Monday, March 31, 2014

hoho...akuttttnyerr


aku ada a few experience pasal ni
aku percaya selain kita..ada 'makhluk' lain juga dikalangan kita kt ofis ni

Kisah 1

masa bujang aku salu balik lambat..kira kul 10 ke 11 malam memang dah biasa..wat OT..sebab balik awal pun takde apa nak buat kan...
1 hari tu..workstation aku bebetul depan pintu bilik bos aku
masa tu senja..dalam kul 7 lebih..bos aku kuar..

dia : jue, nanti hantar la kat bilik I apa yang nak sign tu

aku wat bodo je..pastu dia tanya aku

dia : eh..mana jue tadi..
aku : mana ada bos..k.jue balik sharp kot
dia : eh, tadi I balik solat nengok dia ada kat tempat dia..

pastu masing2 terdiam n pandang muka masing2..terus kemas barang n cabuttt..

Kisah 2

kalo tadi kisah kat department lama..ni kisah kat department aku sekarang ni
aku kekadang terlebih rajin..sabtu pun datang keje..kekadang sampai petang
setakat bunyi2 an tu dah tak terkira..kekadang bunyi macam orang buat keje la..mouse tu di scroll ke atas bawah..hmm..
ada sorang manager ni kitorg salu anggap dia alim n orang yang dihormati la kiranya..
1 hari tu aku datang ofis..masuk je department...dgr bunyi al quran pasang kat radio..kuat gak..rupanya dia..
hehe
aku tanya la naper..dia kata kekadang 'ada' yang ngaco..biler pasang tu takdela gangguan

ada gak kes ex boss yang jenis rajin datang pagi..pas subuh camtu dah terpacak kt ofis
1 hari tu dia tak berani nk masuk..siap ajak security temankan dia naik ...sebab dia pernah masuk dept..n ternampak bayangan / kelibat orang dalam dept..tp masa tu sorang pun tak masuk lagi!!hoho..sapakahhh

ala..bagi aku senang je..aku pun penakut..tapi selagi dia tak kaco aku...ko buat la 'keje' ko ...kalo tak, aku cabut jela..hahaha

Sunday, March 30, 2014

ke lanai..

asal jumaat kitorg pasti bermasalah..nk fikir makan kat mana..memangla makan kat mulut..tapi tempat nak makan tu..bosan kot makan kt sini..rehat lak 2 jam..sangappp..oleh itu mari kita ke lanai saje..tu pun rasa lama dah tak pegi

me tekak western lak..makan sirloin steak..RM14...makan memang sedap..tapi balik ofis sakit tengkuk..sekian
aku belanja dorg dessert...ada caramel baked banana n creme brule..sedapp


Saturday, March 29, 2014

ibu mertuaku

mak mtua aku wat operation katarak kat sini..baru bukak kat jalan kuching..sangat selesa n staff dorg..sangat baik!!
waktu appointment utk operation kul 8 pagi..biasala..situ kan salu jem..aku sampai 8.30..haha..terus nurse suh mak mtua den berehat dulu..
mak mtua dah masuk Operation room..baru kitorg g isi perut..lapo!!
dalam 1 jam lebih baru mak aku setel..tu pun kena rehat dlm 30min..pastu baru pakar panggil nk check n bg kata2 nasihat..pas amik ubat baru leh balik...kul 3 lbih camtu dah sampai umah.

Friday, March 28, 2014

lauk neno..neno

beef beger for me..lauk sotong masak sos, sambal tempe + bilis n ikan goreng

Wednesday, March 26, 2014

Tuesday, March 25, 2014

al-fatihah #MH370

sedihnya dengar pengumuman PM malam td..


aku jumpa sajak ni dr google..sangat menyentuh hati

Tamat nya penantian itu.... 

Jika nisan mu itu ombak,maka kami pasrah, 
jika kubur mu itu didasar , maka kami berserah,
semoga angin lautan Hindi Selatan menjadi talkin pd mereka yg m'jadi hamba Mu.
Qada dan qadar itu pun tlh tertulis
kun fayakun turut menggaris
jika itu takdirmu maka itu juga berlaku.
bersemadi lah di sana
alam lautan yg m'jadi alam barzakh
Semoga kalian tenang di sana
setenang laut yg tidur di kala subuh.
Dan kami..
Yg entah bila dijemput pulang utk tidur yg panjang cuma mampu mengutus doa dan mengirim simpati
sebagai wakil suram di hati..
Al fatihah...

Monday, March 24, 2014

kami histeria..


rasa dah lama giler tak nengok wayang..
rasa macam dah tua sangat dah ..hehe
rasa malas sungguh nak kuar dari umah waima hari cuti pun...eh..cuti pun kekadang tak dok umah
huhu..kesimpulannya beli DVD je la senang..citer ni best!

Sunday, March 23, 2014

selesa begini


yg penting pakai tudung2 tu tak payah iron..haha..senang iduppp

Saturday, March 22, 2014

Friday, March 21, 2014

kerana air dicatu..

g kedai makan kat pJ...suma pun bagi makanan pakai polisterin..sedih!!

Thursday, March 20, 2014

lepak mamakss


berniaga nyer dapat tak seberapa...tapi belanja nyer lak lebih..haha
tu namanya berniaga suka2..yg penting dapat bergather2,..gituuuu

Wednesday, March 19, 2014

tuakah??

aku salu gak nguap ni...adehh..adakah tanda2 penuaan aku dah semakin ketara??huwaaaaaaa

Sunday, March 16, 2014

jerebu lagi..

jerebu makin teruk ....aku ni jns cpt gak kena batuk..so sila amik langkah berjaga2 sblm kena..

Saturday, March 15, 2014

instinct suami isteri

didalam itu ada double fillet o fish, 6pcs nugget & quarter pounder
tak dinafikan
bila kita dah berkahwin..makin lama pasti kita akan rasa semakin kenal diri masing2..
makin kita rasa serasi
mcm aritu...balik keje mcm biasala lambat...
menjadi seorg aku..memang bermasalah nak fikir apa nk makan..
mycinta tanya..aku tanya dia balik
last2 aku kata ikutla apa nk mkn pun..
time blk tu..atas moto..lalu kat depan mcD jln pahang...dalam hati "eh..sedap pulak kalo dapat makan mcD malam ni..hehe"
tup2 sampai kt area umah aku..mycinta belok masuk kat OTK gombak tu...terus benti depan mCd
aku tanya nk watpe..dia ckp "belila apa nk mkn..abg nk double fillet o fish"
dalam hati memang berbunga2 la..haha..camana leh dgr suara hati aku ni
bukan skali sbnrnya..dah byk kali..
kira kuat gak la telepati kami kan?hehe

Friday, March 14, 2014

teruskan berdoa


ALLAH...sudah 7 hari pencarian mereka
segala hebatnya ciptaan manusia telah diguna
tiada juga mereka berjaya

ALLAH...kau juga yg MAHA BERKUASA
tiada kami meraguinya

ALLAH...permudahkan usaha
lindungilah semua mangsa
kau juga yang MAHA MENDENGAR

ALLAH..kami terasa sangat kerdil kini..
biar kuasa besar menbantu kami..
tidak mampu menidakkan kekuasaan mu 

ALLAH..benar kami sangat leka dulu
tapi kini kami bersatu
menyerah diri..menghadapi dugaan mu..

ALLAH...bukakanlah hijabMu
supaya jiwa yang menunggu..tenang..
supaya hati yang meragui..girang
supaya rasa yang tidak keruan..pasrah dan redha

Thursday, March 13, 2014

mana yg serasi?

ala ct nurhaliza
try ber'shawl'
or berinner magic n syria
yg mana 1 korg rasa serasi n nmpk KENA ngan aku?
gaya yg tgh tu mengundang persepsi negatif kt bebdk ofis aku..ciss

Wednesday, March 12, 2014

1st event for this year

appetizer time lunch..yg lain tak sempat nak snap..hehe
kami yg standby je kat venue..ni adalah 2nd day..
tahun ni ada family day lagi..awal2 chairman aku dah booked aku utk jd dia nyer deputy..adehhhh...another responsibility!huhu

Tuesday, March 11, 2014

menjadi!

bgn pagi tlg bungkus nasi lemak..comey tak?terer tak kak ton??hehe
mgu lepas akak 1st aku tak dapat bniaga..yg akak aku 2nd lak turn wat nasi lemak utk jual
tapi masalah akak2 aku ni..pandai masak je..tp time bungkus2 suma pas kt aku
maklumla..aku dulu experienced tlg arwah mak aku jual nasi lemak..
takat bungkus2 ni kira dah PRO la..*berlagak pulak..hehe*
kalo akak aku 1st tu..dia x bungkus siap2..dia jual yg berlauk..so org nk pilih lauk apa baru bungkus
tapi yg akak aku 2nd ni byk keje nk buat so dia jual yg bgkus2 ni je..
seawal kul 6 dia dh bgn masak..kul 7 aku start pack2 dah..
ari tu je dapat la hampir 40 bgkus..tak abis nyer 5 bgkus..ok la kan..

Monday, March 10, 2014

stayback..

serius sangap weii...lama kot kena tggu..huhu
bukti time balik dr ofis
sempat gak atas moto..hepi dpt balik..hehe
sebelum tu mycinta tanya aku nk mkn apa..aku tanya dia blk..sudahnya blk umah..makan ni jela..mudah, cepat n sedap..!!
mycinta biasalah time busy siapkan annual report ni
tapi mujur la tak lewat sgt..cuma aku la sangap dok kt ofis..kekdg sampai tggal sorg2 je..huhu

Sunday, March 9, 2014

#prayforMH370

8 mac tu..mmg date yg bakal aku ingt seumur idup aku
bukan setakat birthday anak buah aku..tapi jua berita yang sgt mengejutkan n menyedihkan bagi aku
sesungguhnya tak tergambar apa sebenarnya perasaan aku
tapi aku doakan semoga ianya ditemui segera..biarpun ianya menggembirakan mahupun melukakan hati..
pray for their safety..:(

whatsapp yg aku terima..kita tak boleh menidakkan kebenaranya..
ada yang menjadikan ianya satu lawak jenaka....hmmm
usah dilukai hati waris2 mereka...biarla keje2 bodoh ni terhenti di sini
teruskan berdoa....ALLAH MAHA MENGETAHUI..

Friday, March 7, 2014

lapo..lapo..lapo

minggu ni bebudak ofis sibuk kata aku bela antu..haha
mana taknya asyk ngunyah je mulut
baru lunch kul 1..kul 2.30 dah bising mulut kata lapo..
bermcm2 spekulasi dah kuar ..ada yg kata aku 'berisi' la..ada yg kata aku nak period la..
berisi tu..hmm...how i wish..hehe..tapi malangnya....

dua2 ni pun aku yg bedal...beli kt pasar tani..yongtaufu ngan sate ayam..:P
** rupa2nya selang beberapa hari aku pun 'period'!! hampa..huhu**

Wednesday, March 5, 2014

ben & ken

ingat entry aku yang ini
yang grey tu aku dah bawak jalan sampai kat PJ dah
tapi riauu nyerr la hai...riau = bising
aku kerah mycinta antar dia balik..sebab aku rasa dia rindu adik beradik n mak dia
pastu selang 2 hari dia mai lagi..kali ni berdua ngan abg dia (pandai je aku kan..heh)
masuk2 je umah korg nengok la apa dorg buat
aku ckp kat mycinta..agaknya kat luar dorg x lena tido sebab tido atas simen kot..tu mai umah kita tumpang tido..elok tul diorg tido..lena sungguh..walo TV dentum dentam tapi tak jaga langsung

ikut suka korg la nk tido camana pun
si ben (saja bg nama..takkan nk panggil hoi2 lak kan..hehe)
Ken...sampai terlentok kepala
agaknya rasa lama sgt tido..si Ken pegi kat Ben dan jilat2 ...aku agak dia kejut ajak balik kot..takut mak cari..agaknya laaa..hehe..tapi betul pun..pas dua2 ekor bangun terus tuju kat pintu mintak kuar..
petikan artikel HARMONI...so u alllsss..sila la cari pet kalo nk panjang umur ye..*Wallahualam*