Thursday, October 31, 2013

ke lanai kita..

chicken bryani
baked banana caramello with cheese
dua2 heavy kan?
ada aku kisah?ngeh
makan selagi mampu wehhh

nnt dh sakit mkn apapun dh tak lalu..masa tu baru nk nyesal..tapi

TAK GUNA laaa

Wednesday, October 30, 2013

kampung girl final..


aku takde la minat giler nk nengok citer ni
tapi sebab dah beli n baca novelnya

sebab utama aku ngk citer ni semata2 sbb AKIM je
haha
eh..lagi sorg...SHAHZ JASZLE
dapat captured gambo dorg berdua...suka!!

tapi pasni sahih payah ngk dua org kesukaan aku ni berlakon..
huwaaaa

*tgh addicted layan Jodoh Itu Milik Kita...farid kamil ensem sgt dlm citer tu!!gerammm..haha*

Tuesday, October 29, 2013

konflik makanan

apa yg korang nmpk?
time ptg2 kt kafe ofis aku ni salu ada buat jualan makanan
tak kira la goreng2 ke or mi/mihun apa2 yg berkuah

aku kekdg ada gak turun kalo rasa lapo (walhal lunch pun amik..haha)
ngk ada jual mi bandung
mcm dah lama je tak makan..so tapau la bwk blk

malam tu perhangat la..
tapi biler nengok confused lak rasa..
ni megi ke mi bandung?mcm takde beza je rasa..huhu

berniaga nk untung je ni...

Monday, October 28, 2013

ada rasa terkena tak?

ini memang sangat2 AKU la..haha..tapi tang kreatif tu..takkan nk ngaku..kang korg cop aku perasan lak!hahaha
betul ke?tapi knp sy tak kurus2 pun!!haha

Sunday, October 27, 2013

masak lomakk


weekend aritu takde plan nak g mana2 pun
tapi akak aku yg 1st ada kt PJ..dia biasalah..kalo takde buat apa2 kat umah diorg suka la lepak PJ temankan abah aku

ikutkan aku nk dok umah je
tapi akak aku sms tanya 'tak datang PJ ke?aku ada masak daging lemak cili api'

kecur liur..
tanya mycinta..dia ok je..dia suka kot g PJ..ada 'anak2 angkat' dia kan..hehe

oleh itu jom....sampai2 capai pinggan...capai roti..makan cicah ngan gulai tu..nyumsssss
heaven giler!

Saturday, October 26, 2013

lauk malas


daging masa raya korban ada lagi
so wat goreng kunyit..
goreng telo dadar...wat ikan masak kicap

jadilah...lauk malas..heh
mujur la dpt suami tak cerewet makan sgt kan..huhu

Friday, October 25, 2013

mamakss again


roti telo bawang + ayam goreng ..air teh o..

oo ada roti bakar juga
hehe
pagi kemestian aku kena bfas heavy...sbb aku suka skipped lunch kalo weekend..

dinner baru makan blk..
tapi berat sama je pun..haha

Thursday, October 24, 2013

packed lunch ..

sushi n set nasi goreng ayam..
sejak kami ada ahli baru kt pulau ni..iaitu Tina..dia rajin nk ajak kitorg g makan/lunch kat luar..
sbb dia drive g ofis..mcm kitorg ni ada yg naik motor..public transport..
so kalo org dh ajak tu..folo jela kan
masa ni dia ajak g solaris..ada cold storage kt situ..
nk jimat masa kitorg beli packed lunch je
sedap..rambang mata..and yg penting price pun reasonable..hehe
pasni leh repeat lg..yeahh

Wednesday, October 23, 2013

rindu kat dia..


seriously..my addicted to drama series dah datang balik..
sbb koleksi novel dh abs baca..dah abs repeat yg lama2 pun..
so bukak almari ..nmpk la boxset betty ni..layann laa
now everyday pun tido nk dkt kul 2pg psl ni ....ciss

Tuesday, October 22, 2013

perli sy ke pakcik..


1 hari di chinese muslim stall

aku : pakcik..saya nak tapau nasi goreng..tapi benda panjang2 tu apa ek?
pakcik : tu pucuk goreng..
aku : sy nk banyak sket blh?
pakcik : blh....nanti ye
aku : *kelu tak terkata*..banyak giler ni..perli ke pakcik??hehe ~ckp dalam hati je..~

Monday, October 21, 2013

sy tak cerewet

kuetiaw yg takleh dimkn langsung
ada a few times aku makan kat kafeteria kt ofis aku ni..tapi makanan nyer takleh diterima tekak..
tapi aku diam
sampai la 1 ketika aku termakan omellete kulit telor aritu..aku rasa ada update dlm blog ni..
mls lak nk attach link..hehe
so....rentetan dari kisah tu..ada la skali aku terserempak ngan sorg abg yg in-caj pasal foods kt sini
dia tu hebat ok..dia jaga mkn minum Mem Besar..hehe
aku takde la nk komplen sangat..tp more to ingtkan dorg suh maintain/improve kualiti makanan..tu je
ni dah la mahal tapi tak sedap..so agak kecewa kat situ
pas aku emel dia gambo omellette telo tu..dia dah ganti dah...ada skali bfas aku FOC..tak yah bayar
pastu..ada 1 hari tu..tekak ni ngk kuetiaw tu sdp giler
skali amik...suap 1 sudu...hmmm...hmm...aku snap gambo..aku MMS kat dia ngan caption berbunyi
'bang..arini kuetiaw tumpah garam..takleh makan langsung'

terus dia kol aku ckp dia nk turun sekarang..dia suh aku tunggu situ..
dia turun ...dia sambar pinggan aku n rasa sndiri makanan tu..aku dah kecut perut
pastu dia rasa 2 sudu dia bawak pinggan tu kpd staf kafe tu..'benda ni takleh makan langsung..camana la korang masak?' katanya..
aku dah terus ke kaunter nk byr..tp dia dtg jmpa budak kaunter tu ckp 'ko nak buat apa?takyah bayar...abg ganti foods lain..ko nk apa?omelette ok?'

aku...'errr...err..dah kenyang la bang..nanti lain kali ye'
dia 'ok..ko ingt muka budak ni..kalo dia dtg esok dia order takyah amik duit dia..' sambil ckp kt cashier..

serius kecut aku..takut sbb nanti budak kafe aim aku si tukang report..haha
tapi aku dh ckp dorg..'baik akak yg report dari org atas..kalo dorg report..korg takde dh kat sini..'

betul tak?betul kan..at least aku ngadu utk improvekan diorg..
alamak..still rasa bersalah smpai sekrg..
tp aku ttp nk pertahankan tekak n perut aku..haha

Sunday, October 20, 2013

kata-kata Socrates

Socrates kata
aku upload benda ni kt FB...otw g segamat..
haha..kepada kekwn yg dh berkawin tapi tak gembira...cer korg try tulis sajak ke..bermadah ke..
mana tau korg leh mencungkil bakat terendam korg..opsss


Saturday, October 19, 2013

aidiladha ala kami..

mlm raya akak aku yg 1st dtg bawak nasi impit n rendang ayam..me cannot tahan...terus la makan..hehe
pagi raya ...aku wat my signature dish...rendang campur..(limpa+daging+paru)..nyumss
nasi impit beras dagang
rendang masak je..terus capai pinggan n makan..akak aku no 2 lak ditugaskan wat kuah kacang..nyumss
my 2nd signature dish...ayam masak merah pengantin style..hehe
pas makan...apa lagi..posing time...sorg je takde..maklumla..dah ada gf...hehe
the girlss...
the jantan2 ...ada 2 org je..sorg lagi ketinggalan ketapi..hehe..abah aku pakai benda kt leher tu sbb nk amik feel org g haji katanya..poyo kan..tp didoakan semoga tercapai la..hehe
ramai2 plus menantu, anak n cucu
family akak aku yg 1st
ni cik abg nyer kena tlg org korban..jadi aku la menumpang di situ..hehe..masa ni btul2 marah kat si abg..taknak dok diam..kena pulas telinga..hehe
us...si abg masih sibuk ngan beskal nyer..
spontan..
the girls
the boys...mcm kulit album tak?hehe
me n mycinta..repeat baju raya thn 2011..haha..nasib muatt!!
diorg nk feel like kat kampung..layan jela..suma nak berlumba beskal lak
ni sibuk ckp gambo dia takde..fine!!jom cpt!
walopun raya haji jatuh pada hari tengah2 minggu..esoknya nk keje..tp walopun sehari..memandangkan kitorg berkumpul..makan, tido..bergambo..sehari tu rasanya sangat bermakna !!
~heaven~

Friday, October 18, 2013

sehari sebelum..

mende?
sehari sebelum raya laa

again..ber'selfie'...hahah..serius dh jadi addicted!!perasan !!
minggu pavlova...pegi jemputan pun dapat benda ni gak
dapat jemputan dari my BFF, pn. nurul si lecturer tu..
bday anak buah dia
memandangkan aku n dia dah berhutang perjumpaan..jadi dia jemput la datang ke majlis ni..
dilayan penuh mesra oleh family dia yg dh memang kenal aku
walhal blh kira jumpa brp kali
tp bak kata maknya 'jarang jumpa tapi nama korang salu naik..'
amboi2...ngumpat ke jadi bahan?hehe
pegi makan..aku usung skali abah aku..(sebab dijemput skali ye..kalo aku nk bawak..tp takde jemputan..aku tanya dulu kwn aku tu..sian kat abah aku..hehe)
aku x bgtau pun kwn aku ni anak somebody..so pas pegi situ..time blk tu abah aku dok la tanya
'eh..mcm kenal la ayah si nurul tu..'
aku jwb ' ye bah..dia tu kan salu masuk tv..kuar paper...'
malam tu lak abah aku ngk berita...dandan 'ita..ni kan ayah kwn ko tu'
aku jwb 'ye..tu la orang ckp tadi'
dia 'tapi bagus ye..tak sombong...'
aku jwb 'buat apa nk sombong..darah sama kaler...mati sok pun masuk kubur gak..hehe'

bulan 11 nanti pun ada kwn aku nk kawin..pun anak 'somebody'..gua relaks je..buat apa nk feeling hebat berkwn ngan org cmtu..depa pun manusia biasa gak..layan mcm biasa dh la..bkn dorg yg 'VIP' pun..haha

Thursday, October 17, 2013

KL - SEGAMAT - MELAKA - KL

ber'selfie' sblm bertolak
kat melaka
dah sampai PJ..lunch kt alor gajah...tapau kuih udang yg femes kt situ n bawak balik makan kt PJ..
12 oktober kena g amik acu balik
budak tu dah abis sem
pastu kena la ngangkut suma barang2 balik
dr KL bertolak kul 9 lbh...bkfas kt R&R nilai..pastu terus shoot ke segamat..kul 11 cmtu sampai la
sumbat2 barang...terus bertolak balik..eh tak...sggah tangkak sat..nk beli seluar..hehe..ada 1 seluar aku beli aritu macam best je pakai..so repeat lg..kebetulan akak aku pun sibuk je nak 1..
dah beli ..terus la ke melaka ikut hway AMJ..ingt nak singgah beli keria ...ngan coconut shake..skali terlajak masuk..so shoot terus la ke alor gajah lunch kt situ..ngidam sate melaka..nyumss
tapau kuih udang gak...sekrg dorg dh siap pek2..so nak RM3..rm5..RM10..suma ada..aku amik RM10 terus..ketamakann..hehe
dalam kul 3 lbh shoot balik KL...kul 4 lbh dh smpai KL..ujan..sampai je minum petang n Zzzzzzzzzzzzzzz

Wednesday, October 16, 2013

biler malas nk masak

dah separuh baru ingat nak snap gambo..haha

indomie goreng 2 bungkus letak telo n bawang besar banyak2..
hari malas sedunia..hehe

Tuesday, October 15, 2013

preparation

nowadays kitorang tengah sibuk nak watkan hantaran
untuk sapa?biler?
hahah..tu nanti dulu..bagi surprise sket..
tunggu jela apa2 updates dari aku k

till then...sila layan dulu gambo2 ni...


Monday, October 14, 2013

ofismate banje..aummm


walopun kekadang keje kat sini agak stress..eh..bukan agak tapi memang stress
mujur la rakan2 sepulau aku tu kepala ting-tong sama ngan aku
pangai pun sket lebih kurang
masa bday aku..dorg pakat2 bawak g wong solo..again..dorg tanya dulu la aku nak makan kat mana..
ahha...sahih la empal sapi kan?kegemaran tuuu
sedapnya semacam kalo orang banje kan??:P

Sunday, October 13, 2013

pavlova lak..kali ni mini pulak!!


pagi2 datang ofis nengok ada benda ni atas meja
OMG...serious rasa terharu!!
rupanya 1 of manager kat sini bagi...dia memang baik..time raya bagi duit raya..time bday bagi ni pulak..adehhh
semoga Allah je balas kebaikan dia
katanya ni anak dia buat sendiri..so takde sapa aku benarkan amik n rasa..hahahaa..jahat?lantakkk
aku bawak balik bagi mycinta n abah aku rasa...ada 3 ketoi simpan utk acu lak..hehe

Saturday, October 12, 2013

adiah lagi

perangai aku ....pakai barang yang ada selagi tak rosak..hehe..tapi biler mycinta tanya apsal tak pakai..terpaksa la den pakai gak walopun sayang tu melebihi segalanya..poyo!

abah aku siap msj tanya biler nak datang PJ..adiah dah ready katanya
haha..sangat housewife ek..abah aku memang suka beli barang hiasan umah..ni nak suh aku jebakkan diri ke apa..:P
ada gak akak2 aku bagi adiah gak...padahal tak harap pun..
akak no 1 bagi jam loceng..apa hal?nak perli ke apa?suh bangun cepat la tu..haha
akak no 2 bagi blaus...tu takpe..tapi saiz agak kecik dari badan aku..tu pun macam perli suh aku kuruskan diri je..apa ke heyyy...ciss tul

apapun..aku BAHAGIA..!!