Saturday, February 28, 2015

Inna lillahi wa inna ilayhi raji'un


jika mau melihat betapa baiknya seseorg itu, lihat pada hari kematiannya..masya allah, ramainyaaaa..kita nnt?agak2 ramai ke?
semoga roh allahyarham tok guru dicucuri rahmat..amin

Friday, February 27, 2015

R.I.P Eto'o

hilang sekor lagi..huhu..last dia dtg masa ngk citer antu tu..esoknya dia tak dtg..salu pagi2 g keje dia dh tggu dah kt dpn umh..esok lusanya aku blk kg..balik dari kg pun x mari gak..mycinta g cari..nengok2 dah kembung kat tangga area surau..huhu..sedih je ngk mycinta..hmmm..sian eto'o..mesti termakan racun kot..haihhh..ni yang malas nak bela haiwan ni!!tensen aku!

ETO'o...you will be missed! ko je kucing paling beradap yang penah kitorg kenal..kencing kat blk air, berak kat luar..tau bawak diri..faham je kalo bgtau kitorg takde kat umah..tlg jaga parking..huwaaa...ok, i have to stop now..sedih!!

Thursday, February 26, 2015

takde hala tuju

pagi breakfast roti canai
tengahari makan kenny rogers..bebdk ofis kumpul order utk delivery
g sogo sempat sambar baju2 budak utk hana sofia..heh..

Wednesday, February 25, 2015

take note, pls!

ada keluar kat harian metro aritu pasal company yang diharamkan oleh BNM..pls take note!

Tuesday, February 24, 2015

sampai lebam!!

sapa kenal aku mesti tau aku ni jns buat keje camana..kalo baju tak tersangkut...kalo kain tak terkoyak..kalo jari tak terhiris..kalo tak lebam2 tu bkn aku la tu..haha..kalut semcm tang wat keje..ganass..suma benda aku langgar kott..ngk ni..sampai lebam ok..tapi tak sakit pulak..cuma jd lebam je..tu pun x perasan memula..hehe

Monday, February 23, 2015

rajin la pulakk

hari minggu - mycinta tanya nak masak apa..terus teringin nak makan nasi tomato n ayam masak hijau..pong pang pong pang..taraaaaa
my plate..tapi nasi je macam gagal sket..sbb terlebih air..aku ni kan fussy sket bab nasi ni
tu dia..makan tak pandang kiri kanan tu
petang buat cucur bilis lak..heheh

Sunday, February 22, 2015

menaja breakfast

aku banje orang dept aritu..promo kat whatsapp group ofis..yang tak tanya tu takpela..tapi ada gak yg sibuk tau pasal apa..haihh..saja2 nak banje kot..tak leh ke?
sebenarnya sbb aku tingin giler nk makan pulut kuning rendang ayam yg sedap..nak buat sendiri pemalas..so order jela..serius sedap!
nak order? kol / WA/ sms je budak ni...fiza 010-295 2129

serius sedap ok nasi lemak bungkus, kuih2..suma la..aku dah salu order..so tak malu nak rekemen

Saturday, February 21, 2015

DVD

rasa dah nau tak beli dvd..aritu g pasar malam..haihh..banyaknya citer baru..ok, jom beli!
malam tu layan citer ni dulu..
eh seram gak...takut wehh..ke sbb aku yg mmg azalinya penakut?hahaha
sambil layan makan soto..favvy ni!! jangan ikut perangai aku..makan atas katil..hehe
ni la stall yang jual soto itu...setiap mggu aku beli kt pakcik ni tanpa gagal..hahah

Friday, February 20, 2015

east meet west?

pagi2 dah sarap sushi..kejadahan sgt...pastu lawan ngan teh tarik..perghh..haha..korg pelik x aku minum teh tarik pakai straw?oo..aku ni perangai ngada2 sket..penggeli kan..nk hirup dr tepi gelas tu mcm agak erkk errkk sket..so aku minum la pakai straw...psiko!ahahahaha

Thursday, February 19, 2015

western la pulak

aku pun x sure biler..tapi ada 1 hari tu giler bosan nak makan apa..so masa kt JJ tu beli marinate beef + lamb...balik prepare fruit salad
my plate..aku wat salad tu je..cik abg buat suma ni..hahaha..meriah u olsss..serius daging marinate tu adalah sedap n lembut gilerrr

amboihh..western sgt u olss

Wednesday, February 18, 2015

masih ke sana

dimulakan dgn selfie aku yg pakai baju baru tu..haha..bengong
misi pertama kenyangkan perut dulu
us
beli buku lagi..eh, buku ni bagus la..korg patut ada buku ni kat umah

Tuesday, February 17, 2015

bakso!!

now kat pasar malam umah aku dh ada jual benda ni..yay!! siap ada set bagai..macam aku beli aritu 8 ketul bebola harganya RM6 ye..amboi sgttt

Monday, February 16, 2015

it's farewell

nyumsss...makan kat restoran ayam kampung kat cheras nun..mabeles!
us..yang join suma admin, ex staff n ex intern je..haha..yang lain babai

Sunday, February 15, 2015

my 1st SIA

my 1st sia..ahaha...bkn beli..tp cederahati dari persatuan kakitangan..okla tu..leh bawak berjalan nnt

Saturday, February 14, 2015

kuhfi

hello..i'm in IG hands2mind...ehehe..ni kali kedua order kuhfi dari hands2mind
1st time utk adiah kawin lat..dan kali ni order utk samuri yg dpt promotion jd SE dan pindah jabatan lain

Friday, February 13, 2015

balik melawat

FIL masuk wad..adik ipar aku antar gambo ni kat WA family..huhu..bengkak gout nyer pecah..so terpaksa admitted
pas makan2 gathering tu..aku amik cuti half day pM...balik siap2 dan gerak terus balik pahang
menyinggah kedai dobi adik ipar ngk anak2 buah dulu
sempat menyinggah umah makcik..ni cousin yang OKU pendengaran..dia tau aku reti bahasa isyarat..seronok la dia berborak ngan aku..everytime balik kalo dia ada pasti aku sggah nk borak..sambil2 nak asah skil bahasa isyarat aku tu..haha..dah lama tak guna..haih..rindu pulak cousin aku yg INA tu..huhu..

Thursday, February 12, 2015

exDept Gathering @ Sari Ratu

penuh meja 
my plate
exchange gift
us..aku paling muda di situ..hehe
malam tu create whatsapp group utk share adiah n gambo2..ni antaranya..harap2 leh berkumpul makan2 camni lg next time..:)