Monday, October 31, 2016

kisah nasi lemak

lps makan2 semlm..kitorg tak tido PJ pun..sbb umah tu ada program esok pg tu..
sepatutnya abah suh akak aku tlg buat nasi lemak utk peserta..tp akak aku x available lak
so aku offer la diri nk tlg belikan
pagi2 tu pegi pasar kt danau kota
yg utk makan beli berlauk..yg utk peserta beli yg bungkus siap2 tu je..beli skali ngan kuih2

nmpk ada org jual nasi lemak sotong la..udang la..ikan masin la..so beli..mahal..rm4..
buka ngk..ada 2 ekor je udang..huhu..sedih tul..pastu rasa pun kureng je..x rasa lemak langsung
sedap lagi nasi lemak rm1.20 ni..huhu
beli 2 jns kuih ..1 pedas...1 manis


Sunday, October 30, 2016

rutin

sekrg ni kalo pi Aeon wangsa maju tu mst makan kt sini..selain dr food court la..sbb dh addicted ngan nasi goreng pedas tu..
acu ada..sbb lps ni nk pi PJ lak
wajib order
order BBQ beef tapi takde pulak..so ganti chicken BBQ lak..pun sedap
lps makan beli brg nk masak kt umah abah utk dinner
adik aku banje sate
simple je ..abah nk mkn sup suun pucuk ngan kentang 
telo dadar
siakap 3 rasa..tp plain..hahaha









Saturday, October 29, 2016

event

mcm biasa..dept aku biasa mmg salu kena handle event..kitorg ni jarang la terlibat,..tp diperlukan pun utk jaga kaunter pendaftaran jela..
sbb dok meja dpn..dok berhias la sket kan..ikutkan aku bkn kaki mekap pun..ni nk bg nmpk tak pucat je pun..heh
makan disediakan
lps participant masuk..kitorg pulak la time membedal..heh
mereka2 belakang tabir
sat je kena jaga..lps makan moh ler masing2 blk ofis ye..heh



Friday, October 28, 2016

eat the right food

for the 1st time..tak penah try pun set healthy food kt kafe nun...tp aritu tak tau nk mkn apa..saja la try set ni..sedap tapi tak kenyang..haha
ok ni tak brp nk healthy sgt..heh..iced green tea latte..always be my fav!

Thursday, October 27, 2016

segamat rel

segamat rel @ Aeon Big Wangsa Maju
nasi goreng ayam BBQ
lontong kering..ada tapau kacang pool gak
beverages

total makan 2 org rm80++ perghhh...mahal nau2..rasanya 1st & last la kot pi mkn sini..huhu


Wednesday, October 26, 2016

mcm2 perangai

mujo la aku bkn keje customer service..mencabar kesabaran sungguh dpt pelanggan camni..
nk gelak ke nk nangis?heh

Tuesday, October 25, 2016

appreciation lunch

puan chairman nk banje mkn..sebagai tanda penghargaan katanya sbb tlg beliau masa family day aritu..
so sbb plan last minit..tak semua la dpt join
mana yg ada jela kita usung ye..

ntah apa la tu si shiqah dok gebang..x abis2.
mkn kt rebung je..paling dkt & senang nk parking..heh
kami ber-5 org je
get ready
mls nk bgn...longgok je semua dlm 1 pinggan..aku ler tu..heh
nasi lemak & puding roti n apa ntah nama kuih tu..sedap
roti jala kuah kari & buah melaka
goreng pisang sambal kicap

kenyang. sendat. puas ati dpt mkn.heh

Monday, October 24, 2016

kari kambing 40 hari

pagi tu lps bgn...terus cari tmpat nk bfas ala kampung ..misi nk cari lontong darat
ha,..tau tak lontong darat tu apa?
lontong yg dimakan ngan lauk kering jela
dkt2 area homestay tu ada kedai makan...order lontong darat...pakej skali kuah kacang, rendang ayam kampung, sayur kobis & serunding...sedapppp
nmpk lak ada roti canai..pun order
roti tisu pun ada
tak jauh tu nmpk ada kedai jual kari kambing 4 bln..mak aii..tp tutup pulak
lps check out kita ke yong peng..semata2 nk makan benda ni..heh
abah ikut je..hehe
mycinta & am g order
taraaaa..sorg sepinggan..sedap gilss...secantik rupa..heh
air order 1 jag terus..sirap..
kekenyangan
licin!!heh
balik Kl sambil menguap..benti R&R beli kudapan pastu baru pulang ke pangkal jalan..

ingat lepas ni nk wat trip pi padang besaq pulak la..ada bran?heh