Friday, September 30, 2016

lunch treat

bos baru nk banje makan..dia tanya nk mkn apa..bebdk ni suh tanya aku..blh?
kalo tanya aku mst la ikut tekak aku kan?
so tanya dia kitorg nk order wong solo blh tak..dia kata ok..haha..so, lets la kita
tp mana cukup mkn nasi wong solo je..harus la ada side2 nyer..so tugas aku ler tu order kuih2 tmbhan
tamak sgguh!

popia sira
kuih koci
my fav..kuih keria
yg ni paling win..sedap ok!! pau sambal
order sago shake dr kwn ofis
kol wong solo kampung bharu placed order..pastu g collect je..siappp
kalo ada sesapa nk order kuih2 tu..sbb nmpk sedap kan? mmg sedap uols..
korg masuk web ni :- geraikuih

Tuesday, September 27, 2016

dtg balik

semalam tu balik kul 2 pagi kan..esok nya mmg lewat la bgnnya..beli brg2 nk masak terus pi PJ balik..masak2 utk makan ramai2 ngan abah
ayam perap madu ni ada 2 ketoi je..sbb aritu iwan bwk lps tu boh dlm peti ngan harapan abah aku akan masak..tp xde ye..abah aku tu kalo dok sorg2 mmg tak masak la jwbnya..oleh itu mari la kita clearkan apa yg ada dlm peti tu
aku masak ketam bercili..dh lama tak mkn ketam
kailan ikan masin
ikan caru bako

paling ditunggu2..tp jenuh betul nk menyiangnya..makan sedap la




Monday, September 26, 2016

sampai ke pagi

lepas anto bekas hantaran & kena paksa makan ngan makcik aku kt berjuntai / bestari jaya tu..
perjalanan diteruskan ke klang..umah akak aku
sblm g bestari jaya kitorg sempat singgah ke uitm puncak alam..mcm biasala..jmpa kawan..hehe..
sempat suh si am bergambo kt kolej baru situ..lawa woo..bertuah bebdk la ni..huhu

kwn den ialah pensyarah kt sana
dari puncak alam kitorg g pulak meru, klang...lepak makan2..pastu sesi lepak bersambung kt kedai mamak setia alam..sampai kul 2pg baru balik ke sarang..heh



Saturday, September 24, 2016

last minit

sehari sebelum tu sepupu aku dok wassap
tanya kalo nk tempah hantaran cmn
sepupu aku ni duda..dh lama gak la
tp baru2 ni baru ketemu yg berkenan dihati kot..so sbb tu taknak bercinta lama2
aku pun tanya la..nk merisik nyer biler
dia ckp mgu dpn tu..aku pulak mgu dpn tu tak free..so aku kata aku leh la siapkan bekas2 alas tu..dia tgal ltk2 jela brg dia nk..aku tanya dia nk boh brg apa..so aku siapkan la 3 dulang..1 utk buah, 1 bekas cincin ngan 1 lg utk kuih..
aku caj beli barang jela..upah takyah la sbb tlg sedara katanya kan
jumaat tu dia bgtau..blk keje terus beli brg2..esok sabtu aku terus buat..dh siap terus anto kt dia..kt bestari jaya nun ha,..
tema purple tone..okla kan? 
bekas buah
utk ltk kuih
bekas cincin


Sunday, September 18, 2016

jualan gudang

pegi last day jualan tu kt M3 mall..blk dr PJ kitorg sggah la situ..saja cuci2 mata 
mcm2 ada...tp aku cuci mata je..ingt nk beli blender..tp mcm x berkenan pulak..
sempat pekena lamb gril kt kedai area umah aku..byk nau sos n mayonis nyer

Saturday, September 17, 2016

umah abah

lps anto diknot aritu..esoknya pi PJ blk..mcm biasala kalo kt sana..kena la masak2
daging perap gril ni utk aku..heh
sambal belacan aku nyer stail mmg suka kasar2 camni tumbuknya
kangkung belacan
sambal sardin..ni adik2 aku nk mkn..
lauk fav mycinta..sambal potai telo pocah
ada yg mentah gak buat ulam
abah aku nk mkn ikan selar kecik grg garing2..anda minta, anda dpt..hehe
kari daging korban..bwk blk dr kampung..



Friday, September 16, 2016

family matters

pagi tu anto diknot g majlis pertunangan kawan dia..dasat ko..baru btunang dh sampai sewa villa kt titiwangsa tu..haih..org byk duit takpela..lps anto diknot kitorg dok sat tp sbb rasa janggal sbb tak kenal sapa2..kitorg g pekeliling cari tiket blk utk diknot..so tinggalkan dia je kt situ..
dok minum kt pekeliling lps beli tiket..kol dkyang dtg situ sbb ada benda nk bincangkan..insya allah kalo takde apa aral..adik aku ni jd hak org dh..huhu

Thursday, September 15, 2016

selamat bersara!

aku cuti seminggu utk raya haji ni..terlupa betul yg mgu tu last week utk En Azhar..sorg manager kt dept aku..jns cool..jns abah2..kitorg siap kekdg saja panggil dia abah..sbb dia sgt relaks..nk ngadu apa2 pun blh..seronok la dia dh takyah pakai baju ofis dh..heh
kemain bebdk ofis aku dpt ber"we-fie" ngan abah..huhu
aku pulak masa tu baru otw blk dr KG..sggah umah tok kt karak..bertanya kabar..bwk diknot blk KL skali..dia nk g majlis pertunangan kwn dia esok