Monday, June 30, 2014

posa @ kampung


sambut posa kat kampung
sebab raya tahun ni giliran aku..so bagi can dia sambut 1st posa kat sana..fair & square..hehe
aku balik hari sabtu...sebelum sampai kampung dah siap shopping brg2 nak berBBQ..
malam tu kenyang makan macam2..
esok dah start posa!

Sunday, June 29, 2014

nur hana sofia


aku tak bagitau lg kan pasal anak buah baru ni?hahahah
baru je lahir..fresh from the oven..tapi dah agak suam gak la..hehe
lahir pada 22 jun aritu...anak kepada adik mycinta..adik ipar aku la..
anak dia yang ke 3....dapat ppuan lagi...1st lelaki..2nd ppuan...3rd ni alhamdulillah ppuan lg
aku suka je budak ppuan..baju banyak choice!!
jgn salah anggap..budak lelaki pun aku suka..hehe..cuma bab shopping2 baju ni..ppuan la menang kan?

Saturday, June 28, 2014

2nd celebration

singgah mymydin danau kota dulu beli half moon shawl...sedap kainnya..pulak tu murah..bawah rm10 okk!!
pegi aeon wangsa maju pegi MPH dulu..sambar 2 novel ni...ofis aku dh start 2nd promo utk bg diskaun 40% utk buku wei..rugi tak beli
selfie dululah ye..
mycinta nyer...chicken chop
aku amik burger set
up dengan karipap ni..hehe
air...kang tercekik lak..aku order ice chocolate ...mycinta order ice lemon tea
desert ni dtg skali ngan set mycinta tu..

hehe..ngada2 sangat smpai 2x celebrate anniversary..:P


Thursday, June 26, 2014

last potluck sblm posa!

main dish: soto mihun + begedil (aku nyer dlm pinggan tu..hehe), nasi impit + kuah kacang, roti jala + kari ayam
ada nasi kerabu, nasi dagang, kuih2 gak
drinks n desert
sesi tazkirah n bacaan doa dr 'ustaz' hafiz..hehe..tekun sumanya
selfie!! sorri....tgn bergegar..haha

Wednesday, June 25, 2014

bisnes sampingan


sekarang aku tengah galak amik tempahan utk ini
bukanlah ramai pun..bebdk ofis je pun
begedil daging..hehe
ingt bulan posa esok buat secara besar2an lak la..mana tau dpt sambutan kan?kan?hahah

Tuesday, June 24, 2014

8th anniversary!

bkn tema malam tu itam ek..tp kebetulan aku pakai itam..mycinta pun pakai itam..nmpk tak? great minds think alike sangat!!hhehehe
kami makan kat JOM WESTERN kat aeon big wangsa maju sajorkkk...kedai baru tu...saja la men'try'...eh, tapi sedap2 la makanan dia..pricey sket tapi worth it sbb portion adalah banyak...rasa nak repeat lagi..menu aku order ni serius sedap!!
yes, dah 8 tahun kami berkahwin

alhamdulillah..apa lagi nak kata
orang kata cabaran paling banyak datang masa nak cecah 5tahun pertama tu...sebab masa tu hati blum tetap n fikiran pun tak brp nak matang lagi kan..
ni dah masuk 8 tahun..rasanya kekdg cakap dalam hati pun leh 'dengar' ..heheheh
doakan la yang terbaik utk kami berdua...dan semoga Allah mendengar doa kami yang satu tu...:)

Monday, June 23, 2014

sebelum posa..


dah jadi kewajipan kot..sblm posa kami mst menziarah kubur arwah mak..bersih2kan apa yg patut

Saturday, June 21, 2014

kenduri arwah & sambut posa

ke sini membeli barang..syookkk wooo..bukak 24 jam ko..kitorg g kul 12..balik kul 2 pagi..mampu??ahahah
sempena kedtgan posa..abah aku dah msj2 tanya biler nak buat kenduri
ikutkan nak wat ujung bln sbb dah gaji syok sket kan
tapi ujung bln aku lak takde balik kampung
abah aku ckp takpe..wat kecil2an..sedara2 terdekat saja..
kitorg adik beradik himpun duit sket2 n beli barang
sori,..menu hari kejadian memang tak amik langsung!! punya la busy kannn
tapi ni la antara menunya
1. nasi ayam madu
2. sup tulang cicah roti
3. cuq badak
4. bubur pulut hitam
5. agar2 merah
6. air panas/sejuk

sila bygkan jela ek..haha

Thursday, June 19, 2014

ambikkk!!!


kan aku tengah tak sihat...tekak pun pahit je nak makan..
balik tu mycinta tanya nak makan apa..aku jawab ntahla...tekak tak sedap
balik tu rehat...skali dia idang benda ni..
sekaligus okk
maggi goreng skali ngan bebola n sosej..pastu siap ada beger daging spesel..
haihhh...cinta hati sapa la tu ekkk..:P

Wednesday, June 18, 2014

1st MC..uhuk..uhuk.

dgn takde simptom2..tetiba balik keje isnin tu aku dah mula rasa tak sedap badan..kepala lak macam gasing...berpusing2 rasanya..balik tu terus ajak mycinta g klinik...doc check demam ada..batuk ada..selsema pun dh ada tanda..pastu yang lagi harunya...BP pun naik..!!walla....oleh itu dpt la 1 hari MC utk selasa..tapi rabu pun aku EL gak sbb tak larat bangun lg...aku EL jela since tak larat nk drive g klinik..huhu
2 hari rehat...ni 1st day dtg keje blk..muka still x  sihat..
friday...ketara tak sihat kan?hehe

Tuesday, June 17, 2014

tak abis lagi??

masih bekeje utk siapkan tempahan..cewah..utk siapkan benda2 ni la..byk baqhanggg
hello2...saya jumpa nama sekolah saya!!
2nd day..:)

Monday, June 16, 2014

al-fatihah buat Noraini Abd. Rahim @ adik

arwah adik (lahir pada 1977 dan meninggal dunia pada 2014)
gambo yang sepupu aku terima dari whatsapp psl accident ...rupanya tak sangka itu adalah adik..hmmm
petang ahad tu kitorg mmg tgh happy je..melayan sepupu n makcik aku datang dari johor
tup2 pas lunch aritu dapat kol yang mengejutkan ini
hmmm...arwah dulu our childhood friend..dulu time dok setinggan kat ampang hilir dulu
we are so closed..dah jadi macam umah ko umah aku, umah aku umah ko..kira berumah tangga kat umah masing2 la ..mak dia pulak cikgu ngaji kami..memang dia closed giler ngan family aku
baru2 ni abah aku ckp arwah ada kol dia minta sewakan umah PPR aku dulu tu kt dia..sbb katanya tgh cari umah..tapi nmpknya tak kesampaian..
masa membesar sama2 dulu mmg arwah agak ke'tomboi'an..tp dgrnya masa dia meninggal tu...pas raya ni dah nak kahwin..huhu
sedih sgttt...takde jodoh..
arwah meninggal sbb accident..dia ni kaki motor..ikut konvoi kawin kawan dia kot..masa ni otw ke teluk intan..tapi accidentnya kat tanjung karang...dia terbabas sket je katanya..ngk moto kt atas tu..elok je moto dia..masa dia nak bangun dari jatuh tu..ada 1 keta dok langgar dia n gilis..allahhh...pastu yg harunya..keta tu lari ok..
mujur ada sorg aci tu kejar naik motor n keta tu dia jmpa kat carwash konon nak cuci kereta...aci tu siap tanya dia kenapa lari pas langgar orang..dia tak ngaku ..dia kata tak langgar org tp langgar anjing..ellooo..siang kot..agak2 la nak menipu kan..pas dia ckp cmtu aci tu kata dia start keta n cabut..tak sure lak aci tu sempat hafal no plat keta ke tidak
haru tul..sian adik..hmm...alfatihah buat arwah..semoga perjalannya ke sana dipermudahkan..aminnn

Sunday, June 15, 2014