Thursday, November 11, 2010

emosi adalah down..

pas semggu lbh br ada hati nk berciter..
tp in general jela..kang lbh2 takut lak aku kena warning..haha

sbnrnya musim2 penilaian prestasi ni..biasalah kan..masing2 mst nk selamatkan diri sndiri
tu normal..
tp yg x suka nyer biler org nk slmtkan diri sndiri..tp pijak org lain..
arghhh...x suka btul laa
aku la slh sorg mangsa..bkn thn ni je..tp dh 4thn dh..nsb aku je yg terkena manjang..
jd kambing hitam..

diorg x pk..kalo dorg wat cmtu..bkn je effect kt bonus..tp gak effect kt kenaikan gj..
mcm cth aku ni..biler aku dpt rendah..aku xleh nk tukar jabatan lain..nk smbung blaja pun x leh..stuck la kt situ smpai la aku dpt naikkan blk tahap aku dpt tu..
tensen x...

yg bestnya..kata la org tu x penah lgsung berurusan ngan aku sepnjg awal thn smpai nk dkt ujung thn ni..
tup2 nak dkt miting tu..blh pulak wat2 urusan ngan aku..pastu dh bg yg btul...dia cari yg lain pulak..pastu cr salah ...adoiii..tlg laa..
mslhnya..org yg sama je prob ngan aku tiap2 thn..
nk dengki apa la ngan aku ni..xde apapun compared ngan ko laaa..sahih ko nyer jwtn lg best n masyukkk dr aku ni yg merangkak2 nk kejar tangga gaji yg best2..huhu

xfhm la ngan perangai manusia ni..sgguh aku x fhm..
apa faedah dia dpt menganiaya aku smpai cmtu ek..
best ke?xtakut ke apa2 bahana dia dpt pulak kalo wat org lain cmtu?
hmmm...bbtul aku tensen..

serius..aku sakit pk suma tu..aku nangis smpai bengkak mata..
sedih ngan perangai manusia yg x takut ngan balasan Allah [wpun dia bkn Islam..tp dia pun makhluk ciptaan Allah kan..]

aku bg kata 2 jela kt bos aku..kalo x puas ati keje aku..bg la aku tggi sket..so that aku leh kuar dr sini..mslhnya bkn dia kan yg prob ngan aku..tp org lain..tu yg ssh..huhu

mujurla kt sini ramai yg sygkan aku..backing aku..tq la utk diorg..
bagus..diorg x suka politik busuk cmtu..lgpun..idup ni sngkat..bkn idup ni asyk menongkat langit je kan..

aku x tau la smpai biler nsb aku akan terus jd camni..
xpe..diorg cr salah aku..of cos la aku sedih..tp aku kan orgnya +ve..so, diorg nk jatuhkan aku...xkan aku nk biarkan..for sure aku akan wat something yg mmbanggakan diri aku sndiri n org2 yg syg kt aku..hehehe..insya allah

3 comments:

AKO @ retna said...

ako paham perasaan ko.. biasa la ita, kat memana pun sama jer cuma lebih sian kat ko la ...

xpe ita ko byk bersabar k..
insyallah satu hari pasti masa depan ko cerah k ;) doa je banyak2..

AKO @ retna said...

weii bole x ko tukar jadi pop komen.. eee susah tul pakai komen mcm ni.. hehehe

BHMB said...

hehe...dh tukar2..tq..