Thursday, April 30, 2015

nak ramping konon..hehe

k.ita PA sibuk nau nak order..tp kalo beli 2 lg dpt murah..so aku pun tumpang jela..ngk la kot aku pun leh jd ramping pasni..hehe..angan2 tu free kan?haha

Wednesday, April 29, 2015

sengal

hari yg sama...lunch time aku kuar temankan minah ni..si ejon..ni mmg BFF la kan..haha..tp walo jarang jmpa ke contact ke..tetap la jd BFF..haha
pas kuar ngan ejon..blk ofis ngk bebdk ni dah berkampung dlm blk keje aku..amboi..siap bentang karpet..oh piza tu mmg kitorg share order..hahaha
ni hari yg sama tau...baru perasan bebdk kt ofis hampir2 sama je pakai kaler ..so apa lg..bos pun tarak..posing sakan..sengal!

Tuesday, April 28, 2015

aku & gula2

ni kat atas meja aku..variasi sgt kan?hahha..ni suma sgt membantu ok time aku kena batuk ke tekak kering ke..
gula2 mst ada dlm keta time aku drive blk kg..jgn terkejut kalo aku bwk 1 tupperware air tu penuh mcm2 jns gula2..kalo blk kg, MIL & FIL aku pun suka amik sket gula2 aku tu...pastu terjebak..kt sana susah nak jumpa gula2 hacks epal cengkih ni..so time nak balik aku make sure beli byk2 pek ni so suma org takyah berebut..hehe
aritu g JJ wangsa maju..dh ada new item jual kat foodcourt...seaweed roll nama nyer..mcm popia tp rasa mcm sushi la sbb pakai seaweed...sedap..aku bedal sorg2 je ni

Monday, April 27, 2015

kembali semula

ramai tertanya2 kt FB psl keta aku ni..hahahah..tau jela..aku ni kalo dah syg reta...dah kalahkan org bcinta..tak nmpk sehari mcm nak giler..camtu la..
keta aku x sakit apa pun..cuma masa accident dulu..sepupu aku wen tanya psl kemek tepi tang belakang tu..aku ckp tu time memula bawak keta dulu..biasala..suma benda nak gesel..hehe
dia janji nak bawak repair dan aku tak yah kuar duit 1 sen pun
eh eh..camana tu
giler taknak?hahha..camana caranya tu aku xreti nak explain cmn..wen tau la..dia kan longkai..haha
so dr sehari ke sehari wen dok tanya biler leh amik keta..
tapi madang je aku ada hal nak guna keta..
so ada 1 week tu mmg aku tak kemana...wen lak kata ala k.ita 3-4 hari siap la
ok..aku lepaskan walo berat hati ...huhu
3-4 hari la sangat!!! rupanya masuk 3 mggu..haha..tu sbb ada urusan yang membantutkan segala
sian wen terpaksa layan aku nyer wassap yang merintih2 kesayuan..haha..
tapi wen ni mujo la ada 2 keta kan..so 1 keta dia bg la aku pakai sbb aku ckp ada hal ke apa...dia bg aku pakai persona dia..merasa la pakai keta persona tu blk kg ye..tp aku bawak slow2 sgt sbb 1. keta orang lain...2. sbb enjin dah modified yg kalo tekan minyak macam ngajak org race je rasa..huhu
akhirnya..pas 2 mggu lbh ..wen wassap aku bgtau keta dah siap..yay!!

kak ita, keta wen antar g polish & cuci ni..pagi2 si wen dah wassap aku skali gambo..haihh..rindu!!
petang..masuk lg wassap dr wen "kak ita, wen park kt umah dulu..nak antar keta lain dulu blh ye"
wen..kesayangan..haha..puii..wei..kitorg sedarah la..sebab 1 susuan..aku penah tumpang susu mak nyerr..dwen ni sebaya adik aku, am tu..
wife dia...gee and aqil (anak) yang aku pnggil capang..ahehehe
payah nak amik gambo ngan dia..

wen antar keta kat aku malam tu..tapi dia suh aku antar dia n anak bini ke stesen komuter sbb dia park keta dia kat situ..eh eh..tak sampai hati ok..dah la repair free..pastu dia tlg antar lagi sampai dpn umah..aku pulak mmg dah bgtau nak banje makan..oleh itu aku decided nak banje dia makan dan antar terus la dia ke parking keta...
makan kat section 22...sedap dan cepat..!! tomyam campur + telo bungkus
siakap 3 rasa
udang celup tepung
kailan ikan masin n sambal belacan + timun


wen kata "takut tul ngk k.ita order makan!!" hahaha...aku ckp ni biasa sangat la ni..dia lum ngk time kitorg buka posa ramai2 1 family ..ahaha..mst dia pengsan!
selang brp hari..aku ngk mentol n cermin lampu depan (tang bawah) pecah..ngk kesan bkn langgar apa2 tp mcm org sabotaj..hmmm...aku wassap wen..dia kata nk repair nnt dia amik keta..aku tgh fikir lg ni..takpe la kot..aku g bengkel perodua biasa jela ...nk tnggu berminggu tu yg tak sanggup!

Sunday, April 26, 2015

rice cooker dah jd multitask

sejak dah dok berdua je ni..tambah aku yang tak-makan-apa-aku-masak...mmg jarang sangat2 dah masak kat umah..kat kampung jela kalo nak lepas geram msk macam2..hehe
tp skali tu sebab kawan sehidup semati aku nak mai umah (nak antar tudung tempah)..sanggup aku nak masak utk dia..beriya ni..haha..balik2 keje terus terjah barang apa ada nak masak..
dah katanya dh jarang tak masak..apa je yang ada ye tak
mycinta kata udah la tu..beli je kan senang
eh...aku ni pendegil gak ye..dh la kawan aku jarang nau nak jejak kaki kat umah ni..pastu dia dtg dr shah alam semata2 antar tudung yang aku tempah..hmmm..mesti la nak masak ala2 special sket
memula goreng sosej..pastu siap 1 batch..api padam..
aaaaaaaaaaaa..rupanya gas abis..
dok ingat2 balik...huhu..rupanya last beli ialah pada bln posa 2014 ye!
ni dah nak posa balik pun..hoihhh..giler lama
kol gas sana sini takmo antar dh
terus mycinta kata nnt beli induction cooker la..kita spare utk kes2 camni
ok..bagus..tapi tu nanti..masalahnya yang nak masak sekrg ni apa citer..
pastu dia ckp lagi..laaa..masak dalam rice cooker jela..nak masak nasi jugak kan..
eh eh eh..ye benar2 tu..
ingat pulak zaman blaja2 dulu kan..hahahaha..berguna periuk nasi ni..leh wat macam2..
so jadi la ye nasi goreng cili padi..walopun tak semenggah je rupanya aku ngk..huhu

nasi goreng cili padi dalam ni masaknya..haha

Saturday, April 25, 2015

whatsapp dari PC

gara2 terpengaruh ngan entry puan ila yang ini, terus aku pun install ..ahahah...senang nau nak taip sekrg..tau jela taip guna keypad tambah yang ada auto correct tu kekdg leh wat jd amarah sgt..huhu..

senang nak taip dahhhh

Friday, April 24, 2015

lunch treat by LAT

pas abis event tu mmg bertubi2 orang nak banje makan..haha
ala-ala appreciation lunch gitu..
sebab now admin dah report to lat...so dia pun nak banje makan juga..
tapi dia suh pilih tempat..haihh..bab makan2 ni ...cakap je nak makan ala apa...
terus berdesup dah tau nak g mana..hehe
last minit decide..terus nak g sri ayu, sri gombak..
tempat ni lat gak yang bawak kitorg pegi memula dulu..

ini paling win la..takyah makan kt restoran hebak2..mahai2..kedai tepi jalan jual lauk kampung gak yg best..makan sampai nangis..huhu
kitorg makan kt sini..gambo ihsan google je ek...lauk pauk dia banyak sgt...sampai rambang mata..bygkan kerabu je ada 6 ke 7 jenis..huhu..lauk pauk kelate..ni kat tepi hway MRR2 kt sri gombak nun..

Thursday, April 23, 2015

pavlova sendiri bikin

gambo yang belah kiri tak ensem kan?hahah..pas dah hias baru nmpk menarik tertarik, ko memang DA BOMB!
biler balik kampung..adik2 ipar aku salu teruja la sbb aku salu bawak benda pelik2 balik kampung..
takla pelik nau tapi yang dorg jarang rasa.tau jela..kt sana bkn dorg reti makan sgt or kalo reti pun org kt sana tak jual or mmg ssh nk jumpa..
so ada skali tu aku blk adik ipar aku tanya..k.ita reti tak nak buat pavlova? aku?ahahaha..mana reti kottt...tp reti sgt la kalo makan..
tapi apadahal...sebab benda blh blaja kan?nak taknak je..yg bestnya lagi kalo buat..bebdk ni excited lebih n rajin nak tolong ..
tu yg lebih semangat kan.
aku ni mmg hapah pun xtau bahan2..yg tau bahan nk hias je..
aku pun wassap la kat member aku yg jual kek tu => ana
mujo tak kedekut ilmu ..haha
ikut resepi ana bulat2..tapi..tapi..menunggu bekas nak bubuh dlm oven lak tak sampai2..suh dik ayu pegi...mmg makan berjam2 la kan..
yang diknot dah siap pukul meringue tu cantik dah..tp agaknya terlebih udara ..so masa bako jadi la camtu rupa..mcm gula jadi kerak sket tang bawah..
tp pas hias ok la nmpk rupa pavlova itu..hehe
so try and error kan..mgu lg 1 aku balik lagi..kitorg buat lagi skali..wahh..kali ni nak eksem sbb rasa meringue tu dah fluffy sangat..hehe..tq ana sbb bg resepi! mak mertua den suko sangat..hehhe

Wednesday, April 22, 2015

lunch @ Bruno's steaks & burgers

arrangement aku dah siap2 buat ngan danial sendiri..special dia bukak utk kami..waktu operasi sbnr petang sampai malam ye
k.siti paling excited dpt jmpa ex staff dia
kitorg pegi 2 keta..merasa naik keta kris yg baru..hoho 
aku mmg plan nak rasa steak dia..sedap! walopun dia saja wat medium rare walhal dh minta well done kan..acceptable gak la tekak ni..hehe

Tuesday, April 21, 2015

Lunch treat @ myElephant

tina nyer ice lemon tea..pekat giler..
k.ita nyer green tea ke apa ntah
k.ogie nyer air paling pelik..pandan cooler..tp mcm bahan2 wat tomyam segala benda suma ada..hahaha..serai pun ye
3 layer tea for me..
US - adrina tukang belanja
mine..so-so
k.ita nyer
adrina nyer
appetizer
pulut mangga..
mango cheese cake..sedap!
kalo nak pegi..kitorg pegi yg kt sri hartamas...overall food ok-ok je..takla teruk sangat tp takla sedap sgt pun..adrina banje..kitorg ok saja!hhehee