Sunday, May 31, 2015

nak lelong la!

ada sesapa berminat? tudung ni kalo pakai ngan inner mmg lawa...sapa nk sila emel aku itayanin@gmail.com
murah2 je aku bg..

Saturday, May 30, 2015

superhero la sangat!

ni la akibatnya kalo dah belikan baju sepasang ngan mask ..haha..adoiii..mcm2 la bebdk ni

Friday, May 29, 2015

myvita-ku!

pttnya turn myvita aku lambatttt lagi..tp sbb sepupu aku tu faham..so terpaksa la myvita ku tu potong Q...so sorry! dia rajin tul g ngulang ngk keta aku apa nyer progress hari2...masa ni dh siap pasang pintu baru...tggal nak cat je..



sepatutnya 23hb tu dah blh dapat kt aku..tapi apakan daya...terpaksa la aku bersabar lagi..dan tarraaaaa!! 24hb malam akhirnya myvita-ku kembali ke pangkuan!! agak trauma gak nak drive time keta banyak..or lalu kt simpang...2 kejadian yg dh berlaku buat aku jd trauma sgt..tp bawak tetap kena bawak kan..so buat masa ni..bertabah la bawak 60km/jam ..huhu..

Thursday, May 28, 2015

Selamat Hari Guru!

selfie with cikgu sekolah aku..dia tiap2 kali ada jualan commemorative coins mesti dia minta tlg aku belikan..tau jela..kalo public dtg beli sndiri..kena beratur panjang..pastu dpt ke tak tu blkg kira pulak..tp staff pun ada syarat nyer sndiri ye nk beli pun...mcm kitorg kena undi pulak tu..so kalo order set yg tu...tak semestinya dpt..kena tgu result ballot la pulak 
cikgu aku bernasib baik dpt suma set yg dia order..
sebelum balik dia bg aku ni..haih la...aku pttnya bg dia something sbb esoknya hari guru..tp aku tgh membusy kan..tak sempat beli apa2..so next time jela aku bg..heh

Wednesday, May 27, 2015

FB / google application

korang suka / penah / salu guna applikasi kt FB or google camni?hahaha..ni kalo time takde keje or isi masa lapang mmg layak sgt la kannnn
nama aku n mycinta..haha..masa ni blk lmbat tgu dia...bosan kan..tp cer ngk maksud nama tu..sama je..maksudnya perangai aku n dia lbh kurang jela kan?
try pulak how-old.net
letak gambo ni kat group kekwn..makan hati dorg..haha
bg can la kan..hehe
okla..tua sket..hehe
jangan cuba2 amik gambo time ofis takde org...yg ada tu sapa??hoho..aiyokkkk

Tuesday, May 26, 2015

manusia VS Haiwan

org lain punyala usaha byr ribu2 nak anak kembar...or nak anak waima seorang pun..tapi dia ni..dah dpt..dibuang2 pulak ikut suka
yg ni lagi haru...sampai mati dikerjakan budak ni hanya kerana tak bagi salam
org kata walo tak sekufu..tapi kasih sayang tak mengenal sapa, bagaimana dan kenapa..hmmm..love doesnt need a reason kan?
yang ni terlebih berakal pulak nyer..hahaha
aku suka je baca paper kosmo..dlm sehari hidup aku kena baca paper...mcm2 berita leh tau..
yg tak elok..yang kelakar..yang berinfo..yang ntah apa2..tapi yang paling sedih yang kisah manusia tu la...haiwan tu dah sah2 tak berakal nak fikir..tp yg manusia yg sempurna kejadian..sempurna akal...pun perangai ngalahkan haiwan..so sapa lebih berakal? manusia ke haiwan?hmmm

Monday, May 25, 2015

Dia....Isteri luar biasa!

lain macam aura drama ni..buat suma tak senang duduk nk tggu citer ni start
start je drama...plastik buku pun dikoyak sama la ye...dah setel baca..buat lagi jatuh chenta ngan watak2 nyer!!urghhh
opsss....i'm officially his die hard fans! mencomel sangat beliau!

Sunday, May 24, 2015

nafis turns 4!

layan jela gambo byk nau akak aku suh amik...aku compilekan je la ek..majlis dorg wat kt umah PPR kt melati nun
bday boy ceria sangat hari tu

sesi collect hadiah
abg nyer merajuk tak dpt adiah...tp tak tau mmg ada adiah 2..siap sedia..dah tau dia tu kalo bday sesapa pun ttp la nk adiah..haha
mak nyer bg baju sepasang ngan cap ni..adehh..x abis2 dok pakai
diorg g antar atok blk PJ...sambung celebrate mkn pizza pulakk

Saturday, May 23, 2015

jacko namanya

kesayangan baru..ntah mana dia kutip..tau2 balik bawak masuk umah
jacko nama diberi..manja...kebetulan abah aku ada dtg melati aritu..bgtau dia..dah sah2 geng suka kucing..dia angkut dh si jacko ni balik PJ..hehe

Friday, May 22, 2015

Nasi Arab

beli rempah ni kt kedai pemborong sejuk beku...RM15 je sekotak..utk 1 kotak ni ada beras n rempah2 ye..utk hidangan 4-5 org makan...bygkan ko pegi restoran arab ..sepinggan dah brp?heh
ada rempah utk ayam dan rempah utk nasi...ikut je cara2 masak belakang kotak tu..insya allah sedap & menjadi!
aku tambah gajus..aku suka je..pastu aku ubah resepi tu..ptt ikut kotak tu ayam kena goreng/bakar/kukus..aku pas perap aku masak je skali nasi...woo..nasi tu 1st time masak kan..so aku ni mcm ragu2...masak atas dapur lak tu..bkn dlm rice cooker..so dok la kaco..kaco..maka nasi nyer nampak mcm atas ni la ek..tp rasanya mabeles!
sos nyer..pun ikut resepi blkg kotak
yang salad/acar dia tu aku x ikut sgt..aku ubah..sbb ikut resepi tomato ngan timun..tp aku ubah ltk timun jepun potong dadu..bawang besar..gaul ngan air limau..letak la garam n perasa...hiris2 daun ketumbar n cili...gaul2...masuk peti..sedap woooo
ada lg 1 kotak tu..ingat nak bawak blk kg dan bg org sana rasa pulak..hehe

Thursday, May 21, 2015

T.A.M

hoyeahhh..dpt dh..aritu pegi pesta buku...novel ni sold out ya! gilo ah nk tgu open order 5 may aritu..menggigil kepala lutut! dah sampai kat umah tp posmen tggal slip je..haihh..rupanya acu kuar..so rajin la mycinta g collect kat tmn melawati tu..semata2 sbb aku tak sabo sgt nk baca..hehe

Wednesday, May 20, 2015

aku & makan2

nasi grg kampung + crabstick + telo mata = mycinta punya
acu nyer..taknak telo mata
aku nyer...megi cintan sajorkkk..hehe
hari apa ntah...wat daging masak merah, kentang bilis grg garing + ikan talapia grg
papril ayam
the other half ikan talapia..org kt umah aku x kuat makan lauk ye..2 org makan ikan sebelah2 pun tak abis..sekian
kelmarin..nasi grg campak2 dan ikan bilis grg n telo mata
paprik ayam recycle..jgn membazir
mycinta buatkan aku megi goreng ngan telo mata terlebih garing..heh

mi grg + telo mata makan bekfas kt kafe aritu..sedap sgt!
ingat bruno's stall? aritu masuk business circle.pegi la sapa yg blum pegi tu..