Friday, January 28, 2011

what?nama aku blacklist??

btul...ni aritu blaku kt aku..
bbtul wat aku tkejut gilerr..mana taknya..tetiba aku dpt tau nama aku blacklist..haihhh..
sbnrnya cmni..aku aritu nk topup aku nyer asb loan ngan MBB..dulu aku wat 10k je..so, pas dh ok sket financial aku..ingt nk topup la lg..brp amountnya xpyh la citer kan..yg penting aku pk dpt dvden sok beribu2 tu pun ok la kan..hehe
nk jadikan citer..masa submit xde masalah..tp yg mslhnya tetiba officer yg tlg aku proses tu kol bgtau nama aku sangkut.. sbb ada prob with ccris..eh..mana la x tkejut kan..
aku xde kredit kad pun..x penah guna (sbnrnya ada..mbb yg bg..aku smpan wat koleksi..tp pas bajet 2011 bgtau kena caj 1 kad rm50..aku pun dh pulang blk kt mbb..lgpun arwah mak aku dh pesan jgn pakai..nnt berhantu..haha)
rupanya..yg prob nyer ialah kad member diners club aku..
ni nk citer ni..aku geram sbnrnya ..
masa jd member tu..masa tu aku tgh mkn kt secret recepi sogo..pastu ada la mamat tu dtg suh join..dia kata FOC ..x kena caj apa2!fine..aku pk kad keahlian biasa Secret recepi je..beli kek..dpt kek free time bday ke kan..tup2..tiap2 bln dpt statement..suh byr guna ke x...diorg caj rm25..apa hal nyer tu?aku dpt kad tu..x kuar2kan pun dr envelop..x penah guna or swipe apapun..
pastu aku x puas ati la kan..aku pun emel kt customer service diorg suh terminate kad aku..
tp bengang nyer..haram x berbalas emel aku...pastu aku pun ingt dh setel la kan..
tetiba dtg lg statement n dh beratus2 lak aku di caj nyer..haihh...mmg nk kena la kan
tmbh lak biler aku xleh nk submit asb loan tu sbb nama aku dh blacklist..x ke haru..
so., aku tpaksa gak la g ofis diorg..(mujur kt jln tun razak je)
nsb baik diorg nyer ofis buka hari sabtu..aku pun xyh ssh2 nk amik cuti kan..
biler pegi sana..ni dialog aku n staff front desk diorg

staff : ye puan...blh sy bantu..(sopan..bagus..)
aku : sy nk terminate kad sy..tlg cek sy kena byr apa2 x..
staf : *tgh cek2..tetiba dia ckp gini*..eh..dlm rekod kami, puan dh emel mintak terminate kad..
aku :that's why..tp knp pulak la tiap2 bln i still received bill statement suh byr?i never used it pun..sekrg i dh susah sbb nama i dh masuk ccris...mmg kalo x byr masuk ccriss ke?
staff : ye puan..mmg kalo x byr masuk sistem ccris tu..
aku : tp sy x penah guna pun tau..
staff :puan prob nk submit apa2 loan ke?
aku : yes..sbb tu la..sy dh kol byk kali pun ofis u all..x bjawab..kalo bjawab pun..satg dia suh tgu..pastu terus putus..apasal tu?
staff : *senyum jek* ok cmni puan..sekrg puan nyer kad dh terminate..sila byr rm75..kami mohon maaf ye
aku : yela..sy bkn nk marah2 pun..tp sy x puas ati..tu je..plus sy ni staff B*M..jd x elok la nama sy dh blacklist kan..blh x tlg bg release letter sekali?
staff : oo..ye ke..maaf ye puan..kalo cmtu kami akan fax ke pejabat puan, boleh?original letter kami pos ke alamat rumah..*sblm dia bgtau tu..dia kol cust service tanya surat*
aku : okla..tp blh x cpt sket..sy nk bg kt bank tu..
staff : ok puan..paling lewat monday ye..
aku : ok..tq so much..

pastu aku g ofis..ada keje sket..
isnin org MBB kol aku..tanya surat tu..aku x dpt pun lg..aku kol diorg..skt ati ok..diorg lama br jwb..kalo jwb..kang dia ltk..
smpai berkali2 kol..akhirnya ada gak la staff yg jwb..dia kata diorg dh fax sabtu lps..blh?dh tau xde sapa keje ari sabtu kan..pastu aku bising2..dia ckp akan fax sekrg..
tp hampeh..dia permainkan aku!!hantu btul..aku siap tggu kt fax machine tu..
aku hari2 cek post box kt umah..pun xde surat diorg pos
smpai la semlm..aku kol..ppuan jwb..dia mintak no hp aku..
x lama pastu dlm nk dkt 30min..dia kol..suh tgu kt fax..dia nk fax sekrg..aku pun berlari la pergi kan..baru btul..dpt 2 copy surat tu thru fax..tp yg wat aku tensen..surat tu..bkn date yg sabtu masa aku g tu..tp date 26 jan..nmpk sgt la menipu kan..kalo korg btul dh fax on saturday tu..mst ada copy..so, korg refax jela kan..
ni x...sah2 menipu tau..kalo x wat lg surat tu..then ckp jela yg btul korg x wat lg..
haihh..bbtul mslh tau..jgn menipu org cmni la..nyusahkan btul..
ni dlm masa bbrp hari dia fax..dpt dh yg ori letter..pun date sama..(yela..dh fax surat tu..)
sgt bengang..
so kpd sesapa yg terkena mcm aku..sila la jgn smpan kad2 wat koleksi..mcm aku..suka2 je kumpul2 kad..tp xsngka nyusahkan aku blk..haihhh
*mood insaf*

No comments: