Friday, July 31, 2015

1st raya - 17 july

holaaaa....gambo sy sorg di pagi raya..hehehe..
us
pandang sini bang..
action je ni...yg sbnrnya yang sudah..haha
saja je dia pejam mata pulak
hahaha..comey je MIL & FIL pun nak jugakk...
pas solat jumaat kita berjalan la ye
let's go!
akak aku pun send gambo raya gak...abg niyaz tu dh kenapa?
amboi, org2 yg beraya kt KL pun meriah sgt ni ye..hehe
aktiviti wajib!
kami yg beraya kat pahang tahun ni..yay!

Thursday, July 30, 2015

16 july

kari kepala ikan requested by mycinta
utk org yg tak makan nasi spt aku..hehe..ni grg sendiri je
lemak grg kunyit
terung goreng bercili
sambal udang..wooo..ni laris ok..yg bestnya depa dok pilih udang je...pandai nooo
rutin kalo raya kat pahang...kena tadah tangan pakai inai..adik ipar aku nyer keje..hehe
dari KL sempat singgah temerloh pegi kedai2 situ ...nk cari baju raya..ni tak matching..ingt nak pakai jela..aku beli sbb kain tenun..pastu sedap okkk...harga 180 tapi promo dpt 150...serius sedap pakai...

korang rasa baju ni ke aku pakai utk 1st raya? tunggu esokkkkk

Wednesday, July 29, 2015

15 july

aku dah start cuti
pagi2 tu dah kuar bekfas n pegi pasar...
oh lupa...aku dh kat PJ masa ni ye
so masak2 dulu sblm bertolak balik pahang pas zohor..

masak lemak cili api ketam
sambal kering bilis, kentang & tempe
ulam timun je
time buka..am wassap anta gambo ni..bkn main UP gambo sambal telo  & ikan goreng yg dia masak..hahah
alhamdulillah..perjalanan lancar..ada pun jem pas genting sempah nak sampai bentong tu je...jem pun sbb 3 lane jadi 2 lane ...jem ntah apa2 namanya..huhu
singgah kat bazar temerloh...best woo
highway tak jem tapi jalan g bazar pula yg jem..huhu
lauk berbuka kami hari tu..simple2 je

Tuesday, July 28, 2015

kisah 14 july..

haihhh
awal2 dah ngeluh kan..haha
raya ni tak berbaju raya la aku..sbbnyer..kain 8-9 pasang yg aku antar 2-3 bln lps tak siap2..
jgn kata tak siap je..potong pun tak
haihh..serius mengamuk aku dibuatnya
tu la dia..nk murah kan...pastu nk tlg bangsa sendiri..
tambah2 duit raya depa
tapi tu la..dorg yg tak reti hargai kan
kalo takleh buat...bgtau la awal2..ni tak...pagi ni baru bgtau..
tak ke amukan puaka..esok nyer dh la aku nk blk kampung..
hmm...
mcm2 nau alasan..mesin rosak la..tak sihat la..mcm2 !!
malam tu gak pegi seksyen 7 ..ingt nk shopping baju
tp nan adoo...sbb tak berkenan sumanya..pastu thn ni kaler silver takde sgt la kan? dh la aku tema silver grey ..haihh lagi.

diakhiri dgn muka izzue islam yg tgh promo baju kat jakel mlm tu..terkejut aku tetiba dia tegur kat blkg..hoho

Monday, July 27, 2015

Sunday, July 26, 2015

ke johnnys pula

misi men'shopping' utk anak buah diteruskan lagi ke AEON wangsa maju pula...kali ini utk si aqilshah pulak la..
berjanjian dirumah dulu buka makan yg ringan2 pastu kitorg ke aeon..plannya makan dulu kt johnny's...tapi aku n mycinta sampai dulu..dah makan separuh baru depa sampai..byk nau persinggahannya..
tp puas ati soping kt aeon wangsa maju sbb baju2 mmg cantik2 n murah..
KIKILALA punya tshirt n legging rm18, rm20..tak menggila ko? sempat gak la sambar utk anak2 buah belah aku n belah mycinta yg kat kampung nun..

mycinta as usual makan ni..apa ntah namanya
aku makan glass noodle ni
up ngan chicken wings

Saturday, July 25, 2015

GM Klang-aeon bukit tinggi-umang2 steambot

heyyaaa....otw ke GM y'all
perasan model GM klang...tak best ok..tak beli apapun kat sini..ramai giler org..tak faham sungguh..penuh parking...last2 kami park kt rooftop sajorkkk....pastu g aeon bukit tinggi (tak amik gambo langsung) pun meramai sgt...sudahnya kitorg terus lepak umh akak aku sblm teruskan plan utk buka posa family kt umang2
kul 7 cmtu dah sampai sini...meramai tul org ...tu 1 hal...yg staff restoran dok refill kambing byk kali tp muka yg sama je amik bermangkuk2..tak bg can langsung kat org lain..huh..
aritu bebdk ni takde..alhamdulillah kali ni ada suma..cukup korum
acu yg melaparrr
our grill
ada ni juga...nasi goreng tu mcm biasa mmg sedap! tapi refill 2x cmtu pastu takde dh..huhu
utk buffet ramadhan

dewasa : RM27 nett
kanak-kanak : RM10.90 nett
warga emas : RM13.50