Tuesday, April 30, 2013

resepsi - H&H

akhirnya..majlis resepsi untuk adik ipar aku ni dah selamat berlangsung pada 20 april yang lepas
belah lelaki nyer pulak dibuat pada 27 april
pas 7 bulan bergelar suami isteri yang sah..akhirnya selamat juga disandingkan..
majlis belah pompuan berlangsung di Dewan UTM, jalan Semarak..

kami adik beradik, anak2 buah..mak abah tak larat nk naik..tangga tu tggi sangat..masing2 sakit kaki
adik2 pompuan dengan pengantin
akak aku, mak mtuaku & pengantin
me n mycinta + pengantin..
kak long n abg long
dikyang
akak aku yg 1st pun datang
akak aku no 2 datang bersama abah aku
besan


sepatutnya aku join makan beradap..tapi sebab lambat sampai..walopun umah ke dewan adalah sekangkang kera je.tapi sebab jalan jem..terlepas la peluang tu..
ada 1 lagi wedding..cousin aku..kat putrajaya..hari yang sama..tapi tak dapat aku pegi sebab pegi yang dekat ni dulu..
tapi adik aku, iwan n akak2 aku pegi sana pas majlis..iwan lak ke sana memang dah dekat ngan umah dia..oleh itu dia ke sana je terus..

Sunday, April 28, 2013

mujur bukan kegemaran..


artikel ni aku petik dari majalah HARMONI
kalo korang penggemar minuman bubble tea ni..sila la kurang2kan..
kalo minum WITHOUT bubble tu takpe kot
sebab yang bubble tu katanya ada banyak letak pengawet
tak tau la kebenarannya kan..

Friday, April 26, 2013

iklan : HOMESTAY

"Modern Homestay for Leisure/B'day Party or Vacation
at OAKLEAF Park Kondo, Bukit Antarabangsa, KL
3 rooms + 2 bathroom
FULLY RENOVATED (kitchen cabinet, 2 a/cond, 3 ceiling fan, plaster ceiling, downlight, chandelier light, water heater and VERY NICE POOL VIEW
Facilities : Swimming pool, BBQ & Gym
RM200 per day/nite
OR holiday tour FULL Package (Homestay + Toyota Alphard with Driver)

Berminat? Pls contact Mr. JJ 012- 318 7573"

aku panjangkan msj kawan aku ni kat blog ni ye
sapa berminat sila hubungi encik tersebut.
mekasih..

Thursday, April 25, 2013

semuanya sayanggg




nak tau tak...
ni suma brooch yang ada dalam collection aku
tapi tak semua ni aku pakai..
sumanya tersimpan elok je dalam kotak barang hiasan yg aku ada
sebab? aku SAYANG sgt nk pakai sampai tak terpakai2 sudahnya
yang aku pakai hari2 tu jela ..tu pun sampai rosak baru aku cari lain pakai lak..
bukan brooch je..rasanya banyak benda aku sayang nak pakai dok terperap je dalam lemari tu..
apa nyer pe'el pun tak tau la ..:)

Wednesday, April 24, 2013

fesyen baru..

semuanya bermula dari akak PA kat sini
pakai tudung chiffon kerawang tu g keje hari2..macam2 kaler ok..
nengok dia pakai lawa lak..pastu tak sedar diri pun nak try juga..
tudung ni senang je pakai..sarung je..tapi aku kan memang pakai tudung sarung jenis lycra tu..oleh itu takyah bazir2 duit nak beli inner lain..pakai hok tu sudahh..

kaler ijau muda pucuk pisang

kaler peach..tapi bukan aku nyer..k.sarina nyer..tukang gaya je..haha

grey silver..tapi tak berapa masuk ngan tudung dalam tu kan?Takpe..nak nengok kaler je..tu pun k.sarina nyer
beliau pun nak try juga..tapi agak tak berapa masuk gak ngan inner tu..

penjual tudung tu dia jahit tudung ni sendiri..oleh tu hak cipta adalah terpelihara gitu..pastu dia menjual kat pasar tani shah alam & pasar2 malam terpilih je..
jadi sebab kepayahan itu..aku pun ingat nak arrange la suh akak tu mai jual kat sini..sebab ramai lak yang berminat..
harga?RM35..tapi akak tu bagi RM33..selesa dan memang senang nak pakai..

Tuesday, April 23, 2013

baju baru lerr

mycinta dah jeling2 ni..
mana taknya..aritu aku antar tempah 6 pasang kain ela untuk dibuat baju
nak kata baju raya tu tak la..baju raya lain lak tu..haha
ni baju pakai keje katanya
antar 6 pasang..siapnya takde la sekaligus..
so ni baru 2 pasang siap..

kain ni acik aku bagi..patutnya untuk wedding sepupu aku..untuk penyambut tetamu.tapi dah tak jadi..aku wat baju gak la..tapi untuk pakai keje..hehe
baju ni lak kainnya aku beli berpasang2..sebab nak pakai untuk kenduri resepsi adik ipar aku belah kitorang kat pahang nanti..suma pakai baju yang sama..kecuali mak mertua aku je yang GAH sket..hehe..mak pengantin la katakan..kena gelemer sket laa..:)

ada 2 pasang ni aku tak antar tempah lagi..ni aku ingat nak pakai raya..sutera vietnam ni aku borong kat bazar jalan TAR...aku dah jmpa kedai yang jual kain kesukaan aku ni..sedap kainnya..sejuk..corak pun cun kan..
nampak gayanya kena start mengemas almari la..nengok mana yang tak leh pakai tu terpaksa la aku tepikan..huhu

Monday, April 22, 2013

dah semak ke?


korang dah semak ke?
aku dah berapa kali semak pun berapa kali gak aku lupa..ingat la parlimen mana..
tapi kang lupa saluran mana la..lokasi sekolah la..macam2

aku dulu kan dok ampang hilir..so, masih di parlimen situ la..sebab alamat lama kat myKad masih kat kampung mengkudu (now rupa bentuk kampung pun tak nampak...ilang dimakan kemodenan)
macam adik aku si am tu..dah letak alamat baru..dia nyer tempat buang undi bebetul kat sekolah acu..depan umah aku jela..untunglah..
mycinta lak lagi jauh..kat pahang nun.
so kami tak decide lagi nak balik sana dulu ke or berpecah la kami di hari ngundi sok..huhu

masuk kali ni..baru 3x aku berpeluang nak ngundi..start tahun 2004...pastu 2008 dan tahun ni..
tapi 2004 tu la 1st n last aku pegi..sebab 2008 tu aku x g undi sebab aku pun termasuk dalam orang2 yang protes nak bagi undi pada orang yang aku tak suka..sudahnya tempat aku tu beralih angin ke tangan orang lain..hahaha *Sila jangan tiru aksi ini*

tahun 1999 tu aku x layak lagi ngundi..tapi aku penah keje jadi petugas SPR..hehe..ala..yang macam kerani dok check IC dan nama orang tu..kalo org tu dah datang ngundi, sila strike through nama mereka..tu jela keje aku..start keje dari kul 7 lebih kot..sampai kul 6 lebih tak silap..sebab kena tunggu depa kira kertas undi satu2..nak telus la katakan..so, bukak satu2 kertas tu depan ejen suma..
oleh itu aku tau gak la proses pengundian tu dikira camana..tapi peliknya tu pun ada gak yang kata undian tipu la..tak telus la..ntah apa2..betulla kan..nak puaskan hati orang memang payah..

ada gak kenangan aku masa malam pRU masa tu..
masa tu kan aku dok kat ampang hilir..dan projek nak buat highway MRR2 kat situ baru dibuat..lum siap tapi dalam prosesla..
so, malam tu kitorang ramai (kitorg = aku dan sepupu2 dan jiran2) dok tepi highway..pegang bendera..keta lalu je kitorang dok kibar2 bendera..
ada keta yang sokong bendera tu..hon2 dan sorak la..
yang tak sokong tu hon panjang skett..hahaha
tapi masa tu zaman bebudak kan..mana la pk orang tak suka ke apa..yang kitorg pk seronok je..ye tak

dulu calon PRU tempat aku memang best & baik..sapa kenal?Dr. Suleiman Mohamed => link


lama juga dia pegang & jaga tempat aku dulu..memang beliau pandai jaga hati penduduk..rajin turun padang..
tahun 2008 dulu dia tak bertanding..tapi digantikan orang lain yang ala2 sombong n tak mesra rakyat..oleh itu  tempat tu pun dah terlepas kat tangan orang lain..
tahun ni for sure aku akan pegi ngundi..sebab calonnya dah berjasa kat aku dan family..yup..aku taknak undi orang lain..sebab calon tu dah terbaik untuk aku (sapa yang bakal undi kat parlimen titiwangsa?mohon la korang pun undi Dato' JAG k..tu shortform nama beliau..sila cari nama penuh beliau sendiri ek..)

kekadang bukan sebab parti kita mengundi..tapi sebab keperibadian mereka yang menawan hati kita kan..
bukan payah pun..rajin2 la turun padang & dgr apa masalah penduduk..tu je
janganlah time nak kempen je baru tnjuk muka..masa tu bukan dapat pujian ke apa..caki maki lagi ada..(mohon2 takde la ye..hehe)

Saturday, April 20, 2013

sentap...tersentap..menyentap..disentap..


ada la 1 hari tu..aku tersentap dengan 'seseorang'
sampai aku UP status kt FB,...
niat aku baik..tapi tu la kan..baik bagi kita tak semestinya baik untuk orang lain
oleh itu sila la pk nak jaga hati sendiri dulu sebelum hati orang lain
sebab kekadang kita sibuk nak jaga hati orang..tapi orang lain tu tak pk langsung pun pasal hati kita

aku memang jenis cepat sentap gak..tapi nengok juga keadaan..
aku rasa tak perlu nak citer secara details la kot..
sapa yang tau tu..tau la..

tapi sebabkan kejadian ni..buatkan aku rasa..tak perlu la nak tunjuk pandai sangat n tolong kawan sangat
sebab..biler jadi tersilap @ kesilapan...memang susah kita nak putar balik masa tu..benda dah jadi..nak ubah pun payah..
oleh itu sebelum nak tolong orang..baiklah kita pk abis2 dulu..
takde pekdah pun nak tunjuk pandai sangat..sebab sometimes orang tak anggap pun benda tu hebat

ntahla..nak citer lebih2 pun orang bukan faham..tapi dari aku dok ngadu domba kat orang lain..dok buruk2kan orang..baiklah aku dok ngomel sorang2 kat blog ni
takyah nak sebut nama sesapa..
takyah nak burukkan orang tu ke..orang ni ke
yang penting aku bebel kt diri sendiri

pengajaran untuk aku...silalah pk diri sendiri dulu..takyah nak offer pertolongan kat orang lain sebab orang pun belum tentu nak berterima kasih dengan apa yang kita buat..biler salah..kita gak disalahkan..oleh itu, tak perlulah nak berbuat baik sangat..kita tau kita baik ...Allah tau kita baik..tu dah cukup..
nak buktikan kat semua orang?tak payahla


Friday, April 19, 2013

selepas 15thn


ingat tak entry aku pasal makan2 yang ada aku order jeli kelapa dari kawan sekolah lama aku tu?
ha..ni aku nk uraikan kisah panjang kami..
sebenarnya aku n dia last berjumpa pas amik result SPM..which is 15 tahun yang lepas..
bapak nyer lama kan??
bertemu kembali di FB..tu la yg bagusnya FB..kawan lama2 balik jumpa dalam ni
tapi ...yang tensennya..linda ni makin lama makin kecik..aku yg kecik dulu tak kecik2 balik ni ha..camno ni?haha
makin besar lagi ada..dah macam gergasi pun ada..haha
kalo korang ada nak order dadih ke..jeli kelapa ke..maruku ke..kol je linda ni..cakap je korg tu kawan ita bank neg**A..sure dia tau..

Wednesday, April 17, 2013

karaoke?biar betik..

yes..tak pernah2 kami semua berkumpul kat pusat karaoke..
tapi kali ni akak aku suh wat kelainan
aku gak la tukang cari tempat n bookkan tempat tu..
tugas bagitau suma orang..n block time masing2..pun aku..
akhirnya pada 6 april lepas..selamat la kami berkarok

aku takde mood nak nyanyi sangat...eksen je lebih tu..1 lagu je pasti aku nyanyi kalo g karok..lagu RATUKU- AWIE..hehe
tidbits
iwan tukang cari lagu
malam lepaskan tensen en. mokkeri..hehe
mereka taknak nyanyi tapi sanggup stay...tq
sampai tertido si adik
me n tukang belanja
surprise by staff SUPERSTAR KARAOKE..mantopp!!
gathering ni sempena sambutan bday abg bob...wife dia yang plan ni
dah nyanyi2..lapo la pulak kan bah..hehe
penyerahan hadiah buat acu sempena dpt keputusan SPM aritu
jangan dicari mana mycinta..dia tak berapa minat sesi karaoke camni..oleh itu beliau g meround2 je kat luar nun..abis masa baru dia datang..acu pun pas keje baru join..si am pun ada tapi melayan bola dulu..
oleh itu korum cukup masa di kedai makan saja pas karok tu..hehe..gambo takde..sorriii

Monday, April 15, 2013

kisah dia..

aku adalah tak suka dengan perpisahan
sama ada idup maupun mati
tapi tu la lumrah hidup yang perlu kita hadapi setiap hari..
kali ni si jannah pulak yang meninggalkan kami
berat mata memandang..berat lagi bahu si dia yang memikul..kami faham
dia pun berat hati nak tinggalkan kami yang huru hara ni..tapi untuk masa depan beliau yang mungkin cerah di luar sana..she must face it..
bak kata orang..biler takde depan mata baru kita nak appreciate kan?
nope..kitorang tak macam tu..sebab jannah ni dok kt pulau kitorg yang sangat2 bising kalo tiba waktu petang n nak balik..for sure terasa sebab dah takde PENGAWAS nak sound dah..haha
walopun rasa tak best sebab pasni takde dah orang nak sound2 kami suh DIAM..tapi kita kena laluinya gak la kan..for JANNAH...all the best beb! we know u are good enough..just be urself..:)

penyerahan small gift dari kami di admin..tu pehal ada toyol nyelit kat tengah tu..heheh
nengok..dia wat tanduk lak!!
wei..belum ready!!
ok..pose!
free pose!
beliau dengan gift itu
suka sungguh ke tu?haha..tu je kami mampu jannah..huhu
tengah membelek
tangan wati nak enterframe..takleh nak aman ngan diorang ni..
sebelum balik..jannah salam k.ogie
bukan bos aku tak rela..tapi tangan beliau penuh ngan beg2..haha
time to go!
dengan managers dan her BFF, aimi
nak jugeeekkk.. si wati tu..

sekarang ni pulau tu dah senyap sunyi je..plus aku pun dok banyak abiskan masa kt bilik fail..dah macam padang jarak padang tekukur gak la pulau tu..haha
tapi...nasib baik jannah ada blog..oleh itu, tahap kerinduan kami salu terubat dengan update dari dia..
ni blog beliau => jannah

ALL THE BEST, JANNAH!