Tuesday, January 4, 2011

sgt bangga..:)

am n acu

khamis lps keputusan PMR telah keluar..
utk makluman semua, adik bongsu aku si ACU a.k.a mohd izlan syah pun slh seorg calonnya..
aku x target lbh2 pun...sbb dia ni sejak umur 9thn dh xdpt kasih syg seorg mak kan...abah aku pulak dok tmpat lain
so, sejak 2008 (pas akak aku kawin n stay kt klang), dia dok ngan aku laa..
salunya bebdk kekurangan kasih syg kan ssh nk bjaya (berdasarkan alasan bebdk yg bermasalah laa)..kononnya,...
masa trial exam aritu..dia dpt 3A...tu pun dh syukur sgt sbb aku x demand sgt..mls nk push dia..sbb adik2 aku yg lain..paksa suh blaja pun diorg xnk..tp tau2 biler exam bbtul diorg dpt result bagus gak..sukar nk jgka diorg ni..ntah biler masa diorg ulangkaji pelajaran pun x tau..
aku tau acu ni lemah tang subjek maths...tmbh lak maths diorg in BI pulak tu..tp bagus dia ni..dia rajin btanya kalo x tau..tmbh lak my cinta mmg pndai bab maths ni..kalo dia dtg kt aku, awal lg aku dh kata jgn tanya aku..aku x suka maths n numbers..
tp dia suka sejarah..which is mmg fav subject aku gak..mmg subjek yg aku pgg takhtanya..same as him..means..dia suka fakta la..
masa hari amik result aritu..aku pulak yg x sng duduk kt ofis..septtnya abah aku dtg n temankan dia tp abah aku x sihat lak..tpaksa aku suh adik aku, iwan amik EL temankan dia..aku pulak masa tu dh ujung thn mmg dh xde cuti..dh abs..huhu
kul 10 lbh kot cmtu dia sms aku...dpt 6A, 2B..wpun x dpt 8A..tp 6A tu pun kira dh bagus sgt
la..lgpun aku mmg dh target pun dia leh dpt byk tu...alhamdulillah..
sbnrnya aku ni mcm mak2 bebdk lain yg nk amik exam penting gak...aku jaga mkn dia..aku bc psl bebdk cemerlang lain..apa diorg wat smpai dpt result bagus2 kan..
masa kwn aku g umrah kt mekah..aku beriya2 kirim suh dia belikan air zam2..kismis..
sepnjg masa dia exam tu..aku bg mkn 2 benda tu..bg otak dia cerdas sket..hehe
pastu bfas aku bg dia minum susu..
tp wpun sibuk ngan mknan2 n minuman tu..kalo x usaha xleh gak kan..doa lg..suma tu kena seiring la..
adik aku x mintak MRSM pun..maybe sbb dia x target dpt sebagus tu kot..tp sbnrnya aku pun berat nk lpskan dia..sbb kes bebdk sekrg sgt menakutkan la..kes buli la..liwat la..opss
biar dia dpn aku jela...lgpun dia uruskan diri pun x brp reti lg..huhu..(sbnrnya diri sndiri yg sedih nk lpskan..huhu)
sbb kecemerlangan acu..kitorg pakat2 bg adiah..aku bg apa ek..ooo..jersi msia..sbb msia menang n dia mmg sokong msia..sbnrnya dia mmg suka jersi..double happy la dia dpt jersi msia aku bg tu..my cinta bg duit...1 A rm10..heheh..so dia dpt la rm60..
abah aku bg suar sekola..ngeh3..n banje mkn...iwan banje mkn gak..sbb dia yg g teman g amik rsult..so, diorg dh g celebrate aritu..abg2 ipar aku lain bg duit..akak2 bg baju.. (acu yg nk baju)
am la paling byk abs duit..hhahah..dia janji kalo dpt at least 6A..dia akan bg PSP..hambik..mendpt bdk tu..tpaksa abs rm800 sbb dh janji..tp xpe..adik bongsu..ni last kan..pasni anak2 buah lak la
ada gak kekwn ofis yg tau psl acu diorg pun bg duit...tq2..x harap pun..
aku ada plan nk bwk dia bcuti gak...maybe bali..erkkk..tp x sure biler..harap2..
kalo rzki murah la kan...insya allah..

No comments: