Sunday, October 10, 2010

10.10.10...

apa ada pd 10.10.10..?
of cos la bday aku..hehe..
yg ke brp?
korg tmbh jela 10+10+10 tu..tau la brp jmlahnya..haha
pasni lg sng..ikut tahun..10+10+tahun..tu la umur aku..:P
ya allah..sat nyer rasa aku dh menginjak umur 30thn..
mcm baru je aku abs skolah rendah n menengah..tgu spm..masuk kolej..keje kt taska..keje kt kilang kuih raya (pengalaman keje nnt2 aku citer kalo aku rajin..kui3)
keje kt investment company..pastu dpt keje kt bank ni..bercinta..berkawin..
tup2..dh 4thn aku kawin n aku dh 10thn keje kt sini..ish2..
apa yg aku dh capai?alhamdulillah..aku br je dpt kunci umah baru last friday..setelah menunggu hampir setahun setgh ok..hmm..bbtul mencabar kesabaran..
ada simpanan sket..ni masih cuba nk menambah..hehe..
harap2 thn dpn ada rzki aku nk tmbh 1 lg aset aku..iaitu kereta..so far tu blum jd keperluan..jd aku rasa xperlu beli lg..apapun kena umah dulu la kan..
kalo dh stabil lak nnt..nk beli umah yg lg selesa ..yg mampu dimiliki..insya allah..
yg paling penting..nk dptkan zuriat la kan..dh 4thn kawin ni..huhu..xpe2..Allah Maha Mengetahui biler rzki aku akan tiba..
aku ada terbaca..bangsa cina kata..10.10.10..tu tandanya kesempurnaan..tu yg ramai pakat dok amik tarikh tu utk kawin ke..tunang ke..(yg baik2 je tujuannya..)
utk aku..bday aku xde la nk smbut..sbnrnya aku x di ajar utk smbut bday..oleh parents aku..yela..aku ni lahir dlm family yg kewangannya sederhana je..kalo tiap2 tahun nk celebrate..adik badik aku ada 6org..kan ke jenuh tu...tp xpe..wpun x sambut..wishes pun dh cukup..tu pun dh leh wat aku rasa tharu sbb org ingt bday aku..isk2..
ada gak artis/selebriti yg kawin sama date bday aku..1. dr. SMS & 2. aqasha (oh..no!!huhu..minat giler ok ngan dia..dr mula nyanyi lg aku minat kt dia..huwaaaa)
td smpat gak snap gambo psandingan dr. SMS ngan dr. Halina...lawa diorg kan..sama cntik sama padan..huhu..dh cntik..pakai apapun nmpk cntik..huwaaaa..


haiii..untung la diorg...mst ramai sponsor..tp kalo aku kaya pun..sponsor diorg ni..mmg aku pun rasa berbaloi..sbb ngk pun puas ati..cntik banget...hehe
apapun..sempena bday aku ni..aku bsyukur sbb masih diberi kesempatan bernafas sehingga ke saat ini..diberi peluang utk mencapai impian yg masih blum tertunai..
semoga Allah memperkenankan doa aku yg masih blum termakbul..amin2..

2 comments:

Mya said...

happy birthday makcik!
sori lambat wish..
semoga ko pjg umur, murah rezeki.. dan dikurniakan kebahagiaan berpanjangan.. amin.. :)

BHMB said...

tq mya!