Tuesday, September 14, 2010

hari raya..

finally..dpt gak aku published suasana hari raya aku ni..hehe

raya thn ni aku beraya dgn belah aku..eventhough xde kg..aku ni KL citizen kan..tp aku masih ada abah n adik beradik yg lain..plus ada pcik n mcik aku pun..ooo..pengantin baru yg special tu pun ada ..jdi kira meriah gak la raya aku thn ni

layan gambo pd pagi hari raya..

memula self timer kt umah..






jgn jeles..sejak zmn bcinta smpai la dh 4thn kawin ni..aku masih terima duit raya dr my cinta..hehe..jumlah tu kekdg x tetap..depends on budget la..tp yg penting keikhlasan org yg mmberi tu lg penting..hehe
dh bergambo2..terus g umah abah aku..sbb akak2 n adik2 aku dh bkumpul kt sana

masa kt umah td..tgh layan my cinta mkn..ada la 2 org bdk lelaki terintai2 dr pintu [kitorg mmg saja bukak pintu..bg angin masuk n tau mmg kekdg ada bebdk dtg pagi2..]

dua2 jns malu nk bg salam kot..last2 my cinta suh masuk je..bg diorg minum & mkn ..diorg xnk mkn berat2..mkn kuih raya je diorg nk..pastu amik sket gula2 yg my cinta mmg letak utk bebdk tu..wat bekal utk beraya..

x smpai 15min masing2 dh nk balik..smpat la bg duit raya..

pg tu menu raya aku nasi impit, lemang [beli], ayam masak merah n speciality aku..kuah kacang..

mlm raya tu aku dh siap msk2 suma tu..so, pg pas solat raya tgal panaskan n idang jela..

tp pas mkn..simpan suma lauk pauk dlm peti ais..sbb akak aku dh msj suh aku jgn bwk apa2 sbb benda yg sama gak ada kt umah sana..chaitt..cuma tmbahan ada nasi minyak n daging msk hitam jela..huhu..lg best kan..xpe..aku smpan utk esok lak..kot ada sesapa nk dtg beraya..
smpai2 kt umah abah aku ngk suma tgh tgolek2 tdo..tu la raya kitorg..pg je beriya2..masuk kul 10pg suma dh tgolek dpn tv..dr kecik cmtu..maklumla..xde kg..huhu


biler aku ckp cpt2..nk bgambo..suma br thegeh2 bgn siapkan diri..hehe

sesi pemberian duit raya dr akak aku no 2..dlm gambo ialah adam n nia..


cpt2 beratur..sapa nk duit raya..ngk nia..dia paling dpn..hehe



eh2..tu pehal beratur sama..nk duit raya gak ke..hahahah



acu x nyempat2..org nk amik gambo dia dh bgn..

adam pun sama..laju je dia blah pas dpt duit raya..

cpt2..pak jajang lak nyer turn..[adik aku am pangkatnya pak anjang..tp anak buah aku dh tbiasa pggil pak jajang..masing2 pelat kan kecik2 dulu..terus lekat..]

adam mmg jns murah senyuman..tp ni dialog dia pas amik n ngk duit raya tu

adam : mak yang..kita nk duit biru..

aku : knp lak?kan dpt duit merah..lg best..

adam : xnk..kita nk duit biru..ada byk la keping..

aku :errrr


dia suka duit rm1..alahai adam..kalo la dia dah tau nk menilai duit kan..


si botak kecik ni meround 1 umah...adik aku tu biasala..dh kekenyangan kan..terdampar la mcm ikan paus..hehe

family photo...akak aku.. dia kata tema air bandung..ye ke..mcm air batu campur je..huhu

family photo akak aku, ayu ngan anak2..suami dia dh bwk adam g umah pcik aku..x smpat nk suh tggu utk amik gambo family..thn ni diorg tema oren

ni konon2 rock la kan..2 beradik yg muka xde iras lgsung..kalo diorg kata bkn adik beradik pun org leh pcaya tanpa ragu2 pun..


yg xde dlm gambo ialah iwan..sbb apa?dia tgh tdo dalam blk..[org tgh frust..hehe..tu kendian nnt aku citer]

No comments: