Tuesday, May 31, 2016

sempat jerrr

1 day before nk pi menghantar rombongan tu..sempat lagi kitorg wat makan2 stimbot & gril
4 jns ni je..kali ni abg ipar & akak aku yg siapkan bahan2
puyuh rempah
makan oii
ada tamu gak..abg ipar adik aku

Monday, May 30, 2016

terkenang

aritu dok ngemas2..terjumpa gambo ni..nostalgia sgt ni..ngk bdn aku...jgn compare!!huhu...mmg tak merasa dh la..masa aku tgh aktif menari ni..tu bdn camni je..kekwn aku ni suma masih ada kt bank..ada yg badan maintain..ada yg membesar bagai johan mcm aku..haha..ada yg dah bertudung labuh..huhu..tp masih berkawan baik..seingat aku masa ni makan kt pizza hut kt the mall dulu..masa birthday aku..tak silap thn 2001..huwaaa..aku nyer b'day yg ke 21 ok! muda remaja sgt ni..hahhaah..aku ingt lagi..lps makan2 ngan dorg2 ni..aku terus shoot pi ampang makan ngan BFF aku pulak ...huwaaaaaa..rindunya!!

Sunday, May 29, 2016

shopping & makan

ingat tak aku shoppingkan on behalf aritu? ha..utk lelaki2 dh settle kan? maka kita nk settle pulak utk ppuan2.heh...
angkut suma ppuan2..aku kena ikut sbb aku adalah BANKER..hahaha..pegi 1 keta je..kitorg pegi area shah alam
balik dr shopping suma mls nk masak..so mari kita makan kt luar je...tomyam campur
kailan ikan masin
puyuh masak pedas
ikan pari bakar
sotong bako
makan kat restoran gegar, ...kt gasing indah, PJ
makan. makan. makan
aku tgh mkn ko snap gambo ye?huh
pinggan masing2...mcm tsunami!
ok, dh settled pun yg ppuan2 punya baju!

Saturday, May 28, 2016

lunch @TUGU

dh lama tak lunch kt tugu
diela rajin mai amik kami..kitorg follow je..

Friday, May 27, 2016

shopping on behalf

ujung bln ni kitorg ada menghantar rombongan..besar2an ni
oleh sbb akak2 aku tu xde masa nk g shopping..so aku ler kena tlg shoppingkan
yg jenuhnya cari baju theme purple..
pastu kena snap gambo dulu tnjuk dorg..kalo ok baru beli
huhu
abg ipar nyer
anak buah + abg ipar
acu
ni yg td tu...abg ipar
utk 2 ketoi anak dia..anak2 buah lelaki belikan baju sama je..sng..aku mls nk pening2..hehe

Thursday, May 26, 2016

again?

ke sini lg
kali ni bwk bos sedang a.k.a mak buyong g makan2
bkn nk amik gambo mamat tu..heh
tetap la order yg ni
the signature...bkn aku punya
amboi..khusyuk!
the PA..heh


Tuesday, May 24, 2016

sambut ramadhan

ada staf baru kawin belanja makan..dia kawin aritu tak jemput sbb wedding non-muslim..so dia banje lunch ni..suh aku arrange..
biler suruh aku..makanya tujuan dh bertukar la jadi makan2 sblm bln puasa..heh
mmg order ikut suka hati la kan..tp yg dia order main course jela..yg selain2 tu aku n kekwn tambah saja2 nk makan..haha...amik kesempatan la kan..
order nasi kerabu kuning dr kak TK...ikan celup tepung, daging bako, ayam percik, telo masin & solo lada..MANTOP!!
bos aku tingin nk laksam..ok, order utk 10 orang makan..pun byk melampau..leh mkn utk 20 pax pun
aku nyer tekak nk mkn pulut kuning...mcm org ngidam je..heh...so order pulut kuning utk 10 pax, rendang daging & telo rebus akak ni bg...baik btul beliau ni
apple crumble, kopok lekor akak tu bagi gak...lasagna aku order online...ngan brownies dr 1 of ofismate
wati mai nk submit MC...paksa dia makan skali
muka kenyang suka ati!hehe

Monday, May 23, 2016

bekam

lepas g menziarah pcik tu abah teringin nk wat bekam
ingt nak pi yang kt wangsa maju an-nusrah tu tp kena buat appointment pulak
so kita pegi plaza idaman je

sapa nk try blh pegi..rm100 utk 15 cup
salu abah dgr je citer psl asam podeh ni..so kali ni aku bwk g try..abah pilih ikan parang..ngeri la aku ngk abah aku mkn ...takut tercekik..byk nau tulang
mycinta amik set ikan pari
aku makan mi goreng..sedap! byk perencah
tetap tak lupa..heh