Friday, December 10, 2010

penang trip - part 1 - dlm pjalanan

plan asalnya cmni..kitorg nk bkumpul kt umah baru aku n btolak pg2 ari sabtu tu..
tp biasala..janji melayu kan..hehe
so akak2 aku btolak terus dr klang...aku dr melati..
sbb nyer abg2 ipar aku masing2 kena OT lak keje mlm sblm btolak..
abg2 ipar aku wat keje berani g btolak kul 5 pg..adeh laa
diorg terus transit kt simpang pulai umah sewa am..
aku pulak..sbb btolak ngan iwan..jdnya kul 8.30 br gerak dr melati..
diorg kul 9 lbh kot cmtu dh btolak dr smpang pulai ke penang terus..kitorg je yg thegeh2 dlm pjalanan lg..nk wat cmn..ikut driver katanya kan..
the driver of the day..iwan

dh smpai kt jmbatan..ujan renyai..


atas jmbatan

masa dlm perjalanan tu..akak aku MMS gambo si botak kecik..korg ngk jela apa aksi2 dia..


x abs2 peluk cium toy turtle dia tu..mcm rindu sgt la haiii

foods dia dlm perjalanan ialah sosej yg direbus..ngk la tu..memain mkn

suka gambo ni...sekrg korg tau la dia tu ikut muka sapa..hehe...sebijik kan?sweet..

x abs2 ngan perangai x semenggah dia..air liur meleleh2
aktvt ptama pas check in je kt resort ialah..pas ltk beg la kan for sure..apa lg..mkn2 time..
sbnrnya trip kitorg ni..dlm masa 2mggu br tau result ballot resort aku ni..
alhamdulillah dpt 2 unit..1 penthouse..1 chalet..
septtnya adik2 lelaki aku suma dok penthouse sbb kt sana ada 1blk je..kt chalet ada 2 blk..
salah fhm blaku..aku x penah g unit penthouse kt penang ni..so ingtkan kena amik kunci kt pjaga chalet..sekali kena amik kt security kt branch ofis..kt tgh town..
adehh..biler pk nk msuk town blk tu la yg tpaksa let go je 1 unit penthouse tu..sbb jln masa tu ditutup sbb ada lumba moto tu..
jdnya bsmpit2 la kami..eh..x la smpit sgt..1 blk bsr master akak aku n anak2 dia tdo..aku, mylove, acu n sorg anak buah aku kt blk ke 2..yg lain bentang toto kt dpn tv..jdla..
ngk apa diorg bwk utk mkn tgh jln ...giler byk kan..family aku mmg cmtu..dlm keta pun kena ada benda2 mkn..sng nk ngunyah2..


ayam masak tiram yg sdg dihangatkan..mujur chalet tu ada dapur..sng keje!
tugas aku...tukang collect duit..kiranya aku la akauntan utk trip tu..sorg rm200..jdnya ada 5org bkeje rm1k gak kitorg dpt utk trip ni..merangkumi tol, minyak n tiket2 masuk ..mkn ada yg kitorg mkn luar..kot sesapa murah hati nk banje2 kan..tp aku bwk gak segala benda nk msk2..
kira save gak..start thn dpn kitorg collect rm50 setiap bln...leh jln jauh sket naik flight..hehe
TBC..

No comments: