Wednesday, July 31, 2013

kad raya pertama




beriya ni balik keje mycinta g clearkan peti surat..
nampak lak kad raya..
semangat masuk umah cakap kat aku 'kita ada dapat kad raya'
nengok luar je memula..pastu bukak kat dalam nyer..'huh...abah ni..tu pun nak pos'
sahih la aku tiap2 mggu g umah dia..bagi by hand pun takpe..
adeh..sungguh old school kan..haha

Tuesday, July 30, 2013

ke pj lagi

sekarang sepanjang bulan posa ni balik je keje..tak tukar baju pun..kemas kain baju masuk beg terus start keta g ke PJ..
sebab nyer nak berbuka ngan abah aku..sian la dia buka posa n sahur sorang2..tu yang kitorang salu ke sana temankan dia
bukti masih berbaju keje
last gambo mimi..kitorg bawak dia g sana sbb dia tgh bunting..so, xnk la anak dia berterabur..tup2 elok sampai sana..malam tu nengok dia dah larik..huhu
kitorang pas buka g bawak abah aku g beli barang..balik singgah mamak la..ni restoran daun pisang kat jalan gasing..try tosei masala dia..sedap!!
aneka kuah

Monday, July 29, 2013

amboi baiknya

kaka n koko
1 hari tu abah aku MMS gambo
nengok2 gambo 2 ekor ni
amboi...sket nyer baik kome ye
padahal memula aku antar KOKO ke situ..asyk gaduh je si KAKA..jeles la tu..
ni dah elok okla..cumanyer sebab koko tu kecik lg..asyk jadi mangsa buli kaka je..teruk tul kaka ni

Sunday, July 28, 2013

lain yang nak..lain yang dapat

nasi ayam hainam
suami : arini buka nak makan apa?
aku : hmmmm (fikir2....pas 5min)..nasi lemak la kot...singgah bazar danau kota ek..
suami : okla

dari ujung bazar sampai ke pangkal..nasi lemak suma abis/takde
huhu..kenapakah...
sudahnya beli nasi ayam jela..pun boleh...huhu

Saturday, July 27, 2013

sambal bilis

sambal bilis kering with tempe n kacang
start dari bulan posa last year aku jual ni
alhamdulillah..laku gak
hasil tangan akak aku...tolong jual je aku ni..hehe

Thursday, July 25, 2013

buka posa - 1st family buka posa

penuh 1 meja!!
aku order nasi ambeng dr akak aku..dia beli kat PARAM klang..tapi tak berapa best..
kudapan
ada lagi..haha
air tangan aku aritu..ikan 3 rasa la..hehe
ni baru ada 3 beradik je dah meriah camni..kalo suma ada..camno tu?

Wednesday, July 24, 2013

karipap frozen

inti daging
ready to pack
sebenarnya tiap2 tahun time bulan posa aku akan bniaga..
tapi salunya kuih/biskut raya je
memandangkan tahun ni aku beli kuih karipap (my favvy) semuanya tak menepati citarasa tekak aku...
aku pun decide wat sndiri..tapi biler bercerita kat bebdk ofis..suma pun nak menumpang kasih..
so, aku pun buat n jual kt dorg jela
x larat la wat bebyk..setakat utk 40-50 ketoi sekali jual tu okla
bukan nak untung sangat pun..saja nk suka2..korg ngk inti aku wat dalam kuali tu..meriah dagingnya..
oh lupa..time ni aku wat karipap daging
seketoi aku kira 50sen je..ok kan..free tipuware lagi..hehe

Tuesday, July 23, 2013

menu posa

sebab dah dok berdua..nak masak pun takde selera..oleh itu jom beli je..hehe..ada tomyam campur, telo bungkus n ayam goreng kunyit..kuih buah melaka n cara manis je
ada lauk semalam nyer repeat..tapi sebab ada bazar puspanita kat bawah ofis aku ni..beli tambahan lauk..ada roasted chicken, daging masak merah n roti john..
nasi putih ada belen lagi..so, goreng saje la..ada sggah pasar malam beli yongtaufu, ayam percik ngan  roti john semalam
dah tinggal berdua ni..makan pun tak lalu sangat..kekadang makan benda yang sama berhari2..selagi tak basi..hehe

Monday, July 22, 2013

happy bday my lovely life partner


You are the best thing in my life. 
I am so blessed to have such an amazing husband like you by my side. 
I love you so much. 
Happy birthday.

Saturday, July 20, 2013

baru bertunang

meriah orang bertunang sekarang
masa zaman aku time kawin je orang bagi macam2..now time bertunang pun dah bagi souvenir camni..
hehe..untungla..

choc chip cookies..sedap giler!!

Friday, July 19, 2013

orang lain keje..kita bersukaria..hehe

us..me, nurul...pttnya dia bwk husband dia..aku mcm biasa la ngan mycinta..hehe
eksen dulu
main kat sini
pn. nurul ainun
mycinta tunjuk skil
dia pun nak pose ngan bola gak..kasi la..hehe
main tak seberapa..posing je lebih..puiii
1st game..
2nd game..hahah..kitorang main suka2 je..
ni teaser je...sebenarnya banyak lagi order kt A&W ni...dok situ dari kul 3.30 sampai kul  6.30 baru gerak balik..haha..bengong masing2..borak tak hengat
**nurul adalah ex ofismate aku..tapi sejak dia benti n jadi pensyarah uitm ni..kitorang x lost contact..salu gak jumpa n kekadang menganyam ketupat kat whatsapp..haha

Thursday, July 18, 2013

KOKO a.k.a COCO lak namanya

rentetan kisah kedondong tu..
ari aku balik dari kampung tu..time nak hala ke umah nengok ada 2 ekor kucing tengah tunggu
sekor tu kucing biasa yang datang cari makan tu.si MIMI...
ni ada anak kucing lak sekor..
siap aku sound si MIMI..."ko bawak anak sapa lak datang ni MI?" (mcm la faham si mimi tu kan?haha)
si mimi wat muka toya..
pstu ngiau2 lak anak kucing tu
yang anak kucing tu lak punyalah jinak...aku bukak je pintu terus menderu masuk..mcm umah sendiri lak kekdahnya..pastu dok gesel2 kat kaki..
mycinta tu suka la...terus dia bawak naik atas meja bg makan..lemaaakkk sangat..
si mimi dh merajuk takmo masuk umah..mungkin bagi dia kasih dah beralih arah ..haha
aku terus roger abah aku..tanya nak tak?aritu kaka pun org buang gak kan..aku import ke PJ..ni betina..cantik la..leh jadi bini KAKA..ahhaa
abah aku kata ON...apa lagi..esoknya aku cuti lak tu...terus zaasss la ke sana..
yg mycinta pagi2 tu dia g mandikan kucing ni...kesian..terkejut sebab sejuk agaknya..tercirit2 dia dibuatnya..haha..tak senonoh okkk
so dok umah abah aku biar dalam kandang dulu..sebab tak berajar lagi nak berak atas tanah....
ni kecik lagi..tunggu dah besar sok aku update progress beliau ek..hehe

Wednesday, July 17, 2013

untuk mencuci perut

kedondong + colek
aritu aku balik kampung
nengok belakang umah buah kedondong bergayut2an..takde sapa nak makan
mak mertua aku cakap amik la bawak balik
gerammmnyaaa...banyak lak tu
terus aku n mycinta petik la buah2 tu..masuk 1 plastik bawak balik KL
sampai umah boh dalam peti..nama nak mengupas tu aku kurang rajin sket..
mycinta rajin..dia siap kupas kulit..belah 4...bawak colek..bentang paper atas katil (ye..makan dalam bilik ye kekwn..hahha)..terus dok makan colek ni...amboiii..time tu makan sedap la
esoknyer..tak sampai kul 7 dah start kruk krek perut wat hal..haha
aku buah2 masam lain x layan sangat..tapi kedondong tak masam sangat..oleh itu leh la makan..sekali sekala je pun..ahaksss

Tuesday, July 16, 2013

yg baik hati


ada orang baik hati belanja unit aku sempena bulan posa..belanja nyer kat ayam kampung velodrom..nyumss
orangnya dulu pun unit aku gak tapi sejak dah bersara ni kitorang panggil dia YB..haha
alhamdulillah..kenyang..tambah kenyang biler makan free..hahaha

Monday, July 15, 2013

cuti lah pulakkk pastu g makan2

ni entry sebelum posa..kang ada lak yg ingat aku tak posa ni kang..haha
kan pas buat report tu...ari selasa pastu aku cuti...saja nak rehat2..
pas amik report terus la zaasss ke umah abah aku kat PJ nun..
sampai pun around kul 1 lbih..sedang elok la bawak dia g lunch terus..

kami makan kt sini..kat AMCORP Mall
aku makan mihun tomyam...sedap...tapi still takleh lawan EAST MEET WEST nyer lagi..huhu
mycinta kenyang lagi...oleh itu dia makan ni je..sedap gak
ni abah aku makan..ntah apa namanya..beef soup noodle kot..hehe
abah aku..sekarang ni banyak masa aku spend ngan dia je


Sunday, July 14, 2013

bz sangattt (entry sebelum posa)

punyalah bz sampai kuih beli time pagi tu pun tak makan lagi..huhu
wow...bercahaya..hahhaha

Saturday, July 13, 2013

genap 9 tahun


arwah mak with iwan..hmm..dgn aku gak..hehe..syhhhh
13 July 2004 - 13 July 2013...
semoga roh arwah Mak ditempatkan dikalangan org2 yg beriman..amin

Friday, July 12, 2013

tolong kawan



aku tolong kawan aku jual ni
kalo ada yang nak order..sila PM beliau k..FB Shida
1 bekas = rm8 je