Monday, December 6, 2010

birthday bos kecik!

aritu aku jadi organiser n pcetus idea utk celebrate bday bos kecik..aku salu merujuk manager aku sebagai bos kecik..hehe..sbb ranking dia yg ke3 tertggi la dlm dept aku..

wpun salu ada pertikaman lidah (wah..ayat..) antara kitorg dlm seksyen..tp biler tiba bday staf..mst dia bg something ..mcm bday aku aritu..dia bg kek n share2 with other staff belikan aku microwave..sgt teruja aku masa tu kan..mana sngka nk dpt adiah sebesar cmtu..

so, biler tiba bday dia 2dec aritu..xkan kitorg nk wat2 lupa lak kan..

sbnrnya mmg lupa sket..ahha..biler aku masuk ofis..first ayat timbul dlm kepala aku 'alamak..aku lupa nk tmpal bday announcement utk bln dec kt board'...biler smpai dpn pc..nk print n tmpal (template dh draft siap2)..ngk2 bday bos aku jatuh hari aku print out tu..

terus emel kekwn yg lain mintak idea nk wat cmn..tp at the end..aku gak kena kuarkan idea ...huhu

sbbkan bos kck aku tu tgh stress giler nk kejarkan year-end accrual..smpai x kuar lunch..kitorg plan beli pizza dominos n kek shj..kek nsb baik sorg staf tu volunteer kuar jap belikan..dominos..mcm biasa la..delivery sudaa..

yg lain2 pakat suma x wish dia dr pg pun..x mention pun psl bday dia 1 hari tu..haha..kejam kan..

tp kata nk surprise kan..

tepat jam 12.45tghari..smpai je pizza...aku n kwn aku bwk naik ke dept..smpai dpn pintu..kek pun dh siap..sorg tugasnya tlg ttp suma lampu..dia masa tu kt blkg dok amend memo apa ntah..

konon2 black out la..ada gak suara blakon terkejut (aku la tu..hahaha..)pastu dia mmg terpinga2 abs..dia kata abs la keje aku..

tetiba kitorg dr dpn bwk kek smpai blkg n nyanyi happy birthday kak ogie!haha..

terharu member beb..smpai menangis kegembiraan gak la..

x pcaya?ngk la aksi dia masa potong kek..hehe




birthday girl (kah?) potong kek..

the cake from Resepi Rahsia la..mana lg..blueberry cheesecake!nyum3

adiah?xde..hehe..kira ni la adiah kitorg utk dia..tau jela..masing2 dok tgu gj n bonus..hahah

No comments: