Friday, October 31, 2014

nur hana sofea

kesian..mentang2 ibu nyer ada kedai dobi..dorg letak2 je saya dalam bakul kain ni..hehe
hana turns 4month now

Thursday, October 30, 2014

mengenyam okkk

sekor pun dah gatai ..apatah lagi kalo beribu2..aaaaaaaaaaaaaaaaa...mengenyam kepala aku

Wednesday, October 29, 2014

dia pun nak baca gak!

dia ni bukan boleh...asal laki aku nk baca paper/buku je..mesti dia tido atas tu or nyibuk kais2 macam nak tau gak..sudahnya laki aku ajukan buku ni..macam iye2 je dia baca..poyo lebih!

Tuesday, October 28, 2014

his request

laksa penang, ayam masak hijau, kurma telo+kentang, ulam timun lauk utk nasi tomato..

ahad lepas...mycinta requested nak makan laksa n nasi tomato..
rare kan
jarang dia meminta2 ni
salunya kalo dia sampai tahap meminta ni means wife dia dah lama tak ke dapur..haha
sekali minta macam2 ok
takpe..sbb bkn selalu..mari kita layan saja

Monday, October 27, 2014

pau perasa lalat!

beli pau perasa kaya..tapi bau makan suku..korang nengok la aku jumpa apa? LALAT ok!! terselit kat pau tu..spoilt gilerr!!
pau ni aku beli tepi jalan kat highway AMJ..muar-melaka..huhu..tlgla sesapa yang berniaga2 ni..bersih sket pls..aniaya orang tau camni..haihhh

Sunday, October 26, 2014

segamat!! aku datangggg

gigih snap gambo walhal tgh drive..2in1 kata koo
dah mesej acu awal2..tapi nan ado dia nk trn siap2..still kena tggu dia berminit2
balik tu saja ikut jalan dalam..misi cari mi bandung...sampai ke bandor muor dok cari..jumpa kat tanjung agas...sedap!!!

Saturday, October 25, 2014

ala...melepasss

homestay ANJUNG LAMAN, melaka...rm80 - rm100 (weekend / hari biasa)...banglo comel 1 bilik je
ruang tamu luas...sofa L shape dan ada complimentary toto, bantal & selimut
blk tido..ada ekon
asalnya mgu lepas aku kena g segamat..amik acu..pastu mycinta tetiba je
"am balik tak? jom kita amik homestay tido semalam kat sana..cari kat melaka..malam leh jalan2"
wow..ini adalah RARE ok!!
salunya aku je yg request nak g memana..tapi biler dia buka mulut tu..bergegas aku cari..
jumpa dah dlm mudah..tapi melepasss,....sbb am takleh cuti..yang homestay ni pun tak available..huhuhu..frust ok
aku ingat nak amik yang ni sebab kitorg ber4 je..so takyah umah besar2 pun...
takpe..next time..ada rezeki lain ke kan..hehe..ingat nak ajak abah aku nanti la..
yang penting kena ada dapur..senang nak masak..jimat!

Friday, October 24, 2014

lunch date!

aku nyer order...ice chocolate..
ada promosi makanan jepun...aku amik chicken chop teriyaki...iyarkkk..tak kena kat tekak..ayam tu sedap tapi dia letak soysauce terus jadi macam meloya je rasa..
kak zai & kak non
kak non..tak penah lupa kat birthday2 kami
kak zai..birthday dia 4 hari selepas bday aku..hehe
US => kekwn aku mmg ramai akak2..sbb tu cpt matang..puiiii..hahah
macam biasa..jumpa kak non takde adiah tu bkn kak non la jawabnya..haihhh..malu nak amik tawww..adiah beg isi mekap kata nyer..aku bkn pakai mekap pun..tp leh la wat isi2 brg kalo nk travel..eeheheh
tengah plan nak buat reunion officemate dept lama ujung tahun ni...macam2 dah ada dlm kepala ni..hehe..moga2 menjadi..:)

Thursday, October 23, 2014

demimu S.A

lambatnya nak tunggu
aku dah gila sangat ni kat sharnaaz ahmad..hahaha..lantak pi la org kata dia mulut puaka ke apa..yg penting aku tau dia just being himself..haha..gilo!
amyra rosli pun aku suka
sejak aku layan drama 'ASTANA CINTA ALESSA' yang dia bawak watak psiko tu..terus aku suka dia..serius korang..cer nengok drama tu..mesti ingt dia pensaiko betul..hahaha..berjaya la dia bawak watak tu aku rasa..comey pun comey..aaaa..mesti best citer ni..
now pun tengah layan drama SA kat tv9..setitis kasih darmia..haaaaaaaaaaaaa..best2!

Wednesday, October 22, 2014

semua pun dah mahal..huhu

nasi separuh + ikan kuah kari + sayur taugeh + tafu jepun 3 ketoi = rm7.50..
mahal ke murah bagi korang? aku rasa macam mahal pulakk

Tuesday, October 21, 2014

hoih..patut besaqqq

patut betis aku besaq..rupanya sbb banyak sangat berdiri ni...ooo..faham2

Monday, October 20, 2014

takut mak mertua?

ni la masalah fobia korang..apadaaa..ngan mak mertua pun nak takut kah?cehhh...eksen sangat ni

Sunday, October 19, 2014

kejam kan?

pada zaman silam di mesir, jika pemerintahnya meninggal dunia, maka kesemua hamba abdinya dan haiwan2 miliknya akan ditanam secara hidup2 bersama mayatnya..
rasa2 zaman sekrg ada lagi tak jadi camni?buang tebiat namanyaa

Saturday, October 18, 2014

terasa sendiri!

biadap betul statement..haha..org2 yang gemuk je salunya terasa biler baca benda gini..:P

Friday, October 17, 2014

penyiksaan sungguh!

lesen baru hak atas..yang bawah tu lesen lama..tapi leh simpan wat kenangan..hehe
giler terseksa ok tahun ni ..pasal nak renew lesen je..korang baca la rentetan kisah aku ni..seksa ke tidak...

1st...aku lupa yang lesen mati time bday ..
sebab aritu bergembira sangat..sampai lupa nak g renew
so merasa la pegi renew hari isnin tu

2nd...ikutkan aku ni jenis malas nak simpan cash bebyk dlm wallet..so pagi tu dah ada rm70 dalam wallet ..fikir2 cukupla kot nak renew..setahun je pun
pastu yang cerdiknya..g topup TNG kad rm20..so tinggal la rm50 ..fikir cukup gak ni..

3rd..kena menapak ke pej pos JKR tu..patut leh je ajak mycinta antarkan sat kan?tu la nyer...pegi sorang2 la ke sana..berpeluh gak la ketiak nak sampai sana.huhuhuh

4th..ramai la pulak nak berurusan kat pej pos hari tu..hoihhh...beratur la gak..pastu leh lak urusan utk JPJ ada kaunter khas ..sabo jela.

5th..tiba turn aku..budak kaunter kata kena renew 2tahun sbb dah lepas date bday..ok fine..tanya brp rm..RM62...hah?? alamak..aku ada rm52 je dalam wallet...pastu suh dia renew je, aku advance RM52..so nanti aku byr belen rm10 ...aku nak ke atm..dia kata ok

6th..dengan muka konfiden pegi ATM mesin tempat biasa dalam foodcourt JKR tu..tup2 dah moved out korang!!! pastu mata melilau cari bebdk bnm yang aku kenal..ada la..tapi dorg tak kenal aku..huwaaaaaaa..nak pinjam rm10 je pun..

7th ..tanya polis bantuan situ ..kat mana ATM terdekat,...diorg kata kt HQ..means 2 -3 blok dari situ..ko rasa??? menapak gak la fikir kena gak kuar duit ..huhu

8th ...tgh2 panas tu aku berjalan...pastu ngk bangunan ada ATM tu kena naik bukit..huwaaaaaaaaaaa...serius terseksa..mendaki gak la..pastu dah sampai..huwaaaaa..kena naik tangga lagi pulakk..apa kejadah letak mesin ATM jauh2..merasa la kuar kt mesin atm RHB...lantak la nak caj rm1 ke apa..asal leh kuar duit suda

9th ..dah jumpa mesin ATM dan kuar duit tu 1 hal..nak menapak balik ke pej pos tu 1 hal..haihh..

10th..lari bajet aku bln ni..dah la gaji awal kotttt..!! gerammm!

tapi bkn salah org lain..salah diri sendri! padan muka aku kannn..ahahah (tak berani citer kt mycinta..kalo dia tau bertimpa2 malang aku tu..sahih dia bebel2 kat aku..hahaha)

Thursday, October 16, 2014

dapat lagi adiah??hehe

dari bebudak ofis..
dari budak ofis mycinta..haha
dari kak ct (manager dept aku)


Wednesday, October 15, 2014

surprise la sangattt

breakfast kat ofis..sorg2..ahahah..sebab pagi tu ada pest control
pas tu balik PJ...abah aku nyer lakonan..bbrp hari sblm tu tanya weekend g mana..nk ajak g beli barang la..pastu dah datang kata brg tu abg ipar aku dah beli..so kena g amik kt klang..kejadahan..eleh2..ingt aku tak tau..ada muslihat ler tewwww
ni pun berlakon sama...aku perhati je hP tak lekang kat tangan ye..bukan main lagi..pastu sibuk je suh aku siap2 mandi kat umah PJ..malas aku..ahahah..pastu sepanjang jalan kalo tak HP dia bunyi..hp abah aku yang bunyi...suspiciousss sangat kann..
terkantoi sbb lalu meru..lepas simpang umah akak aku dah tapi abah aku tak masuk..terus aku dah agak ni mesti nak g pantai...seee..instinct aku..jangan memain ek..haha..lagi 1..aku kenal sangat abah aku..bkn ingt jalan sangat..pas dah terbabas baru nak tanya..haha..aku selamba je ckp nak g pantai remis, jalan masuk dah lepaslaa..hahahah..kantoi sudaa
sampai2 dorg ni dah ada..amboi2..siap cop port lepak okk
siap bawak plus nasi n lauk pauk..tak tahan aku..KFC pun ada..haihh..meriah sgt ni
eleh2..nak surprise la kononnnnn *wajah kesayangan hamba*
dorg borak la..aku sibuk amik gambo depa..lantakk
takyah nak feeling model sgt bang..hehe
berangan jadi bebdk nk main belon
en mokkeri dah landing
yang ni dok tiup pastu belon terbang2..pastu malas nak amik..haihh..ntah apa2..
kek dah kuar..tp biasalah..bebdk ni walo bday sapa2pun diorg tetap nak tiup n potong..over tawww
arghh..jangan harap korang dpt tiup n potong..ni birthday makyang la..begitu kataku..hehe..ngan anak2 buah pun xnk beralah kata kooo
dapat jubah adiah dr akak ku..hehe..TQ!!
walopun surprise tak brp nak menjadi..tp usaha tu ada..so, sila cuba lagi next year k..eheh