Tuesday, December 31, 2013

Utara Trip - day 3

pagi2 kami kuar bfas n cari jalan ke buffalo park..dalam banyak2 tempat kt langkawi ni..taman kerbau ni je tak sampai lagi..hehe
sila bajet siap2 kalo korang sampai ke sini
percubaan memberi makan
salasilah...dasatttt
menu yang dijual kt sini..nak try grill nyer menu tapi habis pulakkk
ada susu..dadih..
sedap...kurang lemakk




aksi kami sebelum check out depan resort
pose kat swimming pool pulakk
best kann...syok gilerr
dah jom balik..kang kena tinggal dek feri..oo, sebelum terlupa..pagi2 tu abah aku dah pegi beli tiket feri..so, kitorg tak yah nak bersesak2 la nk balik tu kan
aksi terakhir kami
pose dalam feri

trip kat langkawi berakhir di sini..
my view? hmmm..for the 1st time since 1998 aku ke sini..penah blaja kat sini...penah bermastautin 6bulan kat sini..1st time aku sesat dtg langkawi!!gilo kan?tp tu la kebenarannya
yg best sbb berkumpul n dok resort ofis yg meletoppp
yang tak best sbb kawasan chenang tu dah jadi macam kawasan sosial sangat..byk sgt pub n bar...tak syok ngk..sedih pun ada
harap2 pihak berwajib jaga la kebersihan dan ke'daulat'an bumi langkawi tu
jangan peristiwa kena sumpah terjadi lagi..
*peace*

eh..sabor2...pas ni ada lagi sambungan trip..hehe

Monday, December 30, 2013

Utara Trip - day 2

bekfas buat sndiri...jimattt....mihun tomyam , roti bakar n cucur bilis n telo half boiled..sedappp makan ramai2..puas atii
penuh meja
perut dh kenyang...apa lagi nak tunggu..kita jalan2 la pulak..1st activity kat langkawi u olsss...mangrove tour!!
jgn tanya naper adik aku pakai mask tu..dia memang yg pelik2 je 
kami...1 bot utk 15 orang dia caj RM340 utk 3 jam..mahal ke murah?

1st try pakai inner magic..hehe..tudung baru..baju baru..:P
1st tour..nengok helang makan perut ayam
then masuk paya bakau ngk monyet/kera..silap x bawak apa2 foods..kalo tak leh gak baling kat depa
masuk gua buaya

kilim geoforest park
benti utk nengok kejadian alam yg unik ni..mcm orang sedang baring n pakai snowcap kan?
sapa ada ilang kasut?hehe
fish farm..anak omputih tu sibuk nak huluq makan kat ikan pari..kalo ikan jaws dah kena ngap dah ko..hehe ...masa ni aku berkaki ayam sebab selipar time ni la nk putuih..cehhhh
ada persamaan tak kami? nama je adik beradik tapi muka lain2..hehe
kami ditinggalkan di 1 pulau yang takde orang...pastu bot berjalan ntah ke mana..meround..cik abg aku n abg ipar tak turun..siap sms kata bot nk g isi minyak..padahal depa meround ntah ke mana..sabo jela
kami yang tertinggal
abah aku dah macam nyanyi lagu negaraku pulak..haha
pas ber-island-tour...kitorg meround cari buffalo park..haram sesat barat ntah ke mana..sudahnya beli kFC..makan tepi kolam n terjun!!...best..takde orang lain..kami je..berangan mcm kolam tu kami yang punyooo..
percubaan membuat renang berirama tak menjadi..hehe
pas mandi..rehat2 sat pastu nk g kuah lak..shopping coklat la apa lagi..
makan malam kat kuah town je..suma order nasi goreng...tapi total nak pengsan rasa..rm100 lbh..memang mahal la suma kt langkawi now..huhu

Sunday, December 29, 2013

Utara Trip - 1st day

bukti kitorg bertolak jam 2 pg!! ye..suma dah tak leh nk tido..super-excited!!
ni hentian ke2 kitorg benti..kt R&R gurun..aku lak nak mandi..dah berlengas dok drive dari sungai perak..ooh...1st stop kitorg kat R&R sungai perak..kul 4 pagi dok bekfas...fuhhh..
sayup mata memandang...
3rd time kuar duit..aku kan pemegang duit collection..1st aku dok bagi2kan duit minyak + tol utk 1 keta RM300...pastu duit utk parking ke langkawi..utk tips..sila lah parking kat PUTRA BRASMANA HOTEL...lagi selamat dari ulat2 kt jeti tu..kt hotel ni kalo sapa2 penginap diorg akan caj rm10 sehari..dan orang luar dia caj RM15...tapi ntah muka kitorg ni muka rzki..dia caj RM10 gak walopun bkn penginap ye..:)
kepenatan menunggu feri..orang meramai...serik aku dah nak naik feri lagi pasni..serius!!
yeahh...setelah menunggu dari jam 10 pagi smpai 12.30 tengahari..12.45 baru feri jalan..huhu
aku sewa 2 keta...1 mpv chery..brader aku ni bawak..yang aku nyer toyota avanza..abah aku drive..bagi cannn
check in resort...heaven!!! sampai2...register..bagi2 kunci..bagi2 bilik..pastu masuk bilik..mandi..punggah beg..n zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...sampai kul 8.30 malam baru terjaga..tu pun sbb akak aku kol ajak g makan..kalo tak??hanyuttt...huhu
kitorg ke BOSS Seafood..tak jauh dr resort..seafood pun dah tak byk tinggal...sendu je rasanya..order sup ekor
kerabu mangga..ni adalah sedap!!
siakap 3 rasa
telo dadar (wajib!!), kailan ikan masin, udang sambal petai..(udang 2, 3 ekor ok!!)
siakap stim....total makan 400+++...cissss..tau la org luar..tapi still malaysian kot..ko nk tekan mende..giloo...tp 1st nite ni mmg abg ipar aku dah hajat nak banje...walopun bajet agak lari ye..hahahaha..sian dia..