Saturday, October 31, 2015

cuti awal muharram

hala kami ke bestari jaya/batang berjuntai...makcik aku wat makan2...ada la yg nyambut b'day gak..so skalikan jela
makcik aku bekalkan abah nasi, lauk n pulut kuning sket...tu yg terus makan tu..abah aku kalo tak, dia pun join skali pegi sana tp ada prog...tu yg pas prog tu kitorg g PJ pula
malam aku mls nk masak..ajak abah g GEGAR...abah taknak mkn berat2..nk nasi bubur berlauk je..sedap katanya ni..lauk byk giler kott..dia berkain pelekat je ni..senang terus blk tido je..haha
menu mycinta biasala takde sayur..heh
repeat order nasi goreng tomyam..ni baru betoi!

Friday, October 30, 2015

anak bulu baru

ingat tak masa bday surprise aku aritu aku ada g umah kawan amik anak kucing? ni la dia...2 ekor..nk ltk umah abah aku..
siap dah bagi nama tu..hehe
lmbt sket nk adapt tmpat baru...utk permulaan depa dok dalam...tp amik la semerbak bau kalo time membuang..huhu..rajin abah aku mencuci hari2 sangkar dorg ni..hari2 gak antar MMS gambo kucing ni
masa utk bermain
pelik ngk muka sendiri dlm cermin.heh
eii...manja sgt..nyampah
adik beradik aku yg lelaki mmg suma suka kucing..abah aku pun
haha..comey tak?
this is why we called him YODA..ngk elok2 muka dia..haha
mimi yg telah terpinggir..hehe

Thursday, October 29, 2015

birthday gift


ni la rupa adiah abah aku bg...abah aku mmg suka brg2 dapur/umah camni..ingt tak last year pun aku dpt 3 tier pinggan hiasan tu?hahaha
bos den bagi
blk umah bukak..ni la rupanya bunga hiasan kristal
ni dr k.ita PA...frame..tp masih kt ofis..blum lg aku bwk blk..nk bwk blk cmn? blk keje pun naik moto..huhu

Wednesday, October 28, 2015

camni ke nk berniaga?

masa birthday aku aritu..mycinta ajak g wangsa walk..ceh..dlm hati dah berkobar2 ni..ingtkan nk celebrate berdua ke...tp katanya nk beli powerbank je..huhu..mujo la pg tu sempat wat breakfast yg sodap ni..megi goreng indomie mabeles ngan cucur bilis..nyum sgt!
kt wangsa walk mycinta tanya nk pi makan mana..aku ingt dia dh ada plan..mls nk fikir aku ajak g foodcourt je..ni rupanya nasi grg tomyam..korg rasa? ada la 1 ketoi sotong ngan udang 2 ketoi, ayam 3 ketoi..sayur haram takde..cmni la rupa org bniaga sekrg...kedekut betul!!


Tuesday, October 27, 2015

adoiii...tokojuit sgt ni!

dari umah kenduri kitorg berpecah ..sbb aku ada misi nk antar ubat org order la..nk g amik kucing la..
so akak aku ngan am naik 1 keta..abah lak tuka naik ngan aku
mmg tak tercapai akalku pun yg dorg ni dh berpakat nk wat something utk surprisekan aku
tau2 sampai umah abah ngk keta akak aku dh ada..tp pintu berkunci
nk tolak pintu takleh..tp dgr mcm ada org bisik2..skali aku tolak ...bergema lagu birthday..
speechless! layan gambo jela k

belah sini pun maklang..belah sana pun maklang sbb mycinta pun anak no 3..heh
by the time akak n adik aku iwan sampai..kek dh tinggal 3 suku je..heh
bebdk ni dh sibuk nk tiup lilin
dominos & kfc...bertingkek2
with abg niyaz
with adik nafis
foodies
yg ni the best!...Portuguese egg tart 
my plate
abis tudung kena benda alah tu..hehe
abah aku mcm biasa laaa..ada je dia nk bg
alolololo...
serupa tapi tak sama..
teringin gak nk pakai mask
- us -
ni suma plan beliau..ptt tak wish langsung! huh
apa lg nk dikata...ngk jela muka aku yg happy giler tu!
mlm tu bday girl prepare dinner ok..masak lemak nenas + ikan masin
kerabu pucuk paku
mycinta wat ikan caru bako
ni je menu akak aku buat.telo dadar...saja kasi dia wat keje..hehe
sambal sotong
sambal belacan
ulam pucuk gajus..
bertambah lg setahun..tak tau la sampai biler usia ini akan terhenti..
yg penting harap2 yg akan mendtg ni suma nyer yg baik2 saja..amin2