Saturday, September 18, 2010

air asia..


mst ramai tertanya2..knp tetiba aku ltk gambo kaunter air asia lak ni
mst korg ingt aku nk g memana ke..oo...xdela..wat masa ni mmg x plan apa2..tp next year insya allah
sbnrnya..sehari 2 seblm raya aku mmg bz giler..terkejar2 masa nk setelkan byk benda
salah 1 nyer benda ni la
ingt x pasal sepupu aku yg berkawin tu?
ha...aku dipertanggungjwbkan utk membuat tempahan tiket utk 9 orang..family pcik aku & tmasuk gak abah aku n acu sebagai wakil sedara mara la..ni utk majlis bertandang ke sibu tu..
giler jauh kan..tp pcik aku nk belanja suma..diorg g jela..aku x dpt sbb nk blk pahang beraya kt sana lak..
masa aku wat booking tu..aku wat masa mlm pas majlis bsanding 1 ogos tu..sbb tgh2 mlm..harga air asia mmg murah..kebetulan tgh ada promo..aku dpt tiket g sibu rm73 sehala..pergi balik RM146 seorang..
aku pun book la..memula masuk semua sekali 9 orang..tp nk wat booking tu kena cpt2..kalo x..expired..dh 1 keje kena login blk..so, nk save tenaga..aku book utk 3 orang sekali login..tu ok lg..
settle..pas semggu..masa 1st day aku bniaga..kan sepupu aku sorg tlg aku jaga bisnes tu..ijah..aku paskan dia flight itinerary..dia pun x ngk2..esoknya baru dia msj aku tanya knp flight utk abah aku, acu & pcik aku kul 6.55pagi! OMG...aku masa tu br bgn tdo terus melompat capai laptop n online ngk..alamak..giler baboon siot..btul la..silap aku..
terus aku ngk harga tiket terkini..nk tukar time..tp malangnya xkan dpt dh la harga promo..suma kena tmbh dlm rm1800 lg..huwaaaaaaaaa..kejam
aku tggu hari demi hari..masa tu mcm org giler pun ada..setiap masa ngk price tiket air asia

biler lg 1 mggu nk btolak..aku g la kt kaunter air asia KL sentral..krn masalah bajet..[aku nyer salah..aku yg kena tggung la..huwaaa] aku tukarkan time utk pcik aku jela..sbb yg anak2 n wife dia nyer tiket btolak kul 3.55ptg..aku proceed jela tiket abah aku n acu tu..ingtkan nk cr la hotel ke kt sibu tu..tp sibu kan..kalo nk g hotel2 ke..kena la g bandar which is 30min dr airport..haisshhh
lg 2 hari nk raya..pk2 blk...sian nnt acu n abah aku tercangak2 kt tmpat org..hmm..nekad nyer pasal..aku g blk kaunter air asia kt KL sentral tu..aku tukarkan time utk flight diorg gak..total aku kena byr utk 3 orang tu ialah RM675!huwaaa..sekali ganda nyer harga dr memula price yg aku booking..
mmg ilang mood raya beb..nsb la duit raya dh tukar awal2..at least ada gak la merasa bg anak2 buah n acu, sepupu2 duit raya..huhu..
xpela..tp pasni mmg aku tobat la nk bookingkan tiket utk org lain dh..
ataupun..kalo aku bookkan pun..aku kena check at least 10x sblm proceed..
pengajaran sgguh!

No comments: