Wednesday, April 30, 2014

huhu...

masa kena..
a few days later...
aku kalo buat keje tak sah kalo tak berdarah/luka
ni la dia nyer..keje melasak tak hengat..

Tuesday, April 29, 2014

yeahhh...its new!

dah lama aku menunggu....akhirnya keluar jugaa!!
kalo ada yang tertanya2 sapa kah penulis tu..nilah antara karya2 beliau...aku pembaca setia tulisan beliau dalam majalah APO? ok...citer antu..best!!

Monday, April 28, 2014

jadi sebab..

jika dah ajal....di mana, bagaimana, kenapa..usah ditanya..hmmm

Sunday, April 27, 2014

new members

tembun kan?heheh...berat 4kg koooo...pompuan..anak buah baru..(anak sepupu)

Saturday, April 26, 2014

segamat..

sanggup patah balik sebab nampak stall tepi jalan yang jual benda ni..hehe
ya...we also hoping n praying..:(

Friday, April 25, 2014

apa laaa nk jadinyerrr

logik sket plss....budak ni botol susu pun tak lepas lagi ...kesiannn

Thursday, April 24, 2014

hikmah..

inilah hikmah yang tersembunyi,...alhamdulilllah..hmmmmm

Wednesday, April 23, 2014

mee udang medan mara

sedap hoii
sejak 2 bulan ni aku ada projek kemas bilik fail
kekadang time khusyuk tu..sampai lunch time pun tak keluar ok..sebab ada target date kan..hehe
fokus okk....tapi ahkak PA aku ni sangat la prihatinnya
dibelikan lunch untuk aku
tapi aku makan time kat umah aje...
buruknya perangai sampai tak hangat balik pun..makan camtu je sejuk2 ..
tapi serius sedap okkk

Tuesday, April 22, 2014

Monday, April 21, 2014

ni baru betul...

sungguh kesian..tergamak dorg wat kat anak sendiri camni..hmmm...dunia2

Sunday, April 20, 2014

cis cis..

hahah..maaf ye kalo ada yang terasa...pandang dari sudut +ve je..:)

Saturday, April 19, 2014

tegur menegur..


Tiga faktor yang digariskan oleh Islam boleh menjayakan sesuatu teguran itu ialah:

1. tidak merendahkan ego orang yang ditegur;
2. mencari waktu yang tepat; dan
3. memahami kedudukan orang yang ditegur.

tidak salah kita menegur kawan kita...jika betul dia salah..tapi adalah digalakkan untuk melihat keadaan, masa dan jenis orangnya camana

Friday, April 18, 2014

Tuesday, April 15, 2014

aiyoookkkk

muka depan kosmo
kartun yang mengulas pasal tu..hehe
now kena balik sharp jela..hehe

Monday, April 14, 2014

celebrate birthday

meraikan b'day abg ipar aku ni..
eh..dah tua pun dapat adiah lagi..hehe
kami adik beradik pompuan..muka tak sama kan?hehe..ngk gambo bawah tu..sibuk je abah aku enterframe
main suap2..
makan jom..
my father
nak juga nyelit kan..hehe

Sunday, April 13, 2014

kisah spital

adik ipar whatsapp gambo FIL aku yang tetiba dapat sakit ni..ingatkan alergik..
akhirnya bawak ke klinik tak tau sakit apa..bawak ke sini terus kena tahan wad..huhu
2 malam kat wad..jumaat 4 april aku cuti n balik nengok..sabtu malam mycinta nyer turn jaga kat spital
ahad tu kitorg balik KL..adik ipar whatsapp gambo ni..dah nak berjalan n turun jumpa cucu (bebudak takleh naik kan..huhu)
sempat la wat spagethi bolognese with meatball yang terlebih garing masa kat kampung aritu..hehe..

Saturday, April 12, 2014

posa pun belum...

ada 2 pasang kain aku antar..dah siap jadi baju...ada kain potong yang aku antar 3 helai pun dah siap ...so, dah cukup kuota utk beraya ni..hahaha..
tengah rajin membeli kain potong plain n kendian jahit renda kat ujung lengan/baju..eheheh..

Friday, April 11, 2014

mood suda mariii

rasa dah lama giler tak layan dvd..huhu..nak nengok wayang?jangan mimpi!!

Thursday, April 10, 2014

tidak seperti yang kita sangka..

kecil jangan disangka anak...besar jangan disangka bapak..#prayforMH370

Wednesday, April 9, 2014

2 in 1

ada 2 wedding dlm 1 hari
1 tu jiran lama masa kitorg dok kat ampang...now dia pun dok area umah aku kat setapak tu
1 lagi sepupu aku...tapi sebab sepupu aku tu belah lelaki n buat kat area pantai dalam..so keutamaan pegi yg dekat umah dulu la kan..hehe

lets pics tell u everything..:)

empunya badan for sure la kena ada kannn..hehe..1st time pakai half-moon shawl..yeahhh...
kt pintu gerbang pun mauuu
the souvenirs...dalam ada sweets
pelamin cantik okk
sedap
pengantins
kompang
the photobooth
me sorg pun nak jugaakkkk
pengantin-tak-berapa-baru
the jantanss..ehehe
me n mycinta
sama kan baju kami?hahah..belen baju aku buat baju dia..:)
family akak aku..mereka pun dah start berjubah dress..hehe
suma pun sibuk bergambo kat photobooth ituuu
dapat nengok dorg bersanding je..nak naik bergambo ada makcik laser lak sound kitorg..malas nak bertekak..undur diri jela..huhu
sepupu aku..anak arwah acik..yg lelaki tu ye..
sampai wedding ni kitorg tak makan pun..kenyang kottt
budak ni pun sibuk nak pose gak
me n Mia..anak sepupu aku..ni cucu mak ngah aku..dulu taknak kat org..now bagus dh..siap balik tu taknak folo mak ayah dia ok..nak naik keta aku..hehe..
sibuk je nk posing gak ngan mia