Thursday, July 31, 2014

last day keje..

aku cuti raya sampai 4 ogos tau..hahaha
ni masa last day keje ari jumaat tu...

my last outfit for that week
meja dah kemas!!
emel kat dept pun dah antar!!yeahhhh

Wednesday, July 30, 2014

petua nak masak siput sedut

pas basuh bersih2..taburkan kelapa parut..tujuan utk bg siput tu makan kenyang2..so lemak lagi la rasanya
taraaaaa..cantik kan??kuah tak jadi keruh la..sbb kita dah basuh bersih siput tu

Monday, July 28, 2014

Sunday, July 27, 2014

dia teringin bakso

mycinta request nak makan bakso..fine, balik keje khamis tu dah buat

ada tamu last minit..haha..dia dtg nak amik duit tukar...alang2 ajak buka sama2


Saturday, July 26, 2014

ramai2 sudah..berdua pulak la

dah pakai jam tu g ofis..mycinta bukan jns pakai jam sblm ni..tapi dah org bg..dia pakai la..bagus!!
lesen pun dah renew
makan kat jom bali @ carrefour je..hahaha..
~ US ~

Friday, July 25, 2014

iftar ramai2 & bday celebration kat PJ

time buka posa
sambut bday in advance
baju tshirt tu adiah dr adik aku iwan,..terus pakai ok...jam tu adiah dr abg ipar n akak aku
ni la jam nyer
ni adiah abah aku..dia bg lg awal..masa cuti nuzul quran aritu...balut siap nyer cantik..dalam tu ada sepasang capal..wat pakai raya katanya..hehe

Thursday, July 24, 2014

ke semenyih

shopping utk family akak ipar aku lak
bawak anak2 buah skali
buka posa kat 1 restoran area tesco semenyih..book siap2..order menu...pastu g soping..kitorg smpai..makanan pun sampai..senang..ni tomyam campur n kailan ikan masin
ayam bakar
keli bakar
sate ayam n sate daging..sedap...80sen 1..tp besar2 kot
pari bakar
yana..dah besar...masa pilih baju raya..tanak pesen2..taknak ketat2..muslimah sangattt
damia...adik dia..pandai dah pilih kasut n baju sendiri..

Wednesday, July 23, 2014

deko ofis tahun ni

tahun ni wat teknik kolaj je
tukang rasmi a.k.a model tak berbayar..hehe
mood berkabung juga

Tuesday, July 22, 2014

#MH17


ALLAH menduga kita lagi...
hanya yang tabah mampu melaluinya...

Monday, July 21, 2014

utk the ladies pulakk

anak buah aku, si rania tu
utk aku..haha
utk akak aku yg 1st...ayu
utk akak no 2..alin
suma pun beli kat first lady, jalan TAR..murah2 baq hanggg

Sunday, July 20, 2014

cuti kejap tapi packed schedule!

sehari selepas cuti nuzul quran aku cuti 1 hari.
My MIL ada folo-up check up kat tmpat operate aritu
mujur appointment nyer pagi
pulak tu 1 jam je
udah selesai terus pecut balik pahang ..sbb ada adik ipar aku tgh berpantang..pastu abah mertua aku pun tak sihat..
sampai temerloh kami shopping baju raya sat utk adik ipar aku si ayu tu..
dah abis balik tementi..pas asar bertolak balik KL

belen2 beli kt PARAM kt bera..hehe..aku tak posa...ada yg dingap masa tgh drive..hehe

Saturday, July 19, 2014

cuti nuzul quran kami..

sbb tak plan benda ni...2 jam sblm tu aku dok sms aku tanya buka mana..dia pun tak tau lg..aku terus ajak g klang je umah akak aku..ding dong2 tuan umah terus shoot ke PJ amik abah aku..ni tgh tunggu dia kat bawah je..
banyak kan??hehe..byk membeli kat PARAM kt sana..kelabu mata weiiiiii

Thursday, July 17, 2014

Wednesday, July 16, 2014

iftar - sabtu & ahad

sabtu - abah request nak makan masak sup suun n kentang..mycinta nak daging goreng kunyit ltk kacang n bunga kobis..aku up ngan sambal sotong, karipap sardin, begedil daging..sekiann
mycinta buat roti john sardin..sendat!!
ahad...ramai2 kan..so mcm2 ada
mycinta buat kebab ayam..nyumss

Tuesday, July 15, 2014

design tahun ni

design angpaw paket ofis nyer utk thn ni
cantik kan?corak songket gitu..
tapi kena beli ok
masa order open...masing2 order sket2 je
biler kuar designnya..suma yang tak order pun nyesal tak suda
hahha