Saturday, November 30, 2013

tempahan


ada kawan aku tempah...tapi 1 dulang je
aku caj rm50 je ni..ok la kan
pakai artificial flowers..tema biru n putih..

Friday, November 29, 2013

Thursday, November 28, 2013

'halussss'


benda halus tu memang ada di mana2..tapi selagi dia tak kaco kita...kita pun jangan la kaco dia
ni pasal kes villa nabila aritu..hehe

Wednesday, November 27, 2013

aparaaaa

punya la mahal...rm10 sekilo tapi dalam ada 2 ulas je..tak berbaloi sungguh!!
masa g antar acu aritu..abah aku ngk kiri kanan org jual durian..
ngan aku dia berani la nk suh singgah benti beli apa2..kalo ngan adik aku dia payah sket nak suh..sbb adik aku tu pemalas..hehe
macam aritu...dia tau aku x makan durian...dia suh cina tu bungkus berlapis2 ngan paper..mujur tak berbau sangat..kalo tak mau sangap aku sampai KL nnt..huhu
abah aku beli 3 biji...sebiji makan kt situ..lagi 2 biji bawak blk KL..
1 biji dia suh mycinta bwk blk makan...sampai umah mycinta aku tak menyabor nak makan..bukak2 dapat 2 ulas je..haha..kesian..cukup utk dia sorang jela..elok ler..aku pun x makan..:P

Tuesday, November 26, 2013

rezeki tengah sesak


gaji Oct awal sangat kan aritu..nak menapak ke gaji bln Nov sangat la menyeksakan..
masa g PJ aritu..memang tinggal ujung2 idung je duit poket ni..haha
abah aku macam tau2 je..dia hulur duit..aku tanya buat apa...dia ckp duit trip..haha
yes!yes!
untuk makluman, setiap bln kitorg ada collection among family sbb utk cover expenses g family trip nnt
tp sbb aritu g KK aku 'payung' banyakkkkkkkkkkkkkkkkk...jadi collection thn ni 3/4 kena byr kt aku utk cover yg last year nyer trip..haha..
alhamdulillah la kan..rzki dr Allah dtg dr macam2 cara..

Monday, November 25, 2013

macam KG sangat..

pokok rambutan tengah berbuah
apa ko buat dalam tu lulu oiii
petang2 main beskal
depan belakang fully-booked..hehe
macam kat kampung sangat kan?padahal kat tengah bandar tu..kat PJ nun..hehe..

Sunday, November 24, 2013

org jauh mai..

ikan caru bakar + sambal kicap, tempe goreng, sayur kailan grg n ayam masak merah

ari minggu tu adik ipar aku dtg umah..
la ni dia kan dh ada bisnes kedai dobi..so kekdg turun KL sbb amik stok
mcm aritu dia datang KL sbb nak beli mesin lagi..amboii..masyuk dh tu
tapi untungnya aku la..sebab time antar tudung2 utk dobi...sumanya FOC je..haha
dia bagitau awal2 nk dtg..so smpat la aku masak2 utk dia
simple2 je sebab aku pun nak g PJ petang tu..

Saturday, November 23, 2013

tekak tak best..

mihun sup pedas...
tekak dah muak makan nasi...
teringin nak makan sup2 lak..
ari jumaat tu makan la mihun sup daging...sedapppp..*tmbhan lak makanan ujung2 bln katanya..hehehe*

Friday, November 22, 2013

beli utk tea break..tp sudahnya jadi dinner..hehe

amik ko tajuk panjang kan..haha...benda ni pttnya jadi minum petang..tapi sbb byk keje...aku bwk blk n makan utk dinner...sedihhh!!tp sedap gak la walopun dah kembang n sejuk..:P

Wednesday, November 20, 2013

ke lanai kita..

appetizer...wild mushroom soup..kureng
chicken chop...pun kureng
kitorg pegi sebab si yan dah ngidam nak makan sangat ciken chop tu..
tapi ntah kenapa kali ni pegi suma rasa makanan tu kureng..
tak tau la..ke tekak aku yang tak sedap..ntahhh

Monday, November 18, 2013

ujung minggu saya..

kerajinan nak masak...sambal sotong, terung grg bercili n ikan goreng
ni cik abe saya buatkan utk saya yg tak makan nasi...benjo..hehe..ni namanya suh makan smpai malam..hehe
minum petang dia wat roti tampal telo+sardin...
biler tak ke PJ..dok berdua ngan cik abang je kat umah..mulut asyk nk ngunyah jela...

Saturday, November 16, 2013

in-house cos

suasana ketika berkursus..
gaya anak tudung baru..tp nmpk pelik lak..takleh repeat..hahahah...
tea break yg disediakan..mi grg sedap n kuih 2 jns..tp gambo kuih tak amik..hehe

our lunch..set buffet..tp aku dok repeat makan roti ni smpai 2x..dah jadi kewajipan kalo g sini..hehe
perut sendat makan mcm2 time cos tu..jadi malam tu kitorg laki bini makan sate jela..huhu
tea break hari ke2..tapi ada kue tiaw gak..tapi  x sdp sangat..oleh itu takde gambo..haha
kemalasan nak iron baju..jadi capai baju takyah iron suda..heheheh
department aku anjurkan 2 hari kursus inhouse..tajuknya diplomatic protocol n etiquette..
aku berminat nak join tapi takleh..huhu..maklumla..kita ni sapa kan..hahah
tapi...sbb aku kan admin..tak bg join as participant..aku tetap kena pegi sebagai person-in-charged..ada aku kisah...bagi aku nak belajar takde sapa leh menghalang kita..pegi la dgn apa cara sekalipun..
jadi aku pegi as an observer..the whole time la aku dok belakang tu..mcm2 info gak aku dpt..
bos aku pun tak kisah..dok blkg tu..so ada apa2 request dr ofis..aku la tlg sampaikan..hehe..syok mehhh..
2 dalam 1 konsepnya..:)

Thursday, November 14, 2013

persiapan hantaran...**e-day Iwan&Wani**..part 1

bekas bunga rampai..try n error..hehe
sejadah n telekung..pun try n error
bakul buah..nmpk dull...so reject..wat lain
agak puas ati ...pas bbrp2 cubaan
bakul buah baru nmpk naik seri sket..
pandangan dari depan
dah tambah bunga baru nmpk menarik
dah siap..final touch tinggal bunga rampai je msuk dlm bakul kecik2 tu
ni tak banyak keje..just hias bekas tgh tu n tmbh bunga...kain dah cantik..kang wat gubahan rosak lak lace nyer
ni pun biler dah final..hehe
6 dulang dari 7
will update biler dh siap suma..

Tuesday, November 12, 2013

keje gak walopun sabtu..

makan nasi lemak sambil ngadap FB (jgn tiru aksi ni ketika hari bekerja..hehe)
mgu lepas sabtu aku datang keje..tapi bukan buat keje sbnarnya..
more to just stand by utk orang datang buat pest control..
sat je..tapi sambil2 tu leh la nengok drama ke kan..hehe

Monday, November 11, 2013

bapak kucing ke..hehe

nengok..di mana dia duduk..kat situ la kucing2 tu bermain/berlegar..

Sunday, November 10, 2013

persiapan hantaran

tapak alas utk hantaran...aku beli kt sri gombak..rm8 je seketoi..
minggu ni dah start busy buat..excited!

Saturday, November 9, 2013

info lg

utk sapa yang ada prob ini...termasuk aku..maybe leh cuba makan sebiji epal sehari..hehe...aku faced prob ni dari tingkatan 5 okk..maybe masa tu sgt stress blaja..now stress berpanjangan sampai dah keje..mmg takkan benti stress ni..tapi aku tak la stress sgt sbb ada uban..sbb mycinta sangat rajin nak cabutkan..haha..giler best sampai tertido kalo dia cabutkan sbb dia mmg clearkan suma part of my rambut..hehe
masa sedih je ke?tapi kenapa kalo aku happy pun aku makan byk gak?haha..tu konflik diri namanya..:P

Friday, November 8, 2013

awal muharram sy..

my new style inner..hehe
goodies
awal muharram yang mulia
dapat jemputan perkahwinan dari bos aku..
kenduri adik dia..
memandangkan takde apa2 program n cuti pun hanya sehari ...marilah kita pegi makan free..haha

serious kenyang!
ada kambing golek, mi/mihun sup/rebus, cendol, nasi bryani, chocolate foundant....etc..

gilo byk foods..
balik umah abah aku kt pJ..tido tak hengat (ujan lak tu)..kul 6.30 baru bangun..siap2 g kuar cari dinner lak..heh