Thursday, March 28, 2013

mykad baru..woohoo


mykad lama

maykad baru

lauk pauk hari tu...sup ayam + kentang, sambal kicap, ikan goreng n tempe goreng, sambal sotong n ulam timun
 aku adalah bercuti pada hari selasa lepas..
sebabnya adalah aku ada appointment kat perodua..sumanya sebab kena tukar stereng..
kan ada masuk TV n paper aritu..sesapa yang ada beli myvi keluaran mac 2011 hingga 2012 kot kena pegi perodua buat appointment untuk tukar stereng sebab ada masalah teknikal sket..

memula aku tak perasan gak apa masalahnya..sebab aku kan 1st time pakai keta..masalah dalaman memang aku tak berapa tau sangat pun
tapi aku perasan kalo aku bawak slow...dalam 30-40..mesti macam rasa berat sket la keta tu..kena tekan minyak lebih baru rasa ok sket..
jadi, alasan aku kuat la nak bawak laju2 kan..haha

masa g servis yang under warranty tu..aku ingat alignment larik..aku dah pesan kat mekanik suh check..tapi pas servis pun sama je..
rupanya biler kuar kt TV..baru aku tau apa masalah sebenarnya..
so, tak lama lepas pengumuman kat tv/paper tu..aku pun dapat la surat rasmi dari perodua..suh pegi ke mana2 pusat servis untuk buat appointment..
masa aku pegi tu servis yang ke3...23 feb ..aku ingat bolehla buat terus..tapi dah full since raya cina aritu
tanya2 date apa lagi yang available...tu jela katanya..26 mac..pagi lak tu..

mujur time dah gaji..ada alasan la aku nak g shopping barang dapur la pastu kan.
so pagi tu g bfas dulu kat AL-MALEK ngan abah n acu skali
pastu aku drop abah n acu kat hong leong bank sebab acu kena bukak acc gaji..dia kena bawak abah sebab dia kan bawah 18tahun lagi..
pastu aku g antar keta..kul 9.30 pagi appointmentnyer..kena tinggal sebab dia cakap dalam 3 jam baru siap
aku g antar keta tu sorang2...tapi mycinta folo belakang naik moto..(dia cakap aku bawak laju..haha)
dah antar tu..aku balik ngan mycinta...pegi pulak ke JPN wangsa maju amik MyKad aku dah siap katanya..(check dalam sistem)
dalam 15min kat situ..dah amik kitorang g mymydin pulak beli barang2 nak masak..

pong pang pong pang..dah siap masak n idang2...layan tv ngan abah aku..
pastu kul 12.20 camtu orang perodua kol suh amik keta sebab dah siap..
kali ni tak pegi naik moto..pegi naik taxi..hehe..berdua ngan mycinta..bawak balik keta..

lepak2 sat pas zohor tu kuar antar acu g keje (dia masuk keje kul 2 aritu)..kitorang pun antar abah kt PJ..sebelum tu temankan dia beli barang..time balik dia drive...sampai tersesat2 masuk bandar utama..sabar jela..
sampai PJ around kul 2 lbh..hampir kul 3..lepak nengok haiwan2 kesygan abah aku..pastu kul 3.30 aku balik..terus ke JJ beli2 barang..sampai kul 5.30..

dah penat balik umah..tak rehat pun..iron baju keje lak...pastu layan dvd..x sempat nak tdo dah maghrib..
huhu

cuti tapi tak dapat rehat..okla tu..puas ati sebab dapat setelkan suma perkara..

Wednesday, March 27, 2013

SPM...akhirnya!

pelajar2 suma dah tak sabar menunggu...time ni dah kul 11 lebih
pengetua tengah umumkan keputusan keseluruhan
pelajar terbaik adalah pompuan..10A..dia sorang je rasanya yang amik 10 subjek..kagum!
pelajar tu n parents
time acu..pemberian result adalah melalui guru kelas masing2
sabar menunggu
acu n hasil usaha beliau...tu tangan abah aku tu bersalam ngan dia..kawan dia baju pink belakang tu dapat 7A
iwan n abah...iwan pun macam aku..sanggup amik cuti sebab nak temankan acu amik result..excited lebih
the result..bukan yang terbaik...tapi puas atila
dari awal aku memang tak letak any high expectation kat acu
sebabnya aku taknak dia stress kalo tak dapat achieve target kitorang tu
tapi still..kitorg berharap dia buat yang terbaik untuk diri dia sendiri la..not for us..

sapa yang kenal acu ni..baru tau kenapa aku taknak berharap apa2..
dia dah kehilangan kasih sayang mak pada usia semuda 9tahun..
mujurnyer dia masih ada abah n adik beradik yang lain..
dia start dok ngan aku masa umur dia 13tahun..
sekarang umur dia dah 18 tahun..kira sendiri la ye dia dh berapa tahun di bawah jagaan aku ni

aku dah jadi macam mak2 lak..
masa keputusan diumumkan ...bebudak tu berpeluk2 tu..aku lak yang sebak..
serius tak faham..walopun result acu kitorg dah tau dulu melalui SMS..tapi x bgtau dia pun..sebab taknak dia kecewa...mmg dia agak frust la sebab dia target 6A sebenarnya..tapi takpela..dah rezeki takat tu kan
nak patah balik pun tak guna..baik teruskan buat yang terbaik untuk masa akan datang

now baru aku faham perasaan parents yang anak2 nyer nak amik result SPM tu..
aku cuti sorang je hari tu..mycinta kena keje sbb ada banyak benda nak setel..
aku bawak abah aku patutnya..tapi last minit iwan nak cuti gak g temankan..fine..aku pun tak payah nak drive..hehe

pagi tu aku siap bangun kul 4 pagi sebab masak nasi lemak sambal sotong..buat bekal mycinta n bfas abah aku..tapi aku?takleh nak makan sebab hati dah rasa tak best...bdebar2! melampau kan..heheh
dan sampai result kuar pun aku tak makan..betulllll

macam2 peel orang aku nengok aritu..paling sebak biler ada bebudak yang takleh nak amik result sebab tak bayar yuran..ada yang bayar time tu gak..tapi ada a few yang tak bawak duit..so, keputusannya cikgu bagi nengok sekali lalu je..kalo nak amik sila bayar kat pejabat katanya..hmmm...serius sedih..kalo ada duit sahih aku g bayarkan..tapi time tu pun wallet aku sendu..huhu

mujurla sekarang kjaan buat sistem check result melalui SMS kan..sket sebanyak membantu la bebdk ni ...at least leh gak tunjuk kat parents dorg yang maybe tengah tunggu dalam debaran kat umah tu..
serius kesian!

dan sebab kejadian tu..aku rasa taubat sket la nak g lagi ...kalo anak2 aku kot nanti2 harap dah tabah lebih la hati aku ni..haihh

Tuesday, March 26, 2013

SoNY & SoNYa

yang itam adalah SONY (jantan) & putih adalah SONYA (betina)
kan aku dah kabo..aku melayan je abah aku ni..
masa belum beli keta aku dah berangan nak bawak abah aku & mak abah mertua aku jalan2..mana saja diorg nak pegi akan ku bawak..
sebab hobi aku kan suka driving gitu..hehe
so pas dah ada keta ni..aku tunaikan la janji aku tu..
dah dapat kucing..abah aku tingin nak arnab pulak..
pastu mycinta lak cakap nampak banyak orang jual kat pantai remis nun...kat jeram, klang tu..
kitorang pun set hari dan pegi..
tapi hari hujan n dah malam..
jadi tak jumpa la penjual arnab tersebut..
malam tu tido umah akak aku kat klang..
esoknya sesi meround pet shop kat situ..last2 abang ipar aku kol kawan dia n dapat tau ada jual kat pasar borong kapar
pegi2 memang aku menutup idung la kan..alergik la katakan
sampai orang kedai tu pun tanya kenapa ..aku tak cakap busuk la..kang kecik ati ..aku cakap aku alergik..hehe
dia cakap dia dah imun..hari2 kot kena bau n ngadap benda2 tu..
dapat la 2 ekor..jantan n betina..harga sekor RM30..pastu beli palet makanannyer..bekas air..total rm65
gembira sungguh abah aku..dapat apa yang dihajati..
balik tu terus dia buat kandang ..
nama lak macam biasa aku la kena bagi..
oleh kerana acu tak dapat nak namakan kucing aritu..aku letak la nama acu bagi..SONY & SONYA..haha

orang yang jual arnab tu dah pesan kalo dia beranak pinak dan tak larat nak jaga..dia suh aku jual balik kat dia..diorg amik sekor RM10 untuk anak...okla kan..nanti la..ni sekor pun takde lagi..pelan2 kayuh la SONy

now kat umah abah aku dah ada NAN & NON (angsa), KAKA & KIKI (kucing) dan SONY & SONYA (arnab)..
tu dah start hint2 aku "kat umah ni ikan je takde lagi kan..."
fine..nanti kita g beli ikan lak la abahku...

Monday, March 25, 2013

si MiMi


ni la mimi..
acu kata dia kucing betina yang comot..kucing jantan suma tak suka kat dia sebab dia tak berapa cantik..
pandai je si acu tu..

dia ni memang jaki ngan aku..jadi gaduh je ngan dia ni
yela...pantang aku balik dari keje dia dok depan pintu gril dah ...orang tak bukak lagi dia nak dok melanguk tunggu nak masuk..
bayangkan kitorang tak tau dia dari mana..kalo dengar je bunyi moto..nengok2 dia dah tunggu depan pintu..ngada tak
pastu dia macam saja je cari gaduh..dia wat2 gesel la kat laki aku..wahh...ngan aku pun nak cari pasal dia ni..
maklum jela kat umah aku tu suma lelaki2 je yang ramai..aku ni kaum minoriti je kat umah tu...ada 3 orang lelaki idaman kan..ngada la dia..kalo adik ipar aku si dikyang tu ada lagi mengaruk dia..dok menyelit celah ketiak dikyang je dia..eksen sungguh..kalo ngan aku manjang kena marah je...yela...pendengki ok..orang nak baca paper dia g duduk atas paper tu..pastu dia carikkan...ngada tak?pastu nak nengok tv..dia g baring lak depan tv aku..serius cari pasal!

kalo depan mycinta takleh dimarah dia ni..mana tak lemaknya ...
aku rasa dia ni ada sket kekeliruan identiti la..dia tak layan pun kucing2 jantan kat area situ..tapi kalo bebudak lelaki lalu..amboii..panjang leher dok nengok..pastu buat la gaya menggoda dia tu..

haha..aku ngan kucing pun leh jadi kan..takpela..gaduh ngan kucing tak sakitkan hati..kalo gaduh ngan orang mau bertahun2 tak bertegur..haha

Sunday, March 24, 2013

ya sudahlah - bondan prokoso

bondan prokoso
gambo ehsan dari SINI

sedang gilerkan lagu ni

"YA Sudahlah"
B:
Ketika mimpimu yang begitu indah,
tak pernah terwujud..ya sudahlah
Saat kau berlari mengejar anganmu,
dan tak pernah sampai..ya sudahlah (hhmm)
*reff:
Apapun yang terjadi, ku kan slalu ada untukmu
Janganlah kau bersedih..coz everything’s gonna be OKAY
Santoz:
yo..Satu dari sekian kemungkinan
kau jatuh tanpa ada harapan
saat itu raga kupersembahkan
bersama jiwa, cita,cinta dan harapan
Lezz:
Kita sambung satu persatu sebab akibat
tapi tenanglah mata hati kita kan lihat
menuntun ke arah mata angin bahagia
kau dan aku tahu,jalan selalu ada
titz:
juga ku tahu lagi problema kan terus menerjang
bagai deras ombak yang menabrak karang
namun ku tahu..ku tahu kau mampu tuk tetap tenang
hadapi ini bersamaku hingga ajal datang
B:
Saat kau berharap keramahan cinta,
tak pernah kau dapat..ya sudahlah
yeeah..dengar ku bernyanyi..lalalalalala
heyyeye yaya dedudedadedudedudidam..semua ini belum berahir
back to *reff
F2B:
satukan langkah..langkah yang beriring!
genggam hati, rangkul emosi!
B:
Genggamlah hatiku, satukan langkah kita
F2B:
Sama rasa, tanpa pamrih
ini cinta..across da sea
B:
peluklah diriku..terbanglah bersamaku, melayang jauh.. (come fly with me, baby)
F2B:
Ini aku dari ujung rambut menyusur jemari
sosok ini yang menerima kelemahan hati
yea..aku cinta kau..(ini cinta kita)
cukup satu waktu yes.(untuk satu cinta)
satu cinta ini akan tuntun jalanku
rapatkan jiwamu yo tenang disisiku
rebahkan rasamu..untuk yang ditunggu
Bahagia..Hingga ujung waktu.
back to *reff 2x


sexy deh suaranya...asyikkk!!

Saturday, March 23, 2013

gemilang seafood


musim busy2 ni ..balik lambat dan dah malam
pastu ..memang takde la aku nak masak nyer kt umah kan..penat lagi..
oleh itu jom makan luar je
kalo salunya pilih mamak (sebab ada stall melayu jual goreng2)
kali ni try gemilang seafood kat danau kota tu
hmm...nasi nyer portion adalah banyak..aku boleh makan separuh je dari nasi goreng seafood yang aku order tu..belennya terpaksa sedekah kat semut2 je sebab terpaksa aku la buat pembaziran..giler senak nak abiskan ok..
time bayar tu ...fuh..agak mahal untuk makanan yang tak berapa kick..hehe
aku rasa takleh nak datang lagi la sini..tak berapa menangkap kat tekak..:)

Friday, March 22, 2013

indahnya..


aku ni balik keje jarang la dapat nengok matahari petang..salunya dah gelap jela
tapi 1 hari tu...untung la dapat balik time terang lagi..
nengok ada PELANGI..snap!snap!

aku : eh..ada pelangi....slow2 sket..orang nak snap gambo
MC : cer tunjuk ngan jari..putus tak?
aku : ah...mana leh percaya la benda tu..
MC : ha..tunjukla..percaya tak?
aku : ahh...abang la dulu..
MC : eleh..percaya la tu..

haha..kantoi kan..tu la..dari kecik dimomokkan benda tak betul dan tak berasas camtu..dah terbawak2 sampai sekarang..salah sapa??

Thursday, March 21, 2013

brunei mariii


kesayangan aku kat ofis ni yang bagi...si IZYAN..budak comey yang sentiasa senyum lebar kalo setiap kali amik gambo tu..

Wednesday, March 20, 2013

sedondon

bekas air, jag kecik & tudung saji
sejak 2 menjak ni aku banyak abiskan masa untuk abah aku
apa dia nak beli aku bawak dia..
kalo agak2 hujung minggu tu takde buat apa..aku n mycinta pecut g sana la ..tido sana n temankan dia..
aritu aku suh dia datang umah sebab dia nak beli barang ...salunya dia datang sendiri n balik PJ baru aku antar..
kebetulannya cik abang aku kena keje..musim busy la katakan..oleh itu aku, acu and abah jela g shopping..
memula plannya nak cari barang untuk acu je..sebab dia dah nak start keje part time jadi promoter kt KL festival tu..
last2 abah aku nak beli barang umah skali...tu takde masalah ..tapi nengok la tu..sumanya kena sedondon..hehe

tapi kan...bukan abah aku je camtu...rupa2nya biler nengok balik brg2 kat umah aku...sama dengan je perangai kitorang berdua..haha..katanyer anak beranak..hehe

Tuesday, March 19, 2013

surat dari langit biru



gambo ehsan dari GOOGLE

ada sesapa layan citer ni?
aku layan sebab YANA SAMSUDDIN berlakon..aku memang minat dia..sebab comey..

tapi aritu dah last episode...dan ending adalah SEDIH..huhu..

Monday, March 18, 2013

celebration


sambutan sempena kenaikan pangkat salah sorang bos medium kat sini..muda2 lagi dah jadi DD...hebat kan!

Sunday, March 17, 2013

kAkA & KiKi

ni adalah KAKA (jantan)
kaka & kiki (Betina)
aku bukanlah penggemar kucing
tapi aku bukanlah pembenci kucing sangat..kiranya aku ni berjiwa penyayang tp bukan berjiwa pembela..EH..haha..asal faham dah la
kucing ni bukan aku punya pun..
mana2 kawan aku yang penah datang umah aku mesti dorg tau aku dok umah camana..umah aku jenis apartment tp ground floor..oleh itu, masalah kucing ni kira dah jadi biasa..

ada sekor kucing yang salu wat muka tak malu masuk umah aku lepak2..ye..nama beliau adalah MIMI..haha..aku ni memang suka bagi nama ikut suka mulut aku..
walopun beliau adalah seekor binatang, tapi aku masih ada sifat respek la kan..xde la nak panggil 'WEI/WOI/HOI dll'..oleh itu aku kena bagi nama..
untuk mimi nanti aku update later...

1 hari tu..aku dengar agak kekecohan di waktu pagi la ..suara mycinta ngan si acu..tapi x amik pot..sambung tido..zzzzz...sampai la bangun nak g keje (kul 8 salunya pas subuh tido balik..hehe)
mycinta bgtau ada orang buang kucing...sepasang ..jantan n betina..dia kata lawa..(dia mmg suka kucing ok..sbb tu dia agak excited)
aku nengok sekali lalu je..dia dah boh siap2 dalam kotak kasut..dia cakap nanti leh bagi abah (bukan abah dia tapi abah aku)...mereka suma adalah penggemar kucing..so abah aku nengok mimi lepak bukan main kat umah aku..jadi dia dah siap pesan kalo ada kucing jinak lagi camtu dia suh simpan and export kat umah dia..

dan hari sabtu pun tiba..kucing ni dah pun selamat diletakkan bawah jagaan abah aku kat PJ nun..
bab nama diorg tanya aku..dengan skali lafaz aku terus bagi nama "KAKA & KIKI" ..aku siap kata kalo ada sekor lagi aku bagi nama KOKO..kalo kiki n kaka ada anak aku letak lak nama KUKU or KAKI..haha

acu agak bengang sbb dia nak boh nama SONY..apa ntah..abah aku penah bela kucing betina..sekor je..agak bosan maybe ..jadi kucing tu dah larik..maybe g cari laki..hehe..nama kucing tu tak hengat2 boh nama MANDY..amboihh

dulu masa kami dok setinggan kat ampang hilir ..ada bela sekor kucing persian..nama adalah SIMBA..jantan ke betina idokla aku pasti sebab yang rajin mengkelek ke hulu hilir adalah adik2 aku je..last2 simba tu sakit dan mati..dah suma sedih...ha..tu yang malas bela binatang tu

aku bukanlah tak suka langsung...tapi aku tau aku xleh dekat binatang berbulu..satg resdung aku la mai..pastu asma lak tetiba mencelah..camana?jadi jalan terbaik pandang jela..hehe

Saturday, March 16, 2013

kain


kain ni tgh IN sekarang kat jalan TAR...sapa nak beli dari aku sila roger ye....harga dalam RM50-60 sahaja..

Friday, March 15, 2013

c.h.e.a.p.s.k.a.t.e

C.H.E.A.P.S.K.A.T.E
Yup..aku adalah seorang yg cheapskate
Dr segi apa ye..aku rasa dr suma segi kot
Ntahla…kalo kekwn sibuk beli hp terkini..ikut trend..aku ni pulak jenis x kisah..hp aku jns murah je pun…NOKIA C2-01..haha..bebudak skola nyer..
Aku ni org kata jns x pandai pakai hp canggih2…sbb aku guna salu pun SMS …kol orang pun amatlah jarang..aku prefer SMS…kalo beli hp mahal2 pun takat aku guna 2 kemudahan tu je pun rugi la kan..oleh itu..pakai hp biasa2 pun ok je
Jgn salah faham ye…cheapskate bknla orang yg kedekut..tp penjimat YES
Dan aku tak rasa sikap ni memang semulajadi pada seseorang tu
Maybe dr pengalaman idup pun mempengaruhi kan
Mcm aku la..masa kecik2 dulu..kehidupan family aku kira macam mewah gak la..nak apa dapat je..tambah lak aku ni anak pompuan bongsu..memang dimewahkan..
Orang kata roda tu sentiasa berputar…dalam mewah2 tu..ada gak la a few dugaan yang membuatkan kami pun terpaksa idup secara sederhana..tu lagi baik..tak mewah sangat…tak teruk sangat…kira cukup makan, pakai dan boleh ke sana sini tu dah kira ok..
Oleh itu terbawak2 la sampai ke kehidupan aku sekarang ni..tp aku bukan lah nak kata penjimat sangat…but more to MENGHARGAI DUIT…tu lagi tepat rasanya
Bagi aku kalo benda tu aku nak beli..aku akan pk maybe 1000x kegunaan/faedah nyer..kalo bebetul sangat berguna..baru la aku beli..macam HP la..aku tau kejadian HP ni buatan manusia..yang hari2 akan diperbaharui / latest edition..so, kalo mgu ni aku beli hp..esok or lusa kuar lagi yang baru..so, agak membazir la kan kalo aku adalah jns ikut trend sangat HP ni..
Banyak kot lagi pasal cheapskate ni ngan aku..tapi nak citer secara detailsnyer memang tak dapek la..kang makan hari pulak..
Kesimpulannya…marilah kita idup secara bersederhana..aku percaya peredaran masa itu perlu tapi jangan fesyen/trending/branding tu mempengaruhi kehidupan kita..kita yang patutnya kuasai duit bukan DUIT kuasai kita..
Lagi 1..kebaikannya ialah kita akan lebih bersedia dgn sebarang kemungkinan..yela..kita kalo senang sekrang bknla akan senang selama2nya ye tak..persediaan mental n emosi adalah perlu..takdelah jadi kejutan budaya gitu..hehe

Wednesday, March 13, 2013

GOTYE

"Somebody That I Used To Know"

(feat. Kimbra)

[Gotye:]

Now and then I think of when we were together

Like when you said you felt so happy you could die

Told myself that you were right for me

But felt so lonely in your company

But that was love and it's an ache I still remember



You can get addicted to a certain kind of sadness

Like resignation to the end, always the end

So when we found that we could not make sense

Well you said that we would still be friends

But I'll admit that I was glad it was over



But you didn't have to cut me off

Make out like it never happened and that we were nothing

And I don't even need your love

But you treat me like a stranger and that feels so rough

No you didn't have to stoop so low

Have your friends collect your records and then change your number

I guess that I don't need that though

Now you're just somebody that I used to know



Now you're just somebody that I used to know

Now you're just somebody that I used to know



[Kimbra:]

Now and then I think of all the times you screwed me over

But had me believing it was always something that I'd done

But I don't wanna live that way

Reading into every word you say

You said that you could let it go

And I wouldn't catch you hung up on somebody that you used to know



[Gotye:]

But you didn't have to cut me off

Make out like it never happened and that we were nothing

And I don't even need your love

But you treat me like a stranger and that feels so rough

No you didn't have to stoop so low

Have your friends collect your records and then change your number

I guess that I don't need that though

Now you're just somebody that I used to know



[x2]

Somebody

(I used to know)

Somebody

(Now you're just somebody that I used to know)



(I used to know)

(That I used to know)

(I used to know)

Somebody
 
 
SELEPAS DI'GOOGLE TRANSLATE'
 
"Seseorang Itu saya Digunakan Untuk Tahu"

(Lagu Kimbra)

[Gotye:]

Sekarang dan kemudian saya fikir apabila kita telah bersama-sama

Seperti apabila anda berkata anda berasa begitu gembira anda boleh mati

Memberitahu diri saya bahawa anda adalah betul untuk saya

Tetapi berasa begitu sunyi dalam syarikat anda

Tetapi itu adalah kasih sayang dan ia sakit saya masih ingat



Anda boleh mendapatkan ketagih kepada jenis tertentu kesedihan

Seperti peletakan jawatan hingga akhir, sentiasa akhir

Jadi, apabila kita mendapati bahawa kita tidak boleh masuk akal

Well, anda berkata bahawa kita masih akan menjadi kawan

Tetapi saya akan mengakui bahawa saya gembira ia adalah lebih



Tetapi anda tidak perlu untuk memotong saya di luar

Membuat keluar seperti ia tidak pernah berlaku dan bahawa kami tiada apa-apa

Dan saya tidak perlu cinta anda

Tetapi anda merawat saya seperti orang yang tidak dikenali dan yang terasa begitu kasar

Tiada anda tidak mempunyai penghinaan begitu rendah

Mempunyai rakan-rakan anda mengumpul rekod anda dan kemudian menukar nombor anda

Saya rasa bahawa saya tidak perlu bahawa walaupun

Sekarang anda hanya seseorang yang saya digunakan untuk tahu



Sekarang anda hanya seseorang yang saya digunakan untuk tahu

Sekarang anda hanya seseorang yang saya digunakan untuk tahu



[Kimbra:]

Sekarang dan kemudian saya fikir semua masa anda diskrukan saya lebih

Tetapi telah saya mempercayai ia adalah sentiasa sesuatu yang saya akan dilakukan

Tetapi saya tidak mahu hidup dengan cara

Membaca ke dalam setiap perkataan yang anda katakan

Anda berkata bahawa anda boleh biarkan ia pergi

Dan saya tidak akan menangkap anda digantung pada seseorang yang anda digunakan untuk tahu



[Gotye:]

Tetapi anda tidak perlu untuk memotong saya di luar

Membuat keluar seperti ia tidak pernah berlaku dan bahawa kami tiada apa-apa

Dan saya tidak perlu cinta anda

Tetapi anda merawat saya seperti orang yang tidak dikenali dan yang terasa begitu kasar

Tiada anda tidak mempunyai penghinaan begitu rendah

Mempunyai rakan-rakan anda mengumpul rekod anda dan kemudian menukar nombor anda

Saya rasa bahawa saya tidak perlu bahawa walaupun

Sekarang anda hanya seseorang yang saya digunakan untuk tahu



[x2]

seseorang

(Saya digunakan untuk tahu)

seseorang

(Sekarang anda hanya seseorang yang saya digunakan untuk tahu)



(Saya digunakan untuk tahu)

(Bahawa saya digunakan untuk tahu)

(Saya digunakan untuk tahu)

seseorang
 
 
haha...takde keje aku kan..ye..ni suma jadi kalo time aku boring je..ngehhh

Tuesday, March 12, 2013

feb babies

cake by ANA the baker
kuih2 ihsan dari aku n shida

penyambut :- wati (3 feb), ben (11 feb) and nesha (1 feb)


happy b'day to all of u

Monday, March 11, 2013

terjebak...terjebak

cincin yang aku beli kat tempat aksesori @ sogo...ada 20% dari harga sebenar RM69.90..hehe

ni aku beli kat the store temerloh..tak plan pun..biasalah pompuan..asalnya nak g beli baju untuk pak mtua..tapi selit gak baju sendiri kan..hehhe...harga RM79.90..huhu..tapi ada 20% gak disc...baju paling mahal untuk aku..dah la aku ni kedekut sket bab beli baju ni..hahaha..baju ni kalo orang kurus pakai jadi macam dress singkat..tapi sebab orang gemuk pakai macam aku ni..jadi la baju sahaja..hehe
 adehhh...cannot help la

Sunday, March 10, 2013

beliau juga..

ada bisnes!


kedai kat bus stand mentakab
 sesiapa ada nak repair pC/komputer..sila la roger aku..sebab adik ipar aku dah pun ada kedai untuk repair pc/komputer..
ni adalah kedai ke2...kedai ptama dia kat karak nun..
bagus..sekarang ni musim bisnes...adik ipar aku sorang baru gak bulan 1 aritu bukak kedai dobi..
so far aku dh antar tudung2 n toto suh dia cuci...tapi time nak bayar dia taknak amik duit aku..sabar jela

untungla kan..hehe

Saturday, March 9, 2013

biz..biz

suasana kat kedai..banyak kain cantik2
10 pasang thai silk jalur/kotak

4d Digital batu..

cantik kan bunganya
ni corak bunga padi

cantik..huhu

adeh..makan atiii
ni 1st time jumpa kain 4D yang tanah itam..aku test market la ni
4D ada 6 pasang
kain2 ni suma dah pun selamat dipos ke Kuantan..
sepupu aku seorang cikgu di sana tolong jual..dia amik komisen
so far aku dah ada 4 branch..haha..ejen benornya
1st kat ipoh..adik aku letak kat kilang dia..hehe
2nd....kat klang..akak aku tolong jual kat jiran2 dia..
3rd..kat PJ..abah aku pun nak jual kat cikgu2 yang salu datang miting kat situ..
4th ..yang kuantan ni agak baru sebab kitorg jmpa sepupu2 masa balik Johor aritu terus borak2 dan PING! jadila bisnes ini..hehe
merasa dah la 2,3 ratus tiap2 minggu..alhamdulillah..sapa nak bagi kan..lepas gak banje beli arnab!ehh..haha

UPDATED : kain2 kat atas ni suma dah abis dijual dalam masa seminggu je..hoho..aku br pas pos lagi 10 pasang kat dia..dasat tul..:)

Friday, March 8, 2013

aiyokkkk

ohohhoh..
dia dah dapat..hehe
ada dapat 1 surat pelik ...bukak2 nengok ni je..aiyoookkk
pasni jaga2 la korang kalo nak drive tu ye..tau2 dapat surat je dah sampai kat umah..huhu

FYI..this is not mine..adik ipar aku yang punya..ngehhh

Thursday, March 7, 2013

nyumssssssssss

pagi ahad...bangun pagi..

JOM KE AL-MALEK!


burpppp..alhamdulillah!