Sunday, November 30, 2014

sedapnyaaa

aku kalo bekfas kat kafe..makan nasi lemak n rendang kat situ...sahih sampai ke petang kenyang...ello..betul tau..aku ni badan je besar tp perut kecik..heheh

Saturday, November 29, 2014

tudung neelofar

model tak berbayar aku..haha..ni suma aku yg beli..si emilia nak try..aku tlg gayakan..tapi org cantik pakai apapun mmg cantik la kan..hehe
time aku pakai ginilah jdnya..tp serius ckp sdp pakai..pastu2..yg bestnya takyah berpin bagai..iron pun xyh..haha..senang idup
ni hari lain...tudung tu beli kt muaz...aku kan cheapskate...beli half moon shawl kat muaz je sekrg..baru rm6.80 sehelai..jimat2..hehe


Friday, November 28, 2014

tak sedap tapi mahal!!

Venue: pasar malam rabu kat area melati
time: dinner la
menu : nasi lemak+telo mata+sambal udang yang secoit
harga : RM6!!
komen : tak sedap..nasi tak lemak punnnn..huhu..
Venue: medan kups kat ofis
time : lunch
menu : nasi half, kuah lemak dan sayur
harga :RM4
perghhh..mahal tul rasanya..padahal nasi+kuah+sayur je pun..hmmm

Thursday, November 27, 2014

belated birthday gift

datang2 je umah abah aku ngk dlm blk dah letak adiah u olsss
akak aku yang tak menyabor nak bukak..hehe..abah aku ni memang suka sgt barangan umah camni...aku? rasa nyer mcm smpan dulu kat umah tu..tapi agak2 tak guna..aku bg mak mertua aku jela..dia mesti suka..hehe

Wednesday, November 26, 2014

makan.makan.dan makan

Venue: medan selera kat PJ
time: lunch
menu : nasi half, sotong masak kunyit, taugeh goreng n kari ikan
roti telo bawang = abah aku nyer
roti bakar = sampingan
cheese nan = acu
tose telo = aku
megi goreng n telo mata = mycinta

venue: fayroos, PJ old town
time: dinner ke supper

Tuesday, November 25, 2014

fakta

lumrah manusia..'kehitaman' orang lain kita nampak je..tapi kehitaman kita..buat2 tak nampak...kan?

Monday, November 24, 2014

kerajinan

Venue: PJ
time: breakfast
menu : nasi goreng cina, telo dadar + keropok lekor
Venue: PJ
Time: Lunch
Menu : sup petola + bebola, sambal telo puyuh + telo masin, telo dadar pagi tu, ikan goreng
Venue: Umah Setapak
time: dinner
menu : ayam masak kicap, kentang+bilis goreng kering + sambal belacan
nampak?complete set dr breakfast till dinner tu
kalo time rajin la kan..hehe

Sunday, November 23, 2014

dinner

mudah, cepat dan mengenyangkan...ni la dinner aku kalo time MALAS!!

Saturday, November 22, 2014

terasa.com

terasa sgt ok...so, pada yang mmg suka bersenam tu..sila la jangan berhenti..kalo tak..sila la terima kenyataan yang bdn korg bakal menjadi seperti belon ...hahaha...

Friday, November 21, 2014

lorrr...salah teka!

dapat whatsapp gambo ni..puas la masing2 teka..aku dok kata salji..ais la..kawan aku cakap kabus la..kapas la..

ngk ni...macam salji sangat kan?
biler tau ni jawapannya..cehhh betull..haha..tertipu!

Thursday, November 20, 2014

keluhan, mengeluh

selak paper terbaca ni..haihh,..cmn leh jadi tu dik oiii...
bukak lagi paper kuar lak pasal ni..haihhh..why la ...orang sekarang dah takde hati perut..fine, kalo kata budak tu nakal sekalipun..wajar ke nak buat camni? aku takde anak..tapi sungguh pun camtu..aku takkan tergamak nyer nak wat camni kat sesapa waima anak buah sekalipun kalo betul dorg tu nakal..bayangkan camana nak tido..kalo dah gini rupanya...haihh..ada 1 gambo tu tunjuk tangan dia berbirat sbb ikatan ni...hmmmm..duit mak dia bagi ko sapu..anak nyer ko wat camni..pulak tu tak bagi makan?ishhh..apa jenis orang kau ni..emo tul aku!

Wednesday, November 19, 2014

sendat!

bangun pagi nengok dah ada ni..ambihh..ada 3 jenis ok..2 atas tu ialah coney dog katanya..2 kanan tu kebab ayam...bawah tu special hotdog..hehe...special tu sah2 aku nyer lerr kannn...tapi yg lg 2 jns tu pun aku rasa gak..tamak!hahah
mycinta buat hotdog tu then dia g pasar pagi ngan BIL aku..so, nengok nasi masak utk semalam banyak lagi..oleh itu mari kita buat nasi goreng pedas....letak daging burger sket..mycinta balik makan ni lak..barter namanya ye..hehe
masakan ari ni adalah meriah dan pelbagai sebab akak aku kata nak mai..harus la nak tunjuk terer sama kan..hehe..masak lemak pucuk paku
ayam masak merah
cendawan goreng tepung
ikan caru bakar cicah cili kicap dan ulam pucuk gajus
tarraaaa
dah masak bebanyak akak aku tak jadi datang..huhu
mujur gak kat umah ada ramai gak orang...am, acu, dikyang (BIL), mycinta..
makan sampai malam..blh gak dibawak ke esok kalo tak abis..jangan membazir..hhikhikhik

Tuesday, November 18, 2014

JDT vs PDM

sabtu malam
aku tak kisah benornya pasal bola ni
aku tau aku sokong selangor je
lain2 team lantakkan sana..tapi aku suka JDT sbb ada amri yahyah..which is dulunya pemain selangor gak..dan..dan..SAFEE SALI...hahaha..walopun dia tak main dah..lagi 1 reason yang agak mengada adalah sebab JEP SEPAHTU pun sokong JDT..blh camtu?hahaha..ngada2 kan
mycinta dah bermastautin kat pahang..mestila sokong tok gajah team kan..
tapi aku senang..aku cakap aku sokong sapa yang menang..fair kan?hehe
petang tu...kitorg nak restock barang dapur..so ke JJ la kita


beli stok jajan siap2
beli lamb pastu am marinate dan am bakar gak..aku tak makan..tapi dorg cakap sedap..betul la tu kot..hehe
aku nak wat spagethi bolognese..am kata wat carbonara je..fine, so ni la jadinya..
1 pun aku tak makan sebab aku dok dalam bilik makan burger mycinta buat..nyumssss..hahahaha..

Monday, November 17, 2014

berat sgt tuu

sabtu
bekfas ke mamak la..kalo am ada kat umah..dia kira banker ..paw jela..haha
mycinta takde..g ofis ada training pingpong
so time ni bekfas kul 10 lebih..blh cmtu
kelaparan la sangat kan

roti sardin..aku nyer
acu n am bantai makan nasi campur...aku UP rojak sotong..acu order roti bakar..aku UP jadi 2 set..haha..giler melantak
sudahnya sampai umah camni la jadinya...si eto tu kalo ada org camtu la rupanya..dia tido tak ngadap tv dah..tapi ngadap org tu tido..memang camtu..lantakkan..

Sunday, November 16, 2014

eto ..eto

rutin biasa ye...tido tapi ngadap tV...mampu?
ni kitorg bagi ujian survival..haha..mycinta masukkan dalam beg..sila la cuba keluarkan diri..badan beliau dah berat..cuba sedaya upaya tu...hehe
dah citer ke lum pasal nama dia tu?
oh, ni bukan kucing peliharaan aku ye
ni kucing datang..dulu datang 3 beradik..tapi 2 ekor tak tau g mana ntah
tinggal dia je setia
datang time aku balik keje ..dah tau time makan..kalo datang dh lambat, mycinta bagi tido kat umah..tapi dia pun dah pandai..kalo kencing masuk jamban..pastu ceruk penjuru dia kencing..kalo nak berak..dia akan dok depan pintu ngiau2..tu maknanya dia nak kuar..means dia berak kat luar ye..tapi tunggu 15min pastu dia ngiau dari luar..means dah setel la tu n nak masuk balik..haha
nama dia eto..hmm..pasal memula dia masuk dulu..mycinta makan mr Potato chip tu..dia pun makan dan suka pulakkk..so mycinta pggil la shortname nyer eto..melekat sampai sekrg
eto ni bagus nyer sbb dia faham apa yang aku ckp pastu dia jenis sedar diri..hehe
kucing ok...manusia pun belum tentu faham bahasa..huh!

Saturday, November 15, 2014

puas ati aku!

jumaat
balik keje tu dialog biasa
dia : nak makan apa arini
aku : tadi ada mahes bagi sekilo ikan bilis dah siap kopek..dia br blik dari KK (nmpk?aku tak jawab soalan kan?hahaha)
dia : yela..nak makan apa malam ni
aku : ahhh..orang nak masak nasi lemak pastu nak goreng ayam
dia : mana lak datang ayam tu
aku : ada laa..aritu nyer la tak masak lagi

pung pang pung pang balik keje tu singgah jap kedai runcit kat jalan gombak beli timun, daun pandan n kelapa parut (nk wat santan fresh)..barang lain suma dh ada
taraaaaa...siap..bau merengak2..kelaparan..
dah tau am pun nak balik malam tu..so masak la banyak sket
pastu post gambo kat group whatsapp family..haha..makan ati la korang

meriah nengok kan?haha
makan sambil nangis sbb puas sangatt
oh ye..am pun balik malam tu..nengok eto..dia pensaiko makanan..kalo org makan..mesti dia akan dok depan ko sambil wat muka macam puss-in-boots tu..seriusss!! dia akan stop kalo ko bagi makanan apa yg korg tgh makan tu....kalo tak dia akan ngadap korang sampai kekdg tertido dia dpn pinggan korang..haha..saiko tak?
hoihhh..puas ati sangat dapat makan! aku dah brp hari makan hati beli makan kat kafe tak sedap!huhu

Friday, November 14, 2014

merajuk la sangattt

1 pagi tu..
aku ni tiba angin kepala tak betul..ngan kucing pun nak cari gaduh..haha..beginila orang takde anak ..huhu
pagi tu..aku nak masuk bilik air..si eto pun sibuk nak masuk..aku ckp la "tepi la..orang nak masuk ko pun sibuk nak masuk" 
hoihhh..merajuk ko..hahaha..begitula rupanya..pandang pun jeling2..amboi ko..
bukan main kan..

tu dia dok tepi jamban..nak tgu laki aku kuar ..nak ngadu ler tewww..pirrrahhhh

Thursday, November 13, 2014

untung laaaa

ni bukan nak jeles ye..tapi ciri2 ke arah tu je ..hehe
last week mycinta ada essay writing..ala..kat sini kalo nak naik pangkat/go for promotion sblm kena interview tu kena la wat essay writing ni..
tak..bkn nk citer pasal kenaikan pangkat tu (belum tentu dapat pun..tapi mari berdoa jela k..ehehe)
nak citer pasal betapa supportive nyer colleagues2 nyer..huhu
1st..dah la bos2 dia siap tunjuk ajar bagai ..camana nk jawab..how to deal with la..
2nd..siap 2nd boss panggil masuk bilik bagi motivasi pulak dah..
3rd..ntah biler masa kekawan 1 section dia buat note kecik ni..haihhh..


jeles pulak rasaaaa..tapi kalo aku tak dapat merasa keberuntungan ini...dia dapat pun aku dah tumpang happy ye tak..
tapi doa2 la supaya dia dapat..aku leh tumpang senang..hahahaha

Wednesday, November 12, 2014

mithali ke?puiii

my MIL ada kat umah..hehe..balik keje je terus sinsing lengan wat cucuq utk minum petang
amboi..mithali sangat aku rasa..haha
padahal perut sendiri melapor kannn..
kira 2in1 la..sama2 makan..bkn nak tunjuk rajin ye..tapi salunya kat umah aku kan dok berdua je..aku n mycinta..kalo acu balik time cuti sem baru la jadi bertiga..kalo am lak balik (yang kebanyakkan nyer tak balik2 tu) baru la meriah sbb ada tukang makan..(am, macam tong sampah sangat ko dalam artikel ini..haha)..
so biler ada MIL, SIL, BIL..baru la meriah nak masak macam2..ada lawan makan gitu..

cucuq udang bersama sos cili thai