Friday, December 24, 2010

design dapur telah bertukar..

umah baru aku sedang dlm proses renovate besar2an ..
wahh..konon kan..
tp mmg btul..abs duit bonus..huhu..tp xpe..umah sndiri sgt puas ati kalo wat lawa2 pun..hehe
sbnrnya designer dh lukis plan utk kitchen kabinet lain utk kitorg..
tp aku ni..kan suka beli mjlh home deco2 ni..anjung seri, impiana, apartment..segala mcm laa..ha..mjlh renovation by eric leong pun ada
so..ternampak la design ni..dlm salah 1 mjlh yg aku beli tu..
sbnrnya yg bkenan ialah my cinta..tp biler dia tnjuk kt aku..mst la berkenan sama kan..
tmbh lak design ni bbtul exactly sesuai for my house tu..
umah aku tu layout nyer agak apa2 ntah..sbb masuk2 pintu dh nmpk dapur..(dulu lg teruk..masuk2 nmpk sinki huduh..huhu)..
so, memandangkan konsep umah adalah moden minimalis..
aku cadang nk btukar la ke design ni..open mmg open..tp wet kitchen dlm blk (septtnya jd blk jemur baju n tmpat ltk mesin basuh..)
ni kt luar semata2 dry kitchen je..jdnya..umah aku tu..xde meja mkn ye..yg ala2 bar tu..aku suh designer tukarkan jd ruang utk ltk kerusi bar utk 4 org..pastu ada kabinet kasut juga..yaribba..nnt dh siap aku ltk lg la dlm blog..sekrg nk citer pun payah sbb xleh nk bygkan cmn kan..
design asal...masuk2 pintu jmpa bar..n rak kasut tsembunyi bawah bar..tp yg baru ni lg nmpk menarik..mmg x sbr nk tgu siap
mujur la designer x byk songeh..biler suh tukar design..tp xde prob bsr sgt pun..sbb dry kitchen kbnet lum psg..jd leh tukar2 design..hehe
korg ngk jela..nnt la biler dh siap sepenuhnya aku akan wat entry khas utk transformasi umah ni sblm n slps...yeahh

ni la design dlm mjlh itu..

ini yg dilukis semula mengikut layout umah aku..

x sbr nyer nk pndah...lutut dh bKetar2 tiap kali blk keje naik tgga umah..huhu

No comments: