Saturday, January 31, 2015

from US

mcm biasala ..ujung thn bos aku balik kg..hehe..jenguk anak kt US..merasa la kitorg pakai brg2 cmni..heh

Friday, January 30, 2015

adoiyaaiii

rupanya ada
apa la nak jadi aku ni
ingat tak pasal kes g beli buku aritu..ha..masa tu mmg bawak pas ni sbb nak pakai diskaun (kalo bawak pas dpt 40% disc ofis bagi kalo beli buku kt MPH)..
aku ingat mmg ada aku ltk dlm handbag..smpai umah mmg terus gantung kt tempat biasa
esok pagi nak g keje kalut aku cari sbb takde..(or hijab ditutup sbb berkali2 cari tempat yg sama tak jmpa)
haih..ngeluh lagi sbb dlm tu ada 2 kad TNG (dah la kat ofis ni dah guna cashless..suma kena byr pakai TNG)..yg 1 kad tu sentimental value sbb special printed gambo kawin..1 lagi tu lak baru je topup masa g cameron...ada lagi belen rm50 lebih..
nangis gak la aku (tp dlm hati jela)..
aku confident ada kat umah
tapi sampai ofis kol MPH la kot2 aku mmg tercicir kat situ..dorg minta tempoh cari n kol aku balik bgtau takde..
seharian pakai pas sementara (ingt nak wat pas baru terus...tp officer tu suh pakai pas sementara 2 mggu..kot dh jmpa leh pulang balik..kalo x jmpa sila bayar rm30 dan baru leh wat baru)...huhu
balik tu...terus cari lagi..abis aku punggah suma tempat..bakul baju..beg2..mycinta lagi best..punggah tong sampah..kot2 aku terbuang skali plastik buku..logik2..haha
aku lak tak abis2 fikir last aku gantung pas keje aku kt tempat hanger tu..pastu aku alihkan skali suar2 jeans2 bergantung2 tu..skali JUMPA ko!!
rupanya pas aku gantung tu dh btul la tempatnya..tp..mycinta g gantung suar jeans dia dpn pas aku..means mmg tak kan jmpa la unless ko alih dulu jeans dia tu..haihhh
marah tul aku..haha..tp nasib la jmpa ...sujud syukur aku dibuatnya..
masih ada rzki la kan namanya..hehe..pendek kata ALHAMDULILLAH..

Thursday, January 29, 2015

dinner

biler malam dah tak tau nak makan apa..ni mycinta buatkan..dasar raksasa sgt bini nyer ni..heh

Wednesday, January 28, 2015

3rd batch

2 je utk kali ni..sbb dah kena jeling ..yg kt umah pun masih berplastik..hahahaha

Tuesday, January 27, 2015

jom western @ aeon big wangsa maju

drinks
foods
kan dah kata...ada duit mesti nak g makan sedap2 je..hehe..
kali ni g bertiga...ada am skali..sbb nak beli barang umah n stok makanan dia
now dia dok umah abah aku yg kt PPR tu..selama dia keje kt perak umah tu kosong takde sapa dok ...since abah aku pun dok PJ kan
so now dia dh tak keje kt perak, balik dok sat ngan aku aritu sbb letrik umah tu dah kena potong..ni dah sambung balik dia pun dok la situ..tp sbb dh lama tinggal..ada la benda yg rosak n kena refill..tu yg bawak dia soping brg sket...

Monday, January 26, 2015

wedding in Jan 2015

selfie sket..haha
dr pagi tak bekfas...terus tuju tempat makan..buruk perangai!
tgh makan pengantin sampai
konvoi ngan bebdk ni
jmpa gak kawan ofis yang lain
dapat special goody bag!
sebelum balik moh kita gambo berdua ...terangnya kaler baju aku dlm ni..hehe
wedding anak ofismate aku..sorg manager dept ni..
no sanding2...makan beradap je..lgpun anak dia lelaki..
majlis dibuat di dewan JPS kat ampang nun. date? 3 jan lepas..haha..lmbat baru nk update :P

Sunday, January 25, 2015

alfatihah

dah dekat sebln baru sibuk nak update..alfatihah..setakat ni, ekor, badan pesawat pun dah jmpa..perakam suara pun.. cuma jasad je baru jmpa 40 orang..semoga yang lain2 pun dapat dijumpai waima cmn rupa yang tinggal sekalipun...besar dugaan utk negara kita pada tahun 2014 ni..hmmm

Friday, January 23, 2015

chicken rice shop

aku ni kalo ada duit..bkn abis ke benda lain...kalo tak beli buku, abis kat makan..pantang ada kan..hehe..tp okla..bkn salu pun..ujung2 tahun la aku br nk merasa makan mahal2 sket..salunya train diri mkn kt food court je :P

Thursday, January 22, 2015

Wednesday, January 21, 2015

kembali berasap dapurku

bercuti sudah..jalan2 sudah..back to normal routine la ye..sbb masih bercuti..tak wat pe kat umah..masak, makan, tido jela kejenya..hehe

Tuesday, January 20, 2015

from cameron

cucur jagung & keledek purple...2 buah ni tgh musim kat cameron..banyak giler ok..so beli byk2..balik tu masak mcm2..smpai nak muak lak rasa
masa g pasar mlm brinchang..menggeram ngk stoberi yang gemuk2 ...aku kan suka ngk je..makan tu kureng sket..tp sbb adik ipar aku kirim..beli gak la..hehe..serius cantik giler buah nya..rasa?jangan tanya aku..hehe..oh, mycinta ada buat cucur stoberi gak..sbb stoberi kan takleh lama..sblm busuk tu dia dh start melembik..so mycinta buat cucur la..sdp gak..tp kureng sket aku mkn..hehe

Monday, January 19, 2015

kisah banjir

masa ni air br naik
biras aku nyer umah
seberang jalan umah dia adalah sungai pahang...see..air dah naik
jambatan gantung kat temerloh
kampung mycinta tak kena ...tapi jalan nak masuk tu terjejas teruk
takleh lalu..air naik
jadi tempat berniaga ok..suma excited..bkn takut..hahah
hari2 ngk air naik takat mana
bandar temerloh..teruk terjejas
sempat gak aku derma sket..
biras aku balik umah..masa ni dah dok kt penempatan sementara..tapi biler balik umah air dah naik sampai camtu..abis barang2 skola anak2 pun rosak / hanyut...huuhuhhu

Saturday, January 17, 2015

LIKI-LIKI

RM 25.90 (Adult) RM12.90 (Kids)
untung sgt depa berdua ni...mana g aku angkut..
purposely nk banje dikyang n dikman..hehe
training ke bang
sedap & kenyangggg