Sunday, August 31, 2014

di mana2 saja

gaya orang balik keje-penat-ngantuk-tido awal-penakut-tido lampu terang-tapi pastu berselubung sebab rasa terang sangat sampai takleh tido..hahah..aku la tu..yang bengang nyer...dia leh amik gambo ni..pastu dia ltk kt whatsapp family...pastu dia samakan aku n eto'o...blh?sabo jela..
eto'o tido merata2 ok..

Saturday, August 30, 2014

alhamdulillah

ingat tak bln posa aritu aku wat bisnes frozen karipap ni?pas raya pun ada dpt tempahan gak..tapi tak la banyak sbb aku pun dah start membusy ni..mana sempat buat aku amik la..mana tak sempat, aku tolak cara baik..
hari yang sama..lauk utk mycinta makan ngan nasi..petai wat sambal kering n ikan pekasam je..pun jadi..senang jaga dia tu..:)

Friday, August 29, 2014

hari2 mau

menggila ok dah beberapa minggu dok craving benda ni
hanya di pasar malam hari selasa je..kat makcik tu
tapi begedil beli la kat org lain..:)

Thursday, August 28, 2014

nasi lemak nak-cepat


dah la jarang masak
sesekali kena masak pun tak tau apa nak dimasak
nak beli kt luar pun tak tau gak nak makan apa..haihhhh
1 hari balik keje ..mycinta as usual tanya la
aku pun tak tau dah nak makan apa
tapi tinggg...fikir2 ada suma barang2 utk wat nasi lemak..slurrrrppp
yang biasa jela punn
mycinta kata ok...
so menjadila malam tu makan nasi lemak..sedapp (giler perasan puji diri sendiri)

Wednesday, August 27, 2014

pegi wedding tapi malam2

pas makan spagethi dan tido...bangun tu terus siap n bergerak ke PJ..sebab abah aku dah tunggu nak g wedding anak kawan dia..umah sekangkang kera je dari umah abah aku dok tu..sebelum pegi maghrib dulu kt umah abah
elok sampai dan amik foods, pengantin pun sampai
dengarnya mereka adalah doktor dan dok kt UK nun..wowww
kompang folo belakang pengantin
menu ala2 pakistan..sebab family pengantin berdarah pakistan/lebanon camtu la..manisan tu sedap..mcm bubur nasi tapi manis..
aku dan kaler peach adalah serasi...suka sbb muka aii nampak panjang sket..hahah
me n rania..

Tuesday, August 26, 2014

keje hari sabtu lalu masak spagethi

kami yang gigih datang bekerja hari sabtu..hehe
balik keje tu mycinta request nak makan spagethi..masak jela..sedap...haha..puiii...giler puji diri sendiri :p 

Monday, August 25, 2014

potluck raya

letak gambo ni kat whatsapp group ofis..dah pagi2 suma mencari..termasuk P aku..mengadap sampai abis okk
#OOTD
bos besar
ucapan
ucpaan dari staff baru tukar ke dept aku dan ke dept lain
president staff club
P dapat adiah bday #kipassangattt..hehe
beliau sangat gemar benda tu
deserttt
staff bawak..masa ni belum penuh lg
official order..nasi goreng kampung, salad, ayam rempah
reaksi kris dapat hadiah perpisahan..

Sunday, August 24, 2014

terpijak

dinner mlm tu..korg tgh ngk tv dlm blk..tetiba pinggan penuh disorongkan dpn muka korang..heaven kan?hahah
kalo aku masak kat dapur..situ la port dia..mmg kerap gak la kena pijak..yela..mana tau..kekdg ingt karpet..haha

Saturday, August 23, 2014

dia bawak kawanlah!

tgh dok lepak dalam blk ..mycinta masuk bawak ni..dia kata eto'o bawak kawan..mai beraya ke?eheheh
yg dia? haaa...sibuk tido!! eto'o..
manja..nak dok atas badan orang je..panggil dia oren
malam tu tido dalam umah
esok pagi2 dgr mycinta bangun..rupanya membasuh..si oren memberak secara jayanya..baguss
pastu ckp kt eto'o "kawan ko berak merata la eto'o..busuk taw..esok jangan bawak dia mai lagi"
bagus eto'o ni..faham sgt dia
esok mai datang sorg2 je..dan sejak tu memang tak bawak sesapa mai dh..hehe

Friday, August 22, 2014

pas raya baru sibuk

ni namanya nak test...sebab dah dkt majlis kan..kena try dulu la kaler inai nyer..hehe

Thursday, August 21, 2014

denggi


bising. bingit. meriah.
macam kat pasar malam..walhal kt spital tu
haha
adeehh..staff..ex staff..ex intern..suma ada
nmpk sgt ramai yang sayang kak ogie a.k.a bos aku ni
dari raya aritu MC sbb denggi..sudahnya kena admitted..huhu