Monday, August 31, 2015

breakfast, lunch & dinner - day 1 @ PJ


makaroni grg
mycinta wat cucur bawang
juga chicken wrap..
meriah mcm ramai nau ...walhal ber3 je..
nyaman sgt mkn ngan cili jeruk yg angah wat ni..nyumsss...
asam pedas ikan pari with terung panjang
ulam terung bakar + timun with sambal belacan
up dengan tempe & ikan kembung rebus yg digoreng garing...cukup dah..takyah lauk byk2...aku msk utk skali mkn je..sbb dinner dah plan makan lain pula
tadaaaaa...wat spagethi bolognese..up dengan sosej bebyk + meatball
mycinta wat meatball tu sendiri ye..nyumssss sgt!

Sunday, August 30, 2015

adiah dinner

ada 2 pilihan..1 luggage bag..utk yg salu travel best la..yg 5thn skali travel tu pun domestik je mcm aku?hahaha...takyah la ye..tp aku suka donlod n ngk drama kan..so aku rasa sesuai la pilih yg external hard drive ni..dapat 1 TB...dh riki2 harga pun dlm 200++...best la

Saturday, August 29, 2015

kecik2 dh merasa

aku kecik2 dulu tak merasa masuk tadika..
banyak belajar kt umah jela..
so tak merasa nk g melawat2 ke mana masa tadika dulu
tp bebdk sekrg..tadika pun dh merasa g melawat2 ni
pulak tu bkn dkt2...kat PD la..melaka la
haihh..ni bebdk ke cikgu2 yg nk berjalan ni?hehehe
abg niyaz tak abs2 citer psl trip dia ni..excited ler tu
akak aku ckp pg2 dah bgn..takyah kejut pun..salu bkn main liat..
cikgu update every hour apa yg bebdk tu wat..
bagus la kan..so mak pak takde la risau ke apa..
yg lg excited bebdk ni sbb bas dorg naik ni 2 tingkat..abg niyaz kata berebut suma nk dok tingkat atas..haha..adehla bebdk
mak pak antar time nak bertolak je 
time benti makan & buang air

first pegi muzium ATM..bkn main syok bebdk ni naik keta kebal..
abg niyaz ckp "takleh jayan pun makyang..keta tu beyat.."
pelat nau ko bang!!

Friday, August 28, 2015

special for me..

balance roti john masa open house byk lg
balik keje tak tau mkn apa..paw mycinta suh buatkan..
skali amik ko...dh la roti tu panjang...3 ketoi dia buat kt aku..pastu belah 2..
mmg tak la aku abiskan
1 ketoi je aku mkn..baki aku bwk g ofis esoknya..licin!

roti john sardin special

Thursday, August 27, 2015

Mokkeri's family Open house

e-invitation..sori la kalo ada yg tak dpt jemputan ye...very limited la..tau jela bajet tidak brp mengizinkan..hahahaha
menu...tapi ada yg tak masuk ni...aritu angah aku mai bwk laksa, rendang ayam, nasi impit..perghhhh..sengkak perut!
lokasi..ada yg dah penah sampai kan?
pagi2 abah aku dah susun meja sesorg...aku n mycinta sibuk kt dapur siapkan tempahan org..dh siap, mandi pastu terus g antar kat org tu sbb dia pun wat open house gak...pastu sempat singgah ofis amik alas2 meja pinjam masa open house aritu..hehe..balik PJ masak spagethi n kuah..pastu tinggalkan utk bersiap..mycinta lak take over nk siapkan roti john special dia tu...masa ni baru kul 230...tapi orang dah start mai ye..silakan jela..makanan pun blum siap hidang..ada yg belum sampai pun..tapi k
bakso ..akak aku yg 1st - ayu yg wat
makaroni cheese - aku wat
spagethi bolognese - pun aku wat
yg ni iwan order..roti jala + kari ayam
nasi lemak bungkus + meehoon spore ni akak aku no 2, alin yg wat
suami dia wat yong taufu
sardin roll + cucur udang ...ayu yg wat

roti john sardin ..mycinta wat
kek batik cheese..aku wat gak..yg ni laris sungguh..letak je abis..letak je abis..fuhhh
puding sago...akak aku, alin yg wat
iwan beli tembikai
kuih2 raya
blum kul 3 org dh mai...ni owner rumah al-fikrah, kajang..hj azmi..dia ni dr aku kecik lg dh kenal beliau...sbb kami dok berjiran kat umah setinggan kat mengkudu dulu..ni 1st time dia sampai sini
kak een sefamily..sampai awal mkn la apa yg ada dulu ek..hehe..

sepupu sepapat belah abah aku..depa ni yg salu muncul kalo ada event..hehe
meramai dah time ni
dah makan kenyang, mereka mengundur diri..sepupu aku ni mmg ada iras ayda jebat..tp dia lg lawa la..hahaha
with nurul..my bFF..ni pun tak penah tak dtg..:)
miss D...dah ngam pula mereka berdua ye..

family aunty gayah tetamu last yg balik..so mari kita bergambo..
nurin nk bergambo ngan danylea...silakan la ye..besau dah anak buah aku..huhu
sesi borak n makan2 bersambung...