Monday, November 8, 2010

quirky habits

aritu masa kt English class..trainer bg topic discussion
"do you have any quirks or quirky habits?"

hohoh..aku suka sgt topic ni..
sbb ...aku merasakan yg aku sgt2 quirky ok...quirky = aneh/pelik

meh aku listkan quirky habits aku..with 's' ok..haha..means adalah byk!

1. aku x minum air putih masak..(mcm penah bgtau...tp nk gak bgtau lg)..biar la air tu ada kaler n rasa manis / masam sket..yg penting bkn kaler putih..air laici aku minum..hehe

2. aku x mkn nasi putih berketul2..tp nasi impit aku br blaja mkn..hehe..kalo aku mkn pakai tgn..mst korg akan ngk aku terkuis2 nasi tu..cr yg bderai..yg ketul2 aku tepikan..x tau naper..tp penah dh suap..tetiba lidah terasa ada nasi bketul dlm mulut..terus kuar blk n luih suma..huhu..

3. aku x mkn buah2 berbau..mcm durian...nangka..cempedak..ciku..tp kalo durian dh jadi kuah aku mkn..tp kek durian ke..wajik durian ke...dodol durian ke..keropok durian..aiskrim durian ke..aku x mkn...x tau la..mcm pelik je rasanya..

4. kalo nk tdo..aku mst nk garu2 blkg badan n perut..haha..xtau naper..tp mst mcm lg lena laa..

5. setiap hari ahad..aku akan beli paper Mingguan Malaysia, Berita Minggu, Harian Metro n Kosmo ...xtau naper..dr dulu lg..perangai turun temurun dr family aku..tp kosmo tu baru lg kan..dulu 3 tu wajib!

6. hari2 aku kena beli paper...kalo 1 hari x beli..aku rasa mcm pelik sgt...xleh la..mst nk cr gak smpai dpt..kt ofis..ada dept yg akan smpan paper2 lama kan..so, aku akan suh kwn aku tlg crkan..hahaha..nk gak bc..pdhal..berita dh basi..penah masa blaja kt kolej..kt sana dok dlm 4bln..blk KL..amik ko..aku selongkar kt stor tu paper2 lama..berkampung dlm tu..semata2 bc paper..!

7. aku blh dikatakan hampir hari2 aku akan masak nasi n lauk2..tp pcaya x...aku x mkn lgsung apa aku msk..xtau naper..kalo hari keje..my love mst tanya aku nk mkn apa aritu..nnt dia turunkan la aku kt memana..beli apa aku nk utk dimkn mlm tu..or else aku x mkn la mlm tu..sbb kekdg smpai x tau nk mkn apa..huhuh..bkn takat mkn..air aku bancuh pun aku x minum..aishhhh

8. kalo g kuar mkn..mst aku yg paling last abs mkn..xtau la knp asyk aku je yg lmbt abs..hehe..agaknya sbb mulut pot pet pot pet..hehe

9. aku xleh mkn pedas...sket pun satg mst terus terjah toilet..dh tau dh..

10. salu sapu mata aku ngan ujung tudung or lengan baju..huhu..dr dulu...smpai sekrg..xtau laa..terasa mcm gatai n ada benda je kekdg tu..

10 jela..kang byk2 termuntah2 lak org baca..hahah..
dlm ati mst korg kata..eh2..quirky giler dia ni!:P

No comments: