Wednesday, December 8, 2010

nasi goreng ketam!

sekrg ni blh dikatakan hari2 aku n my cinta g umah baru..ngk progress la..utk mkluman yg x tau..aku ada beli umah kt setapak indah..now tgh renovate..apartment low cost je..ni kira mcm istana hinggap utk aku..ala2 aset gitu..sbb umah area situ mcm grg pisang panas..pagi iklan..tghari org dh siap2 booked..baik sewa or jual..mmg hot area la..maybe sbb situ dkt ngan mcm2 kemudahan..sekolah jln kaki je..LRT pun dkt..kedai makan berlambak..pastu uptown danau kota ada..kubur pun dkt..
aku mmg dh plan..kalo aku beli umah..aku nk cr area situ gak..sbb dkt dgn kubur arwah mak aku..sng nk g selalu (padahal..ni pun dh lama x g..huhu..i'm sori mak..org kirim alfatihah n yasin je ek)..
dh lari tajuk..sbnrnya aku nk citer...aritu kitorg g umah baru..pastu blk tu nyinggah mkn kt 1 kedai tu..namanya cengkih seafood kot..x sure la pulak..pdhal hari2 lalu situ..huhu
kitorg pun sj la nk try mknn dia..
ngk menu ns grg je dh 1 page..giler byk pilihan mknan ns grg ok..tmasuk ns grg sardin n ns grg ketam...what?ns grg ketam? kata hatiku..
x pk panjang..terus order..biler smpai..amik ko..sila rujuk gambo di atas..
terkangkang kaki ketam kan?aku dh agak ketam btul..sblm ni bkn x penah order ns grg ketam..tp mst diorg just ltk crabstick tu je..bosannn..penipuan tau..tu isi ketam yg dh proses ngan tepung..huhu
harganya rm5 je..ye..murah n sedap..
tp segan nk mkn kaki2 nyer..sbb agak nyusahkan kalo pakai sudu n garfu tu..nk pakai tgn adalah leceh nk g ke sinki..(aku mmg pemalas btul kalo mknan jns renyah cmtu..jgn tiru pangai aku tu ek..hehe)
aku masih teringt2 la masa aku blaja kt kolej legenda langkawi dulu..kitorg kalo nk mkn..kena jln keluar sket dr kondo tmpat tggal sbb nk mkn sdp2..kalo nk mkn kt kantin/kafe..lauk hari2 sama je..salunya port kitorg kt medan selera tepi jln bsr tu..area kuah..mmg ada 1 kedai je dia jual ns grg ketam..tp xde la kaki2 terkangkang2 cmtu..ni diorg dh siap2 kopek isi ketam...pastu dia gaul ngan ns grg..sedapnya..masa taip pun aku dh imaginasi gitu..nyum3..
tu la sekali aku mkn ns grg ketam yg rupa gitu..pastu try kt tmpat2 lain..suma pakat jd pemalas lipas nk kopek isinya ek..keje sng je depa dok ltk ketam sekor kt nasi..huhu..
adehh..aritu masa hanimun aku g cr blk medan selera tu..ngan niat nk pekena ns grg ketam..masa tu kitorg stay kt kondo istana which is mmg x jauh la kalo nk g pun..tup2 dh ttp..why ha?sgt hampa tau..
nsb masa tu aku baru kawin..kalo tgh ngidam nk mkn cmn?setkt ns grg ketam tu xpe lg..kalo bg spesifik ..nk NASI GORENG KETAM MEDAN SELERA KUAH cmn?hhohoho..x ke meraban my cinta nk cr..naya org ja kan?hehe
tp org kata..kerana cinta..lautan api pun sggup diredahi kan..haha..

**nasi grg ketam kt atas mmg xde sayur..special requested utk aku je..hahaha..

No comments: