Tuesday, September 30, 2014

kek batik cheese


tiap2 minggu aku dok buat benda alah ni
semua sebab 1 hari tu..anak2 dara yang menyewa kat umah abah aku tu..dia bagi rasa 1 pinggan...abis ko..dikerjakan oleh mycinta..
sudahnya dia kecek aku suh minta resepi dari budak tu..
tau jela aku ni bkn jenis ngikut resepi sangat..modified sana sini..
amik ko..merasa la tiap2 minggu dok buat benda ni...sekali buat 2 loyang..tu pun tak cukup..hoihhh...rasanya kena bukak bakeri camni..hehe

Monday, September 29, 2014

Sunday, September 28, 2014

Economics Sector Family Day

barisan committee tahun ni..ala...si retna lak takde dlm ini gambo..tu pun org kuat aku tu..hehe..tahun ni dari awal proses kira aku ni 1 woman show bak kata mahes (baju putih)..haha..sbb date jatuh time org suma membusy..haihh...aku lak jenis org dah percaya dan bagi responsibility..memang till the end la aku in-charge kan..i love event management..so aku relax je..buat keje pun diam2..tau2 siap..haha..
ye...jgn terkejut..the whole family aku pun dok angkut ke sana..haha..sbb dapat harga staff dan ada kawan2 yang tak dapat dtg..dorg bagi tiket..aku amik je..hehe
budak yang baik sgt hari tu..hehe..berkubang tak ingat2 nak naik..sama naik ngan mak ayah dia pun..hoho
sempat berposing2 ngan kawan ofis...marisa (baju biru) dan kak ogie dapat lucky draw..marisa 1st prize lg..huhu
seee...i've told ya! aku mmg tak penah dpt lucky draw..huhuhu..mujur beli dulu hp tu..haha

Friday, September 26, 2014

bye Asha! hi ASUS! bukan USUS..heh

aku nyer yang biru laut tu..ala2 turqoise
dulu aku setia ngan Nokia..
last aku pakai yang Asha 311 ni la
haih..tp kualiti nokia tak macam dulu kan?
so biler dah semakin menduga kesabaran, mycinta dah la tu..g tukar jela..
memula nak tuka sebelum family day..mycinta kata kot dpt lucky draw..
ahaha...dh tau diri ni salunya tak bertuah..oleh tu sila la bertuka je..
hp ni dah lama gak aku usha
aritu belikan adik aku, si am tu asus zenfone 5..
tapi gedabak sangat..aku tak suka besar2 ni..macam bawak gagang public phone berjalan pulak..hehe
masa nak beli hp ni aku repeat lagi g kedai yang sama belikan am..
kedai dia tu leh pcaya gak la..
plus..harga aku dapat pun berbaloi...saja la survey kedai lain sblm tu..tp suma pun beza almost 200 okk
so, g kedai tu terus minta kaler..plusss...original set..tau jela sekrg ni banyak hp AP..so dealer tu pun ajar camana nk tau hp tu ori ke tak
dannn..dia bagi macam2 benda free..bagus kan..hehe
so bertukar la ke ASUS la kita ye..nengok la camana tahap prestasi nyer nanti..hehe

Thursday, September 25, 2014

overtimee!!

dari ber5...tinggal ber4...last2 tinggal kami ber3 je
masukkan wrist band n food coupon dalam doorgift yang berupa backpack ni
dari kul 11pagi sampai kul 8 malam okkk..hehe
tak caya?ni bukti..hehe

Wednesday, September 24, 2014

mata tak berhijab!

woohooo
akhirnya mendapat gak
puas dok cari buku ni kat kedai2 tapi takde pun
sudahnya aku search dalam FB sampai berurusan sendiri dengan penulisnya..
dan penulisnya yang send buku2 ni kat aku..of cos la aku bayar dulu kan..hehe..
siap autograf..mampukah?hahahaha
rupa2nya dunia ni kecik je kan..beliau adalah abg ipar kpd sorg PA kt ofis aku ni..cehhh...
kalo tau dh lama aku order dr dia je..hehe

Tuesday, September 23, 2014

Monday, September 22, 2014

emergency trip katanyaaa

semalam tu dapat berita mak kak ita (PA) meninggal dunia
tapi kat melaka..tak dapat la nak pegi kan
esok nyer kat ofis big boss tanya..takde sapa nak wakil dept pegi sana ke?
k.ogie pun bagitau la kalo boss bagi mesti la kami nak pegi
bigboss kata ok, dgn syarat k.ogie bawak 2 orang lagi untuk teman
haha..of cos la aku kann..sorg lagi ajak wati..sbb bos dia ok..yang lain tengah membusy..
amik keta bank..sebab official kan
time pegi aku drive sbb k.ogie penat..sakit lutut la apa la..1 jam setgh dah sampai tol simpang ampat..benti g toilet..
pastu bos aku tu sibuk kata lapo la apa la..ok, kita g lunch terus..
singgah bandar alor gajah..of cos la mcm2 menarik kan..
penuhkan tangki masing2 dulu la jawabnya

kuih udang set utk 2 orang aku banje
sate perut n daging k.ogie banje..main menu mee hailam la , mi goreng la..dh makan suma ni ..yang goreng2 suma bungkus je..dari tmpat makan ingt nk tukar driver..tapi k.ogie kata alang2..suh aku je drive..finee..dah kenyang kannnn...sesat barat ok ikut waze k.ogie..sudahnya aku ckp dh la..aku tau dr awal kot tempat tu..tak nk ikut cakap waze dah..baru ketemu rumahnya..cisss
berjumpa ngan kak ita yang bersedih
no excuse kata ku kat k.ogie..haha..sila la drive ye..tp nak tau tak..makcik tu drive rupanya tak berlesen..dia lupa mana dia letak lesen dia..sabo jela..haihhh..mujur selamat sampai..:)

Sunday, September 21, 2014

Saturday, September 20, 2014

MIL's catarac operation

wah..speaking gitu..haha..mampu??

seawal pagi dah ke sini..dah siap pakai uniform pas check tekanan darah suma
hanya pesakit dibenarkan masuk..huhu
sabar menunggu...kesian..ramai org pulak hari tu..tangga je available..kat tangga jela posing2 ye :P

Friday, September 19, 2014

birthday babies


niyaz amzar => 2 september
acu izlan shah => 12 september
iwan => 13 september
yana => 19 september 
abg yazid => 24 september
rania => 28 september..


hohohho..pokai den..haha

Thursday, September 18, 2014

macam rumah sendiri..hehe

lauk pauk yang aku bawak dari umah n masak kat situ
my mother in law nak operate mata lagi sebelah..hari tu dah buat belah kanan..la ni nak buat belah kiri lak
so ahad tu adik ipar aku dah amik n bawak g umah dia kat ampang
aku dari umah abah dah siap masak2..terus bawak g sana..
macam umah sendiri u olsss...dah tuan umah kuar tak balik2 kan..hehe..
ala..bkn umah org lain..umah adik beradik gak kan..lantakkan je..lalalalala

Wednesday, September 17, 2014

Sepupu bertunang

pelamin
sarung cincin..mak cik aku tak dpt join...so, maktam aku tlg sarung
banyak giler hantaran..yellow from belah ppuan..biru dari lelaki
sepupu yang lelaki tu,.,..baru umur 22 tahun..huhu..
gambo hantaran lagi
us with bakal pengantin

Tuesday, September 16, 2014

future plan?

nasi ayam bakar
sapa ingat dulu aku update pasal aku berjualan nasi lemak time pagi weekend time kat umah PJ?

haha...sekrg tak dah..sebab apa?
sebab kitorg amik kontrak wat bfas n lunch ni laa
kalo kat umah PJ tu ada program apa2...kalo kitorg adik beradik freee....kitorg buat la

salunya order bawah 50 pax la..kalo banyak tak cukup kaki tangan..maklumla..bkn semua ada kekdg tu
macam ni...yang akak2 aku takde..tapi abah aku minta tlg..terlanjur dia dh amik order..
haihh..mujur la tak ramai..35 pax je..
pastu menu pun ..pagi kena buat mi goreng n mihun grg je..lunch buat nasi ayam lak
so ok la..jumaat malam beli barang n siap2kan sos cili n kicap nasi ayam, bahan2 nk grg mi/mihun..esok pagi pas subuh terus tung-tang dapur masak itu ini...kul 9 lbih dah tenggek nasi ayam..bawak skali piuk nasi umah aku..so, 2 piuk skali masak..senang..ayam lak mycinta bakar..start kul 10 lbh
by 11.30 tu dah ready pack suma..
by 12 dh siap bg org2 tu makan..aku pun terus bersiap nak ke berjuntai bestari pulakk...nak g menghantar sepupu bertunang..hohohohohoiii

Monday, September 15, 2014

bakso je!


nyumsss
esoknya pas majlis tu suma pun malas nak masak berat2..lauk2 pengantin ada lagi, kitorg perhangat je sudaaahh..
minum petang tu ialah bakso..hoihh..sedap woooo
bebola tu akak aku bikin sendiri..kagum meh?haha

Sunday, September 14, 2014

Iwan + Wani Reception

me outfit :)
nampak?aku la penyambut tamu..aku la yang buat photobooth..aku gak jadi pengapit terjun..hahaha
with diella..dia je rajin masuk bergambo kat pelamin..haha..pas dia..aku takleh nak masuk sgt dh..busy weii..ahkak pengantin kannnn
mini pelamin..cantik gak ek..hehe
hemboi2..mentang2 aku tinggalkan dia utk jaga photobooth ni..bukan main lagi kan..hehe
family belah johor
with aunty gayah..jiran umah lama..
banyak gambo lagi tapi aku malas nak letak..boleh?hahah