Sunday, January 31, 2016

adoi laa

ada skali tu mycinta pi kedai..pegi nyer sorg je..tp balik berteman..haihh,..mana dia jmpa ntah..pandai je ckp kucing tu yg ikut blk
tp aku bising2 pun kesian gak ngk nyer..mcm letih n lapar sgt..ok kasi can

sampai ati ke tidak??
kat umah PJ pun sama..tetiba 'anak2' abah aku dah bertambah..huhu


Saturday, January 30, 2016

terjebak juga

since layan drama ni kt tv..terus terjebak nk beli novel pulak..nk compare jln citer sama ke tak..tp semedang kt kedai takde stok..tensen je..so mari order online je..
yg ni pulak terjebak ngan drama sha&shah..sabo jela..pun sama..cari kt kedai takde novel ni..kena gak order online..heh
dapat je terus baca...dasat!

Friday, January 29, 2016

Thursday, January 28, 2016

kecik jgn disangka....

adik ipar aku, dik ayu now tgh blaja kt poli sabak bernam
dia dok citer yg sekrg ni tgh musim semut charlie
aku dok pk sapa pulak charlie tu
maka aku pun google
rupanya semut ni mmg byk ada kt kawasan sawah2 padi..
ngk kalo dah terkena gigitan dia? ngeri ok!

cer baca info ni : semut charlie

Wednesday, January 27, 2016

dap-nyer

mcm rasa dh lama nau tak makan nasi kerabu..aritu pi kedai mkn area uptown danau kota tu ngk ada kedai mkn baru bukak..dan ada served nasi kerabu..so brunch terus..nasi kerabu ngan hati grg kunyit...meletops!

Tuesday, January 26, 2016

rezeki perlu dikongsi..cewah!

share ngan che ta banje dept pulut kuning rendang ayam ngan nasi dagang..nyummmm
jumaat order nasi lemak daun pisang kak ina pulak..
sedapppp katanya!

Monday, January 25, 2016

stimbot & gril

budak kecik ni paling gembira kalo blk kg
siang tu pegi TF beli brg2 nk stimbot..plus..beli dapur skali..heh..bkn 1 tp DUA ok! pentamak
seafood
daging & ayam
cendawan
cendawan kering
sayur2
bebola2
nasi goreng cina
sup kosong
sup tomyam
sos bbq
sos cili thai
pas maghrib terus setup tempat
para2 assistant
dok siapkan sebelum tetamu2 mai..hehe
jom makan!
nyums!

Sunday, January 24, 2016

adoi..byk rupanya!

masalah aku setiap hari ..mesti buntu fikir nk pakai tudung n baju apa..so aritu terasa terlebih rajin la dok susun2 tudung dlm bakul tu..amik ko..byk tul rupanya..yg bercorak...yg plain..huhu

yg corak
blue tone
red to maroon to pink
earth tone
mcm2 green layer
purple
black to grey
peach to orange
eh..tp mcm leh tmbh lg ni..ada lg kaler yg takde :P

Saturday, January 23, 2016

western the last choice..

baked beans
friez
toast
eh ni aku nyer..hehe
mine
his...nk tau apa beza?selain dr fries tu..omellete tu aku nyer ada bawang..dia nyer takde..hehe

Friday, January 22, 2016

baru abis? KESIAN!

novel ni dh buat adaptasi drama dh lama dh..eh takde la lama..thn lps gak la..tp aku br je khatam novel nyer..sian kan?
pelakon2 dia yg comey2 belako..now drama2 yg kt tv suma aku donlod dulu..dh abs tayangan baru aku dok layan..outdated sgt rasa!haha

Wednesday, January 20, 2016

karipap & old fren

tak tau la sejak dua menjak ni teringin sgt nk mkn karipap sardin buatan sendiri..biler dh teringin mana leh tunggu2...so mari kita buat
dh grg je terus ngap! lazat sgt rasanya..hehe
kekwn FB suma tau aku tgh wat bisnes kek batik cheese..bkn la full time order..tp kalo ada yg nk aku try to la fulfill kan request tu..so utk mgu tu kwn aku ni nk order..tau x? dia ni kwn aku dr sekolah rendah..sampai la sekolah menengah ...tp kami lain2 kelas..tau jela aku ni..x suka cr musuh..so walo lain kelas pun kami elok je..so selepas nk dkt 20thn baru kami jmpa blk..dia dh ada anak 3 org okkkk...aku je blum ada rzki..seronok je dpt jmpa kekwn lama..huhu..ada je yg aku jmpa tp depa tak cam dah aku? berubah sgt ke fizikal aku weh? huhu