Sunday, July 31, 2016

buka hadiah session

semlm tak dan nk potong pulut kan..so pagi2 tu paksa makteh n abah potong
taraaa
sesi buka adiah..sebahagian jela ek..
balik dr PJ aku g klinik..tak tahan..bdn dh gigil2...sbb seharian masa kenduri tu dok bermain ujan..heh..dpt mc utk esok harinya,,

Saturday, July 30, 2016

today is the day!

amaran: post ni byk giler gambo..sbb aku mls nk buat part by part..heh

ni la dia kad nyer..simple je..minta tlg kwn aku yg unit printing tu tlg designkan..septtnya kitorg nk wat majlis ni asing2..or tak buat open house..just majlis ni..tp pk2 balik buat jela sekali..senang..tp tu la..risikonya org dok ingt open house jela..hehe..sian pengantin
nama je pengantin tp pagi2 lg dh bz wat itu ini ye
kul 11 dah ready meja buffet..arrangement suma sendiri buat ye..no caterer pun..masing2 masak n bawak hidang je kt sini
kuih raya..sbb dh ujung2 raya...apa yg ada jela
the jantans...si iwan je malas pakai baju melayu
pengantin with banner
menu asal..tp makin dkt harinya makin bertambah lak menu..so aku malas nk edit dh..haha

ni yg dh hidang..lps tu tpaksa tmbh 1 meja lg utk menampung menu yg tambahan2 tu
aku masak asam pedas ikan pari ngan bendi n terung
kari ayam..akak aku yg 1st masak
uwan wat masak lomak cili api ayam kampung ngan kontang (uwan ialah mak kpd mak tiri aku tu)
angah (mak sedara) bwk nasi impit
kuah kacang sotong
rendang ayam
abg ipar no 2 sponsor ayam golek
uwan wat tempoyak daun kayu ni gak..paling dpt sambutan!
rendang betik boh hati ayam..makteh (panggilan mak baru) masak..sedap gils!!
ayu goreng papadom gak mkn ngan kari ayam
aku wat kerabu pucuk ubi
ulam2 an mycinta nyer part
sambal belacan aku buat..tp blend je..haha..senang keje

makteh tlg rebus telo masin
abg ipar 1st bahagian air2
sepupu sponsor pengat pisang ngan sagu
adik2 aku si am ngan acu bahagian sandwic..ada telo ngan tuna inti
ayu buat popia sayur gak ngan sos
adik angkat abah aku, si ramu tu bagi ni..1 tray..byk gilo!
ayu gak bwk ni
adik aku, iwan sponsor buah

yg xde dlm gambo ada byk lagi..tp x larat aku nk ltk dlm ni..nasi lemak akak no 2, si alin tu...lps tu ada mcm2 jns kuih org dok bg..mmg murah betul rezeki si pengantin!
keluarga mertua adik ipar aku paling awal dtg mkn
tugas aku aritu..haha
pengantin tgu tetamu

kekwn ofis yg mai
ujan lebat ptg tu..ramai stuck dlm umah..hehe
kak pah JEK
family cousin belah abah
candid
family belah makteh
abah aku sponsor aiskrim..seronok bebdk!..aney ni lg syok
yea...ni la mak baru sy
bebdk yg happy dpt mkn aiskrim
family makteh lg
adik ipar
family mertua aku pun mai
adik2 ipar tumpang berangan sat..heh
org dh balik baru kitorg leh makan..hehe
tuan umah baru nk mkn
siot je depa snap gambo aku tgh borak
dh abis majlis tukang sponsor bubur baru dtg
suh kemas pelamin depa dok bantai bergambo..sekian
ni je yg sempat aku snap.hehe
septutnya ada acara potong pulut kuning ni..tp sbb ujan lebat..so terus lupa pasal ni..dh abis majlis baru ingt ada pulut..tu pun masing2 tak larat dh..pakat2 potong esok je