje blk..heheh

No comments: